Recept: Ontstekingsremmende Kurkuma Thee

Wees lief voor je darmen met deze ontstekingsremmende thee.

Toen mijn tante pas geleden haar auto-immuunproblemen ontdekte en haar dieet nog steeds aan het uitwerken was, gaf mijn oom haar een anti-inflammatoir recept voor kurkumathee dat een vriend hem had gegeven. Na het eerst geprobeerd te hebben, leg ik het in zware rotatie in mijn thee routine.

Toen ze met het auto-immuunprotocol begon, is ze gestopt met het te maken vanwege cayennepeper en peper. Nou, ik was onlangs bij mijn oom, die nu de thee zonder beide dingen maakte, samen met sinaasappelsap in plaats van honing – en het was nog steeds heel lekker!

Kurkuma Thee

Twee waarschuwingen

Ten eerste, dit recept is Th2-stimulerend vanwege de kurkuma, dus als je auto-immuunziekte Th2-dominant is, zou je hier voorzichtig mee moeten zijn.

Ten tweede, gepoederde kurkuma laat op alles vlekken achter, dus gebruik het met de nodige voorzichtigheid – ik gebruik altijd dezelfde fles/glas om deze thee te maken.

Ontstekingsremmende Kurkuma Thee

Ingrediënten

1 liter kokend water
½ eetlepel kurkumapoeder
1 eetlepel verse gember, in dunne plakjes gesneden
1 handvol koriander, gehakt
1 teentje knoflook, geschild en geplet
1 eetlepel olijfolie
2 citroenen, geperst
5 peperkorrels, hele (indien getolereerd op AIP)
1 sinaasappel, geperst (of vervang door 1½ eetlepel honing)

Bereiding

Breng water aan de kook. Combineer alle ingrediënten in een zeef of theepot. Giet kokend water in de pot en laat het 10 minuten trekken.

Zeef en geniet ervan!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>