Recept: Kurkuma Smoothie Met Mango

Stap met je goede been uit bed met deze kurkuma-smoothie met mango, kokos en gember! Het stimuleert je goede humeur. Veganistisch en zonder geraffineerde suiker.

Het is tijd voor een nieuwe recept met eten dat jouw stemming stimuleert.

Kurkuma is een plant uit de familie gember. Het is inheems in India en wordt veelvuldig gebruikt in de Indiase keuken, waar het een gangbaar ingrediënt is in curry. Je kunt het vers kopen of opdrogen en vermalen tot poeder, waarvan de laatste gemakkelijker te vinden is. Het heeft een aardachtige, bijna gemberachtige smaak.

Hoewel alle kruiden en specerijen enig gezondheidsvoordeel hebben, is kurkuma echt toonaangevend! De meeste gezondheidsvoordelen komen van curcumine, de samenstelling in kurkuma die het een heldergele tint geeft. Het is krachtig ontstekingsremmend en is aangetoond dat het het risico op een hartaanval, diabetes en kanker vermindert en kan ook gunstig zijn voor artritispijn.

Het meest interessante voor mij is het krachtige effect dat kurkuma heeft op de hersenen. Het werd voor het eerst gerealiseerd toen wetenschappers in India een aanzienlijk lager percentage van de ziekte van Alzheimer vonden en begonnen met het veronderstellen van mogelijke componenten in de voeding die verantwoordelijk kunnen zijn.

Latere studies hebben aangetoond dat curcumine in tumoren de vorming van de plaques in de hersenen van Alzheimer slachtoffers helpt blokkeren.

Dat is indrukwekkend genoeg, maar kurkuma werkt ook op andere manieren op de hersenen. Het is een krachtig ontstekingsremmend en antioxiderend effect dat zich uitstrekt tot in de hersenen. Het verhoogt ook het serotonine, het gelukkige hormoon, en moduleert cortisol, een stresshormoon.

Een andere verbinding in kurkuma, turmerone, stimuleert de regeneratie van hersenstamcellen. Het remt ook monoamineoxidase, een enzym dat is gekoppeld aan depressie als het in hoge concentraties wordt aangetroffen.

kurkuma mango smoothie

Hoewel er niet veel onderzoek is geweest naar depressie en kurkuma, bleek uit een onderzoek dat curcumine slechts 2-5% minder effectief te zijn bij de behandeling van depressie dan Prozac, zonder de bijwerkingen (dwz het doden van je zin in seks en je ´s nachts wakker houden).

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Stop alsjeblieft niet met het nemen van een antidepressivum en begin wel met kurkuma supplementen! We hebben zeker meer onderzoek nodig. Maar, wetende dat kurkuma veilig is, denk dat het slim idee is om meer kurkuma in je eetpatroon op te nemen vanwege de andere gezondheidsvoordelen en het positieve effect op de hersenen en je humeur.

De smaak is niet overweldigend, en je zult merken dat je het in veel meer dingen dan in curry kunt verwerken. Ik meng het in tomatensaus en andere romige pastasauzen, soepen, mix vers kurkumasap en verberg het zelfs in mijn ultra-romige, snelle veganistische yoghurt.

Een laatste ding – een vreemd ingrediënt dat je op deze lijst ziet, is zwarte peper. Piperine, de substantie in peper die het maakt, helpt je eigenlijk de curcumine in kurkuma te absorberen. Het is maar een klein beetje en je proeft het nauwelijks.

Kurkuma Smoothie Met Mango

Kurkuma Smoothie Met Mango

Voor 2 smoothies

Als je geen kans hebt om de mango’s te bevriezen, gooi je er een paar ijsblokjes bij.

Ingrediënten

2 mango’s, geschild en gehakt, bij voorkeur ingevroren
1 sinaasappel, geschild
1 wortel, gehakt of versnipperd als je blender geen luxe is met een hoge snelheid
1/4 kop cashewnoten, minstens een uur geweekt of hele nacht
1 1/2 kopjes kokoswater
1 theelepel kurkuma
1 theelepel vers geraspte gember
Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Plaats alle ingrediënten in een blender en meng tot een gladde massa.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>