Recept: Kurkuma Scones

Geïnspireerd door de gezondheidsvoordelen van kurkuma, combineert dit kurkuma scone recept eenvoudige ingrediënten tot een heerlijke snack.

Ik ben helemaal verzot geraakt op kurkuma. Na al mijn onderzoek over de voordelen van kurkuma (vermindert het risico op kanker, Alzheimer en diabetes, verlicht het PMS en chronische pijn … geen probleem) gebuik ik de kleurrijke specerijen al maanden in alles.

Je eet het waarschijnlijk al regelmatig als je een fan bent van Indiaas eten, maar met recepten als deze kun je het eten als ontbijt of snack!

Ik zal voorzichtig moeten zijn of mijn huid zal oranje worden, vooral met de hoeveelheid wortels die ik gedurende de dag eet. . .

Sorry, ik zal bij de les blijven, kurkuma scones… de haver, meel, bakpoeder en suiker waren een no-go voor mij, maar na het proberen van de kurkuma scone mag ik van mezelf er af en toe één eten. Ik houd de gunstige effecten van kurkuma in gedachten 🙂

Dit graanvrije, zuivelvrije, geraffineerde suikervrije recept voor kurkuma-scones bevat ook zwarte peper om de biologische beschikbaarheid van de kurkuma te verbeteren (piperine, de chemische verbinding in zwarte peper, heeft dat effect op de heilzame chemische verbindingen in kurkuma).

Geïnspireerd door de gezondheidsvoordelen van kurkuma, combineert dit kurkuma scone recept eenvoudige ingrediënten tot een heerlijke snack. Geniet ervan!

Kurkuma Scones

Ingrediënten

1 1/3 kopje amandelmeel
1 kopje amandelen
1/4 kopje pijlwortelbloem
1 eetlepel kokosmeel
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zwarte peper
Snufje zout
1 ei
1/4 kopje rode palmolie
3 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak amandelen ruw in een keukenmachine. Meng gehakte amandelen met de rest van de droge ingrediënten.

Klop het ei, de olie, de siroop en de vanille in een kleine kom, voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng tot alles goed gecombineerd is en breng het deeg dan over naar een snijplank of aanrechtblad bedekt met plasticfolie. Maak een ronde vorm van ongeveer een centimeter dik en snijd vervolgens in zes delen.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot een vork die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.

Opmerkingen

De scones zijn zachter wanneer ze voor het eerst uit de oven komen, maar worden steviger als ze afkoelen. Dus niet te gaar!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>