Recept: Kurkuma Kipstoofpot

Oh wat een smakelijk, kleurig kiprecept! Voordat we beginnen met het maken van de kurkuma kipstoofpot, ook wel “de gele kip” genoemd, zijn hier enkele opmerkingen die ik graag met je wil delen:

1. Hoewel ik het stoofpot noem (omdat het niet echt een curry is vanuit Thais oogpunt), moet je weten dat dit gerecht, zoals bijna elk hoofdgerecht in de Thaise keuken, bedoeld is om met rijst gegeten te worden. Als je het alleen eet, zul je merken dat de smaak te sterk is en misschien zelfs een beetje te zout. Je zou geen Thaise groene of rode curry alleen eten en deze stoofpot dus ook niet.

2. De hoeveelheden verse gember en knoflook kunnen je bang maken, maar je mag me gewoon vertrouwen. De gember en knoflook worden samen met de kip gekookt en worden uiteindelijk mild, zacht en zoet. Maar als je extreem gevoelig bent voor de kruidigheid van verse gember, kun je de gember onder koud stromend water spoelen totdat het water helder is en dep het droog voordat je het aan de stoofpot toevoegt.

3. Gebruik alleen verse gember en knoflook. Geen vervangers.

4. De gember julienne snijden en de knoflook in dunne plakjes kruisgewijs.

5. Gebruik bot-in, huid-op kippendijen voor het beste resultaat. Je kunt kippen zonder bot gebruiken, maar het zal niet zo lekker zijn vanwege de afwezigheid van de botten.

6. Wees voorzichtig bij het koken met kurkuma. Eenmaal op je kleren krijg je het er niet meer vanaf.

7. Bij het maken van deze stoofpot kun je het beste een pot met een zware bodem en van hoge kwaliteit gebruiken. Met de hitte zorgvuldig onder controle hoef je de stoofpot helemaal niet te roeren en loop je geen risico dat de saus ook aan de onderkant van de pot verzengt. Heb je niet zo´n pot dan moet je de stoofpot af en toe roeren. De saus, zoals je zult zien, bevat een zetmeelverdikkingsmiddel dat het vatbaar maakt voor panscheren en verschroeien op de bodem van de pot. Zodra de saus brandt, wordt de stoofpot bitter en kan je alles eruit gooien; wees voorzichtig.

Kurkuma Kipstoofpot

Ingrediënten

Kurkuma Kipstoofpot8 kippendijen, met huid en botten (ongeveer 1300 gram)
1 hele knoflook, geschild en in dunne plakjes gesneden (ongeveer ½ kopje)verse gember (hoe jonger, hoe beter), geschild, julienne gesneden (ongeveer 2 kopjes)
een middelgrote witte of gele ui, geschild en in de lengte in plakjes gesneden van 1-1.5cm
¼ kopje lichte sojasaus3 eetlepels vissaus of 2 theelepels zout ¼ kopje bruine suiker
¼ kopje Chinese kookwijn of cognac
2 eetlepels gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel maïszetmeel of tapiocazetmeel
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 kop water

Bereiding

Zet een grote koekenpan of bakpan op middelhoog vuur. Voeg, als de pan warm is, de kippendij toe met de huidkant naar beneden. Laat de kip met rust totdat je een goede aanblik krijgt op de huid.

Meng ondertussen de resterende ingrediënten snel samen, behalve de gember, knoflook en ui.

Draai de kip om zodra de kip bruin is aan de huidzijde (deze hoeft niet doorgekookt te worden), zodat de huidkant nu bovenop ligt. Laat het overtollige vet wegvloeien.

 

Kurkuma Kipstoofpot in pan

Verspreid de julienne gesneden gember en de gesneden knoflook bovenop de kip en giet het kruidenmengsel over de kip. Verlaag het vuur tot medium en dek de pan af. Laat het ongeveer 20 minuten staan (heb je geen stoofpot vergeet dan niet regelmatig te roeren).

Voeg de gesneden ui toe aan de pan, dek de pan af en laat de stoofpot nog eens 20 minuten koken.

Kurkuma Kipstoofpot in pan 2Serveer warm met gestoomde rijst.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>