Recept: Kurkuma Kip Noedelsoep

Deze kurkuma-kippensoep met courgette noedels is de perfecte remedie voor een koude avond. Gevuld met verse groenten, magere eiwitten en ontstekingsremmende kurkuma, is het de perfecte maaltijd om het gezellig te maken.

Ik ben een groot voorstander van de genezende eigenschappen van soepen die mogen sudderen totdat de ingrediënten zacht en troostrijk zijn. In mijn huis, wanneer een van ons zich ziek voelt worden, zul je een grote pan soep in de keuken vinden, ons tegengif tegen ziekte.

Vandaag maken we een koolhydraatversie van kip noedelsoep. In plaats van gewone noedels te gebruiken, gebruiken we courgette-noedels – die lichter zijn en meer voedingsstoffen bevatten.

Kurkuma Kip Noedelsoep

Kurkuma Kip Noedelsoep

Hoe maak je het

Begin met het plaatsen van de kipfilet, in blokjes gesneden uien, gehakte selderij en in blokjes gesneden wortelen in een grote pan. Bedek de ingrediënten met water en breng het aan de kook voordat de hitte tot gemiddeld hoog wordt verlaagd en de kip gaar wordt en de sappen helder zijn.

Zodra de kip gaar is, breng je het over naar een bord om het af te laten koelen voordat je het met twee vorken of met je vingers uit elkaar trekt. Voeg gemalen kurkuma aan de soep toe, meng goed en laat de soep de volgende 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg als laatste de courgettenoedels toe en kook tot de courgette zacht maar niet papperig is.

Het enige wat je hoeft te doen, is de courgette-noedels en -soep in twee kommen te verdelen, met geraspte kip als garnering en vervolgens jouw kurkuma-kippensoep met verse peterselie te garneren. Eet smakelijk!

Ingrediënten

450-500 gram kipfilet
1 grote ui, in blokjes gesneden
3 kopjes gehakte bleekselderij (alleen steel)
2 kopjes in blokjes gesneden wortel
1 eetlepel gemalen kurkuma
Zout en peper naar smaak
3 grote courgettes, in dunne repen voor dunne noedels
Verse peterselie, om te garneren

Kurkuma Kip Noedelsoep ingredienten

Bereiding

Plaats kipfilet, in blokjes gesneden uien, gehakte selderij en in blokjes gesneden wortelen in een grote pan.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Bedek met water en breng aan de kook, zet dan het vuur laag tot middelhoog en kook tot de kip gaar is (ongeveer 30 minuten). Kip wordt gekookt als de sappen helder worden als je erin snijdt.

Leg de kip op een bord en laat het afkoelen voordat je de kip uit elkaar haalt met vork of handen.

Voeg gemalen kurkuma toe aan de soep, zet vuur laag tot middelhoog. Laat het 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg de courgette noedels toe en kook 5 minuten tot ze zacht zijn. Verdeel courgette noedels en soep in twee kommen. Garneer met kip en garneer met verse peterselie.

Tips:

  • Als je de voorkeur geeft aan een vegetarische soep, laat de kip dan weg. Het zal nog steeds vullen!
  • Voeg ook andere soorten groenten toe aan de soep – denk aan radijzen, lente-uitjes of andere wortelgroenten.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>