Recept: Kurkuma Gember Colada Smoothie

Deze gemberachtige kurkuma-smoothie zit vol verse ananas en banaan, voor een gezond, verfrissend drankje dat als een piña-colada smaakt.

Deze smoothie is voor iedereen die gisteren teveel gesnoept heeft (hoewel ik niet zou aarzelen om er een te nemen zonder te veel gesnoept of gegeten te hebben). Ik heb de neiging om de dag na een feestelijke maaltijd licht te willen eten.

Deze smoothie is licht, om de extravaganties van gisteren in evenwicht te brengen en ook zoet en smaakvol, dus als je nog snoep hebt liggen, zal het niet al te moeilijk zijn om dit te laten liggen.

Wat me ertoe aanzette dit te maken, had niets met snoep te maken. Ik had al een tijdje zin in verse kurkuma en toen ik er eindelijk een paar zag in de supermarkt, voelde ik de behoefte om naar huis te gaan en het meteen in iets te verwerken.

Kurkuma Gember Colada Smoothie

De kurkuma-smoothie was geboren

Kurkuma Gember Colada Smoothie

Ik doe een beetje gepoederde kurkuma in mijn eten vanwege de gezondheidsvoordelen – ontstekingsremmende en spijsverteringsvoordelen om een ​​paar te noemen – maar dit was mijn eerste keer dat ik met verse kurkuma werkte.

Ik heb hoeveelheden toegevoegd voor verse en gepoederde kurkuma in het recept, omdat ik vermoed dat de meesten van jullie de verse kurkuma niet tot je beschikking hebben. Toen ging ik het mengen met een paar andere ontstekingsremmende digestieve tonica – ananas en gember.

Deze gemberachtige kurkuma-smoothie zit vol verse ananas en banaan, voor een gezond, verfrissend drankje dat smaakt als een piña-colada.

Kurkuma Gember Colada Smoothie

Voor 1-2 porties

Ingrediënten

2,5cm stuk verse kurkuma gepeld (of 1 theelepel gedroogde kurkuma)
2,5cm stuk verse gember gepeld
1 bevroren banaan
1 kop verse ananasbrokken
1 kopje ongeparfumeerde soja of amandelmelk kan een deel of het geheel vervangen door kokosmelk
1 theelepelel vanille-extract

Bereiding

Plaats kurkuma, gember, banaan en ananas in de blender en mix tot een gladde massa, stop als dat nodig is om de zijkanten van de kan weg te schrapen.
Voeg melk en vanille toe. Meng opnieuw tot het glad is.

Opmerkingen

Als je kokosmelk vervangt, krijg je iets dat zelfs meer op een Piña Coloda smaakt. Ik heb ervoor gekozen om sojamelk met ongezoete smaak te gaan, om mijn smoothie aan de lichte kant te houden.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>