Recept: Kurkuma En Honing Geglazuurde Kalkoen

Of je nu een feestje geeft of gewoon iets speciaals op tafel wilt zetten, met deze stapsgewijze handleiding kun je een gebraden kalkoen met ontstekingsremmende kurkuma en honingglazuur als een pro klaarmaken.

Je hoeft niet gestresst te zijn als je merkt dat je een hele kalkoen moet koken. Begin met het kiezen van een kalkoen die groot genoeg is om jouw gasten te voeden, ongeveer 1 pond vlees per persoon.

Denk eraan dat je voldoende tijd hebt om te ontdooien, zodat je vogel gelijkmatig kookt. Als het eenmaal ontdooid is, verwijder je de ingewanden, geef je de kalkoen een goede spoeling en dep je het volledig droog.

Zet vervolgens de oven aan en begin met het bereiden van de kruiden. Til de huid op in de buurt van de dijen en gebruik je handen om boter eronder te smeren, samen met gedroogde kruiden zoals tijm en salie. Het beleggen van kruiderijen en boter onder de huid helpt om vocht in te sluiten en aromatische smaak toe te voegen.

Om het extra smaak te geven, voeg een paar takjes rozemarijn toe in de holte. Je kunt ook verse ui en een teentje knoflook toevoegen.

Kurkuma En Honing Geglazuurde Kalkoen

Hoe een kalkoen te roosteren

Nu de kalkoen van binnenuit is gekruid, is hij klaar om in de oven te gaan. Een lage temperatuur van 165 graden zorgt ervoor dat de kalkoen in een gelijkmatig tempo gaart en het niet zal verbranden of uitdrogen. Na het eerste uur in de oven, bevochtig je de kalkoen in een mengsel van bouillon en vocht uit de pan, inclusief de boter en de kruiden die tijdens de bereiding zijn aangebracht.

Om de kalkoen in zijn vocht te laten stomen, maak je een tent met aluminiumfolie voor de rest van het kookproces. Om de “tent” te maken, bedek eenvoudig de bovenkant van de kalkoen met folie en krimp de folie aan de zijkanten van de pan. Zorg ervoor dat er een centimeter ruimte tussen de folie en de kalkoen overblijft.

Zodra de kalkoen 75 graden heeft bereikt, penseel met een boterachtige glazuur van honing, kurkuma en knoflook en bak gedurende 20 minuten om een ​​hartige zoete laag te creëren. Laat ten minste 20 minuten rusten nadat je de kalkoen uit de oven hebt gehaald, zodat de sappen weer kunnen worden opgenomen en er niet uit kunnen stromen als je er in snijdt.

Kurkuma En Honing Geglazuurde Kalkoen ingrediënten

Ingrediënten

Voor Kalkoen

1 hele kalkoen (ik heb een kalkoen van 11 pond gebruikt)
4 kopjes kalkoen bouillon
4 eetlepels boter, in plakjes gesneden
4 rozemarijn takjes
1 wreef salie
1 theelepel tijm
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel uipoeder
1/2 theelepel zwarte peper

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Voor Honing Kurkuma Glazuur

4 eetlepel boter
1 theelepel gemalen kurkuma
2 eetlepels rauwe honing
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
1 theelepel zeezout

Bereiding

Begin met het ontdooien van de kalkoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 165 graden en verplaats het ovenrooster naar de bodem. Verwijder ingewanden en spoel volledige kalkoen met koud water. Dep droog met keukenpapier. Leg de kalkoen in de braadpan op het rooster. Keur netjes vleugels achter kalkoen.

Plaats takjes rozemarijn in de holte van kalkoen. Meng salie, tijm, uipoeder, zeezout en zwarte peper in een kleine kom.

Gebruik vingers om de huid van de kalkoen bij de dijen op te tillen en met gras gevoede boter eronder en bovenop te wrijven. Wrijf hierna droge kruiden onder de huid en over de hele top van kalkoen. Giet kalkoenbouillon in de pan.

Plaats een ovenveilige vleesthermometer in het dikste deel van de dij zonder het bot aan te raken. Leg kalkoen in de oven en rooster het 1 uur, onbedekt.

Verwijder kalkoen voorzichtig uit de oven. Bevochtig kalkoen met bouillon. Als je vindt dat de bouillon is verdampt, voeg je 2 koppen bouillon toe aan de pan, laat je deze samenvloeien met het druipwater en rijg dan zoals gewoonlijk.

Zet een tent(zie hierboven voor details) over de kalkoen met aluminiumfolie en terug naar de oven.

Ga door met het roosteren van de kalkoen en rij om de 45 minuten tot de thermometer 75 graden bereikt. De tijd zal variëren naar gelang de grootte van kalkoen (de vuistregel is 13 minuten per pond).

Smelt grasgevoerde boter voor glazuur op middelhoog / laag vuur, roer honing, kurkuma, knoflook en zeezout tot een gladde massa. Gebruik een kwast om kalkoen met glazuur te bedekken. Zet de kalkoen in de oven gedurende 20 minuten, onbedekt.

Laat kalkoen 20 minuten rusten voordat je gaat snijden.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>