Recept: Kurkuma Bommetjes

Hier is een eenvoudige manier om kurkuma dagelijks binnen te krijgen: kurkuma bommetjes! 

Je hebt ongetwijfeld gehoord van de ontstekingsremmende voordelen van kurkuma zoals ik ook beschrijf in dit gezondheidsrapport. Ik geloof dat dit zeer gepigmenteerde kruid thuishoort in ieders wellnessarsenaal, zowel voor langdurig onderhoud als acute ontstekingsremedies.

DIY Kurkuma Supplement

Kurkuma Bommetjes

Ik voeg op gezette tijden kurkuma toe aan curries en groentesoepen, maar hoewel dit zeker enig voordeel biedt, is het geen sterk geconcentreerde dosis van het kruid. Toen ik nood had aan acute ontstekingshulp, voegde ik een paar eetlepels kurkuma toe in een halve kop water en slikte (of liever in de mond gesnoerd). Als je ooit kurkuma hebt gegeten, weet je hoe bitter het kan smaken.

Wanneer ik de behoefte aan een kurkumashot voel, zal ik naar deze kurkuma-bommen grijpen. Ze zijn een gemakkelijke manier om de voordelen van kurkuma te krijgen zonder de bittere smaak. Nog beter, ze bevatten een paar speciale ingrediënten om synergetisch te werken met de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma.

Hoe de werkzaamheid van kurkuma te vergroten

Wist je dat bepaalde ingrediënten de biologische beschikbaarheid van curcumine, de ontstekingsremmende stof in kurkuma, kunnen verhogen? Ik heb de volgende ingrediënten opgenomen in de Kurkuma-bommen tot kurkuma-ante:

  • Quercetine, een bioflavenoïde, remt een enzym dat de activiteit van curcumine vermindert.
  • Zwarte peper bevat de krachtige alkaloïde piperine, waarvan is aangetoond dat het de biologische beschikbaarheid van curcumine verhoogt tot 150%.
  • Van vetzuren is aangetoond dat ze de biobeschikbaarheid van kurkuma (bron) verhogen.

Twee varianten voor kurkuma-bommetjes

Ik heb twee variaties voor kurkuma-bommen opgenomen: een gemaakt met honing en een gemaakt met kokosolie of ghee.

De honingvariatie is gemakkelijker te slikken, dus het is beter geschikt voor kinderen. De honing maskeert ook de bittere smaak van de kurkuma wanneer de pil wordt ingeslikt. Ik zou aanraden om met deze optie te beginnen.

De optie kokosolie / ghee heeft het voordeel dat het suikervrij is en omvat ook de vetzuren die de opname van curcumine verbeteren. De pillen pletten echter enigszins af op de bakplaat in ruwere vormen, die moeilijker te slikken zijn. Ze hebben ook een lichte smaak als ze worden ingeslikt.

De actieve stof curcumine, gevonden in kurkuma, is algemeen bestudeerd vanwege de krachtige ontstekingsremmende effecten. Deze DIY-Kurkuma-supplementen bevatten quercetine en zwarte peper, twee ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze de biologische beschikbaarheid van curcumine verbeteren.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Kurkuma Bommetjes bereiding

Ingrediënten

1/3 kopje biologische gemalen kurkuma, aanbevolen merk
Ongeveer 1 eetlepel quercetin poeder
Wat fijngemalen zwarte peper
Bindmiddel (je hebt ongeveer 3 eetlepels nodig)
Rauwe honing
Kokosolie
Ghee
Ongebleekt perkamentpapier, hier beschikbaar

Bereiding

Bekleed een bakplaat met ongebleekt perkamentpapier. Maak plaats in je vriezer om het bakplaat een paar uur te laten staan wanneer de kurkuma-bommen moeten worden gezet.

Als je net als ik bent en de neiging hebt dingen te morsen, draag dan een schort! Kurkuma poeder bevlekt kleding en het poeder kan op jouw kleding komen als je het mengsel te krachtig roert.

Selecteer één van de bindmiddelen. Je hebt ongeveer 3 eetlepels nodig. Als je rauwe honing kiest en het is dik, smelt je het in een steelpan op zeer laag vuur totdat het gietbaar is. Doe hetzelfde met de kokosolie of ghee, dus zodat het vloeibaar is, maar niet heet.

Roer in een kom de kurkuma, quercetine, peper en bindmiddel samen. Als je honing gebruikt, zou je een dik en plooibaar mengsel moeten hebben. Als je olie gebruikt, zou je een dik mengsel moeten hebben waarmee je pillen kunt vormen.

Voor de variatie van de honing rol je kleine hoeveelheden “deeg” tussen je handpalmen en plaats je het op de bakplaat. Gebruik voor de olie-variant een lepel om kleine pilvormen op de bakplaat te scheppen.

Vries in tot het stevig is, breng het dan over naar een opslagcontainer en bewaar het in de vriezer.

Neem de kurkuma-bommen naar behoefte. Je kunt niet overdoseren. Als je echter veel van de op olie gebaseerde neemt, kan het vetgehalte je maag van streek maken. Bij gebruik van de honingversie houdt in gedachte dat het suiker bevat (hoewel niet-geraffineerde en enzymrijke suiker).

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveaus en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>