Recept: Kokos & Kurkuma Chocolade Truffels

Deze truffels waren een toevallige creatie toen ik een chocolade paashaas probeerde te maken. Ik vond dat het chocolademengsel te zacht was en meer een ganache dan een harde chocoladeschelp waar ik naar op zoek was.

Dus redde ik de overgebleven “ganache” en besefte dat het geweldig zou zijn voor truffels! Ik vind het geweldig als een keukenfout niet leidt tot verspilling en op een onverwachte manier werkt.

Ik heb deze truffels aan mijn moeder gegeven die dit paasweekend ‘goed’ probeerde te zijn en elk aanbod van paaseieren weigerde. Ik verzekerde haar dat deze truffels, hoewel niet volkomen onschuldig, veel gezonder en vullender zijn dan bewerkte chocolaatjes.

Kokos & Kurkuma Chocolade Truffels

Kijk naar die kleur! De kurkuma voegt niet alleen ontstekingsremmende eigenschappen toe aan deze truffels, maar zorgt er ook voor dat ze er geweldig uitzien.

Kokos & Kurkuma Chocolade Truffels

Ingrediënten

Kokos & Kurkuma Chocolade Truffels

110 gram kokosolie
60 gram rauw cacaopoeder
5 eetlepel ruwe honing of ahornsiroop
Een snufje zout
20 gram rauwe geraspte kokosnoot
1 – 2 theelepel kurkuma poeder

Bereiding

Kook een pan met water en plaats er een hittebestendige kom bovenop om een ​​dubbele boiler te creëren. Voeg de kokosolie toe aan de kom en laat het langzaam smelten.

Eenmaal gesmolten, klop je cacaopoeder, vloeibaar zoetmiddel en zout tot een gladde, dikke ganache. Plaats de schaal in de koelkast om deze gedurende minstens een uur in te stellen.

Als je het in de vriezer plaatst, kan het sneller worden ingesteld als je dingen wilt versnellen.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Kokos & Kurkuma Chocolade TruffelsOm de coating te maken, meng je de kokos en 1 theelepel kurkuma enkele seconden in een keukenmachine tot de kokos felgeel is. Voeg meer kurkuma toe als je een sterkere kleur / smaak wilt. Breng over naar een kom.

Wanneer de ganache is ingesteld, moet deze stevig maar kneedbaar zijn. Rol ongeveer 1 theelepel van het mengsel in een bal (de kokosolie smelt heel gemakkelijk in je handen zodat het een beetje rommelig kan worden!)

En dompel het dan in de kom met kokos en kurkuma. Rol de bal door het mengsel en druk de coating op de truffel tot het volledig bedekt is.

Leg het op een bakplaat met vetvrij papier en laat alle truffels ongeveer 30 minuten in de koelkast staan ​​om te verharden voordat je gaat eten.

Deze truffels kun je maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren. Genieten!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>