Recept: Kip Curry met Kurkuma

Op verschillende momenten tijdens het koken van deze maaltijd dacht ik dat het een mislukking zou worden. Ik maak bijna nooit curry, vooral geen Afrikaanse. Maar het zag er zo gemakkelijk uit dat ik het wilde proberen. Voor een deel, naast de kruidnagels, gebruik ik alleen kurkuma als specerij.

Ik was bang dat de kip te lang aan het koken was, dat de specerijen niets zouden zijn en dat ik er teveel ui aan had toegevoegd. Maar die onzekerheid viel weg toen het begon te sudderen. Het is geen pittige, prikkelende curry, maar meer een aromatisch, aards gerecht. De tomaten geven het een beetje meer body en de kruidnagel brengt alles in balans. Eet smakelijk 🙂

Kip Curry met Kurkuma

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 hele kruidnagels
1 eetlepel canola-olie
3 hele kippendijen, in drie stukken gesneden
1 middelgrote ui, fijngehakt
4 theelepels kurkuma
1 kop tomaten, in blokjes gesneden
1/2 theelepel verse tijm
1/2 kop water
Peterselie
Zout en peper

Kip Curry met Kurkuma

Bereiding

Plet de knoflook en kruidnagels met een vijzel en stamper, of de zijkant van een mes.

Giet de olie in een koekenpan en zet het vuur hoog. Gooi de stukjes kip er in en bruin aan alle kanten, slechts een paar minuten. Voeg de gehakte uien toe en bak tot ze doorzichtig zijn, ongeveer 8-10 minuten.

Voeg de kurkuma en het knoflookmengsel toe en roer tot het opgenomen is. Kook gedurende 3 minuten. Doe de tomaten en tijm erbij, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.

Giet het water erin en kook nog eens 30 minuten.

Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met gehakte peterselie en serveer, eventueel met rijst.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma™ is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma™   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>