Recept: Indiaase Mango Dal

In India worden meer dan 60 verschillende soorten dal (of dhal) gemaakt. Het basisgerecht bevat linzen of andere peulvruchten op smaak gebracht met aromaten en kruiden.

Hier worden gele linzen (toor dal) en mango gekookt op een meer traditioneel Zuid-Indiase stijl. Zowel de rijpe als de minder rijpe mango werken: minder rijpe mango geeft een scherpe smaak en behoudt zijn vorm, terwijl de rijpere mango tijdens het koken meer afbreekt en het gerecht een zoetere smaak geeft. Serveer met basmatirijst of met gebraden kip.

Indiaase Mango Dal

Ingrediënten

1 kopje gele linzen
4 kopjes water
1 theelepel zout, verdeeld
½ theelepel gemalen kurkuma
1 eetlepel canola-olie
½ theelepel komijnzaad
1 middelgrote ui, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel verse gember gehakt
½ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel cayennepeper
2 mango’s, geschild en in blokjes gesneden
½ kop gehakte verse koriander

Bereiding

Leg de linzen in een vergiet en spoel ze af tot het water helder is. Combineer linzen, 4 kopjes water, ½ theelepel zout en kurkuma in een grote pan. Aan de kook brengen. Zet het vuur lager, laat het gedeeltelijk afgedekt koken en roer af en toe gedurende 15 minuten.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Voeg komijnzaad toe en kook tot het geurig is en begin bruin te worden, ongeveer 30 seconden. Ui toevoegen; kook, roerbak, tot het zacht is en begin te kleuren, 4 tot 6 minuten. Voeg knoflook, gember, koriander, cayennepeper en het resterende ½ theelepel zout toe en laat nog 1 minuut koken, roerbak.

Roer het knoflookmengsel en de mango’s door de linzen. Keer terug naar een sudderen; kook, af en toe roerend, tot de linzen uiteenvallen, 10 tot 15 minuten meer. Roer de koriander erdoor.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>