Recept: Hartige Indische Pannenkoek

Deze hartige Indische pannenkoek is een pittig pan-gebakken brood gemaakt met verse koriander, rode ui en Indische kruiden. Het is gemakkelijk te maken en ook nog eens vullend en heerlijk.

Ik heb mijn pannenkoeken graag enigszins knapperig en daarom ben ik vrij liberaal met olie/ghee. Ik ben helemaal weg van deze kleine pannenkoek – het zorgt voor een perfect ontbijt, snack, lunch of diner.

Als je besluit dat je het goed vindt om kikkererwtenmeel te eten, bekijk dan de opmerkingen onderaan het recept.

Een woord van waarschuwing echter – als je garbanzo-meel gebruikt, zorg er dan voor dat het duidelijk “glutenvrij” op de verpakking staat. Als je coeliakie hebt, overweeg dan om het bedrijf te vragen om uit te zoeken hoe ze kruisbesmetting voorkomen. Ik probeer de hoeveelheid garbanzo-meel die ik eet te beperken, maar ik besef dat het een gewoon meel is dat wordt gebruikt voor glutenvrije Indische gerechten.

Hartige Indische Pannenkoek

Hartige Indische Pannenkoek

Ingrediënten

olie / vet naar keuze, gebruik voldoende om ondiep te frituren
½ kopje amandelmeel
½ kopje tapioca-meel
1 kop kokosmelk, ingeblikt en volvet
1 theelepel zout, aanpassen naar smaak
½ theelepel kashmiri chili Poeder
¼ theelepel kurkumapoeder
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
½ rode ui, gehakt
1 handvol korianderbladeren, gehakt
1 serrano peper, fijngehakt (of aan te passen naar smaak)
1cm stuk gember, geraspt

Bereiding

Beslag
Voeg amandelmeel, tapiocameel, kokosmelk en kruiden toe aan een kom – meng het geheel.
Roer dan de ui, koriander, serrano-peper en gember erdoor.

Bak de pannenkoeken!
Verwarm een ​​bakpan op een middelhoog vuur, voeg genoeg olie / vet toe om de bodem te bedekken – giet dan een kwart kopje beslag in de pan. Spreid het mengsel uit op je pan.

Bak ongeveer 3-4 minuten per kant – druppel een beetje meer olie bovenop de pannenkoek voordat je het omdraait. Herhaal dit totdat het beslag is voltooid – voeg olie toe als dat nodig is.
Eet met groene chutney of ketchup

Opmerkingen

  • Ik vind het heerlijk als mijn pannenkoeken enigszins krokante randen hebben – als je wilt dat de jouwe krokant is, voeg dan gewoon meer olie en frituur lichtjes.
  • Het bakken duurt een tijdje, dus probeer een grote pan te gebruiken zodat je er een paar tegelijk kunt maken!
  • Als je garbanzo-meel gebruikt – laat het amandelmeel, het tapiocameel en de kokosmelk weg. Voeg 1 kopje garbanzo-meel toe en voeg water toe als dat nodig is voor consistentie van het pannenkoekbeslag.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>