Recept: Geroosterde Kurkuma Bloemkool

Ik hoorde voor het eerst over het roosteren van bloemkolen met kurkuma tijdens een diner bij een goede vriendin. Na het lezen van alle geweldige gezondheidsvoordelen van kurkuma moest ik het gewoon proberen! Het is zo eenvoudig en het is een geweldig bijgerecht dat overal bij past.

Na het voorverwarmen van de oven op 175 ° C, halveerde ik een grote bloemkool (ik gebruikte slechts de helft).

Geroosterde Kurkuma Bloemkool

Vervolgens haalde ik de roosjes van de bloemkool.

In het geval dat je nog niet eerder kurkuma hebt gebruikt; het is een fel geel kruid dat gewoonlijk wordt gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten of Zuid-Azië. De gezondheidsvoordelen zijn echt geweldig!

De kurkuma-wortel lijkt eigenlijk heel erg op een gemberwortel, behalve dat het meer oranje van kleur is.

Het is heel moeilijk om de smaak van kurkuma te beschrijven, omdat het echt vrij uniek is.

Geroosterde Kurkuma Bloemkool bereiding

Ik wil je gewoon aanraden om een ​​klein potje te kopen en dit eenvoudige recept te maken – de smaak verandert wanneer de kurkuma-smaak zich vermengt met de bloemkool, dus zelfs als je je laat afschrikken door de geur van kurkuma, zul je waarschijnlijk nog steeds van genieten met je bloemkool.

Ik combineerde de bloemkool met kurkuma, olijfolie en zout.

Ik mixte alles samen en zorgde ervoor dat de kurkuma de bloemkool goed omhulde.

Daarna plaatste en verspreidde ik de bloemkoolroosjes in een ovenschaal (ik vond dat alles perfect paste in een 8-inch ovenschaal).

Het afdekken van de ovenschaal met aluminiumfolie werkt goed om te voorkomen dat de roosjes te veel uitdrogen. 75 minuten later kwamen ze er zacht en heerlijk uit ….

Geroosterde Kurkuma Bloemkool

Ingrediënten

De helft van een grote bloemkool
2 theelepels kurkuma
2 theelepels zout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Geroosterde Kurkuma Bloemkool bereiding 2

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de roosjes van de bloemkool.

Combineer de bloemkoolroosjes met de kurkuma, zout en olijfolie.

Plaats in een ovenschaal (spreid de bloemkool uit zodat ze niet boven op elkaar liggen). Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.

Bak gedurende 75 minuten.

 

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>