Recept: Gerookte Kurkuma Kippenvleugels

Ik ben verheugd om het recept van vandaag met jou te delen. Nu moet je weten dat ik eigenlijk altijd heel enthousiast ben om een nieuw recept met je te delen. Maar vandaag ben ik extra opgewonden over dit Gerookte Kurkuma Vleugels recept 🙂

Het gerookte marinade-recept voor kurkuma dat ik vandaag deel is een voorproefje van de levendige smaken die je gaat proeven. En daar ben ik zo enthousiast over!

Omdat ik extra kippenvleugels had besloot ik dat gerookte kurkuma-vleugels heerlijk klonken. En ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! De buitenkant is krokant, heeft een heerlijke knoflook smaak en rokerig met precies de juiste hoeveelheid zout. Ik en mijn familie genoten vooral van het unieke smaakprofiel. Ik denk dat je er ook van zult houden!

Gerookte Kurkuma Kippenvleugels

Gerookte Kurkuma Kippenvleugels

Ingrediënten

3 lbs kippenvleugels (ongeveer 18), gesneden bij gewrichten en vleugeltips weggehaald
3 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma poeder
½ theelepel gerookte paprika
1 eetlepel zeezout
Sap van 1 citroen (ongeveer ÂĽ kopje)
3 eetlepels gesmolten spekvet (aanbevolen) of olijfolie
ÂĽ kopje gesneden koriander, plus een beetje meer voor garnering
Peper, naar smaak
Vleugje cayennepeper (optioneel)

Bereiding

Gerookte Kurkuma Kippenvleugels ovenschaalBereiding marinade

Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en mix tot alles goed is fijngehakt en gemengd. Het zal dikker zijn dan een dressing en een goede consistentie om met je handen over de kip te wrijven.

Bereiding kippenvleugels

Maak de marinade. Giet de marinade over de kip en bewaar een beetje extra marinade voor later. Draai de vleugels om zodat beide kanten bedekt raken. Marineer in de koelkast gedurende minimaal een uur (´s nacht is het beste).

Verwarm je oven voor op 220 graden.
Leg de vleugels met de huid naar beneden op een bakplaat met opstaande rand, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Je hebt waarschijnlijk 2 pannen nodig. Bak gedurende 30 minuten en draai de vleugels daarna om.

Zodra alle vleugels met het vel naar boven zijn gericht, breng je de bewaarde marinade aan. Bak nog 10-15 minuten of tot ze krokant en gaar zijn. Garneer met extra fijngehakte koriander.

Opmerking

De gerookt kurkuma-marinade is ook een fantastische marinade voor hele kippen, drumsticks, dijen, enz.!

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Als je spekvet gebruikt en het is al een beetje zout, dan zul je merken dat je de hoeveelheid zout in de marinade een beetje moet verminderen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma™ is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma™   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>