Recept: Gember Kurkuma Lente Wortelsoep

Deze felgekleurde, levendig gekruide gember wortel soep is zacht van smaak. De verfrissende smaken van gember, kurkuma en wortel glanzen fel in deze fluweelachtige gemengde soep.

Terwijl de wortels het hele jaar door beschikbaar zijn, is de lente de beste tijd om er op hun zoetst van te genieten. De delicate smaak van lente-wortels heeft nauwelijks verfraaiing.

Gember Kurkuma Lente Wortelsoep

Deze heldere, pittig gekruide soep is het perfecte canvas, fluweelachtig zacht en licht. De soep zelf is een eenvoudige aangelegenheid van gehakte wortels gesudderd met warme kruiden zoals gember, kurkuma en kaneel en vervolgens omgezet in een zijdezachte puree.

De sudderende vloeistof is niets meer dan zoet water en een paar aromaten; kom niet in de verleiding om de bouillon te gebruiken, omdat het de zuiverheid van de smaken vermindert. Het andere ingrediënt is kurkuma, dat een feloranje tint en een krachtige ontstekingsremmende punch toevoegt.

Ik vind het leuk om de mijne te vullen met een goede klodder geitenmelk yoghurt of wat kokosmelk om de randen te verzachten en de smaken te complementeren. Serveer het warm of gekoeld, deze pittige lente-wortelsoep doet zijn werk.

Serveer het naast een salade voor een lichte lunch of solo als voorgerecht voor een diner of brunch.

gember wortel kurkuma soep

Gember Kurkuma Lente Wortelsoep

Ingrediënten

2 eetlepels kokosolie
2 tot 3 kleine groene uien, alleen witte en lichtgroene delen, schoongemaakt en gehakt
1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
2,5cm stuk gember, geschild en geraspt
Een snufje rode pepervlokken
1 ½ pond jonge wortels, gesneden 1cm dik
1 theelepel fijn zeezout
¼ theelepel gemalen kaneel
2,5cm stuk kurkuma wortel, geschild en geraspt (of gebruik ½ theelepel gemalen)
Versgemalen peper, naar smaak
4 kopjes gefilterd water
¼ kopje yoghurt of volle kokosmelk voor het serveren
Gehakte platte bladpeterselie of wortelbladeren voor garnering

Bereiding

Smelt kokosolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak de groene uien, knoflook, fijngehakte gember en pepervlokken gedurende 1 tot 2 minuten of tot ze glanzend zijn. Niet bruin laten worden.

Voeg wortels, zout, kaneel en kurkuma toe en bak nog eens 1-2 minuten, af en toe roeren. Voeg water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels heel zacht zijn, 20-25 minuten. Pureer soep in delen in een blender.

Als je het koud serveert, moet je soep minstens 3-4 uur laten koelen of ’s nachts.

Verdeel de soep over 4 tot 6 kommen en plaats een eetlepel yoghurt of een beetje kokosmelk in het midden van elke kom en werk af met gehakte peterselie of wortelfonds en een snufje extra zout en versgemalen peper indien gewenst.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>