Recept: Gebakken Kurkuma Weegbree Chips

Zet jouw zoute snackroutine om met een betrouwbare bron van schone energie: weegbree.

Rijk aan voedingsvezels, vitamine C, vitamine A en kalium, deze dubbelgangers van banaan zijn rijk aan resistent zetmeel, een prebioticum dat de groei van goede bacteriën bevordert.

kurkuma weegbree chips

Gebakken Kurkuma Weegbree Chips

Voor 1 portie

Ingrediënten

½ pond geschilde groene weegbree
1 eetlepel gesmolten duurzame rode palmolie
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel gemalen koriander
½ theelepel Himalaya-steenzout of ander zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat opzij.

Pel de weegbree door de bovenkant af te snijden en de zijkant met een mes open te snijden. De schil is erg dik en de weegbree zijn houtachtig. Dit is normaal. Eenmaal gepeld snijd je een beetje in een hoek.

Plaats de gesneden weegbree in een grote kom. Giet gesmolten palmolie erover tot alle plakken gelijkmatig bedekt zijn.

Combineer specerijen in een aparte kom. Giet dan over weegbree en meng om alles goed te bedekken.

Bestrooi bedekte weegbree-plakjes op voorbereide bakplaat. Breng over naar de oven en bak 15 minuten voordat je ze omdraait en nog 10 minuten laat bakken. Op dit punt zijn sommige plakjes klaar, andere niet. Verwijder de krokante plakjes van de bakplaat en laat ze afkoelen. Plaats de plaat terug in de oven en herhaal dit elke 5 minuten. De totale kooktijd voor sommige grotere plakken is 35-40 minuten.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Laat volledig afkoelen en val aan. Bewaar in een plastic bakje op het aanrecht voor een paar dagen of in de vriezer gedurende 1-2 maanden.

Opmerking
Groene weegbree: dit recept werkt niet met bananen.
Rode palmolie: kan worden vervangen door kokosolie, grasrijke talg of avocado-olie.
Gemalen koriander: kan rauw of geroosterd zijn, wat je maar wilt. Ik gebruikte geroosterde.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>