Recept: Garnalen Paella Met Kurkuma Bloemkoolrijst

Pak je paspoort, we gaan naar Spanje! Deze feestelijke, eenpansgerecht garnalen paella is een graanvrije versie van het klassieke Spaanse gerecht.

Paella is een smaakvol en levendig gerecht dat ontstaan ​​is in Spanje. Dit recept wordt gemaakt in een grote pan, perfect voor grote bijeenkomsten. Paella kan bestaan ​​uit zeevruchten, kip, worst of groenten geserveerd met gele rijst gekruid met saffraan en andere exotische kruiden.

Om dit recept een Katja-draai te geven, ruil je rijst in voor bloemkoolrijst. Garnalen zijn de favoriete proteïnen voor dit gerecht, wat zorgt voor een heerlijke paella voor warm weer, die doet denken aan dineren langs de kust van Spanje. Oh, laat me even wegdromen…

Gemakkelijke Garnalen Paella Met Kurkuma Bloemkoolrijst

Saffraandraden zijn een van de belangrijkste componenten in paella. Deze diep oranjerode draden bevinden zich in paarse crocusbloemen en worden met de hand gekweekt. De smaak van saffraan kan variëren van zoet tot perfumig tot scherp. Als saffraan niet jouw ding is, voel je dan vrij om het met gemalen komijn te vervangen.

Begin met het wegspoelen van garnalen met een papieren handdoek om overtollig vocht te verwijderen. Je wilt dat de garnaal zo droog mogelijk is om te voorkomen dat er te veel water in het gerecht komt.

Smelt ghee in een grote koekenpan en bak de garnalen een paar minuten gelijkmatig aan beide kanten. Als garnalen rauw zijn, zal het een paar extra minuten nodig hebben om volledig te koken. Leg garnaal opzij en smelt resterende ghee om paprika en ui te koken. Roer de tomatenpuree en de kippenbouillon erdoor, samen met bloemkoolrijst en kruiden.

Kurkuma voegt ontstekingsremmende eigenschappen aan het gerecht toe en is verantwoordelijk voor het inkleuren van de rijst tot de traditionele gele kleur waar paella bekend om staat. Omdat kurkuma een vetoplosbare specerij is, wordt het het best met vetten gegeten (denk aan ghee) voor optimale absorptie. Roer de gekookte garnalen erdoor en snij af met verse peterselie. Serveer warm met veel kokoswater om het af te spoelen.

Gemakkelijke Garnalen Paella Met Kurkuma Bloemkoolrijst bereiding

Gemakkelijke Garnalen Paella Met Kurkuma Bloemkoolrijst

Ingrediënten

1 pond middelgrote garnalen, geschild
4 kopjes bloemkoolrijst
1/2 kop zoete ui, fijngehakt
1 kop paprika, gehakt
2/3 kop kip of beenbouillon
2 eetlepels biologische tomatenpuree
2 eetlepels ghee
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 theelepel gerookte paprika
1/4 theelepel saffraan draad
1/4 theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel peper
1/2 theelepel zeezout
1/4 theelepel rode pepervlokken

Bereiding

Dep de garnalen droog met keukenpapier om overtollige vloeistof te verwijderen. Smelt in een grote koekepan 1 eetlepel ghee op middelhoog vuur. Voeg garnalen toe en bak 5-7 minuten, draai één keer om. Plaats gekookte garnalen in een kom en zet opzij.

Smelt de resterende eetlepel ghee en roer de ui en paprika erdoor. Bak tot de ui zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten. Roer de tomatenpuree en de kippenbouillon erdoor. Voeg bloemkoolrijst, saffraandraden, kurkuma, gerookte paprika, rode pepervlokken en zeezout toe. Goed roeren. Laat 5 minuten koken.

Roer de gekookte garnalen erdoor en garneer met verse peterselie.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>