Recept: Fire Cider Gezondheidstonic

Dit Fire Cider gezondheidstonic en homeopatische geneesmiddel recept wordt steeds populairder bij mij thuis. Fire Cider gezondheidstonic, een hartige, zoete, doordrenkte azijn die een fantastische dressing en tonicum / homeopathische remedie voor de gezondheid maakt.

Ik zou ook van deze gelegenheid gebruik willen maken hieronder het woord ‘homeopathisch’ wat uit te leggen. Ik wil niemand voor het hoofd stoten namelijk.

Ik gebruik een losse definitie van het woord dat wordt ondersteund door Google, WebMD en Merriam Webster: “Dat wil zeggen, als een stof bij een gezond persoon een symptoom veroorzaakt, kan het geven van een kleine hoeveelheid van dezelfde stof de ziekte helen.

In theorie verbetert een homeopathische dosis de normale helende en zelfregulerende processen van het lichaam. Verder wil ik er hier niet op ingaan.

Belangrijke opmerking: ik ben zeker NIET van mening dat dit recept alles zal genezen. Dit is gewoon een recept dat zowel heerlijk als voedzaam is. Ik leg ook enkele van de veronderstelde gezondheidsvoordelen van de ingrediënten uit die in het recept komen.

Dit bericht is geen vervanging voor professioneel medisch advies, maar het is een klassiek volkstonicum / -remedie. Ik vertrouw erop dat je je eigen oordeel op de juiste manier gebruikt.

Klik nu niet schreeuwend weg… Ik weet dat ik (te) serieus klink, mmaar ik heb vandaag echt iets leuks voor je.

Ik heb een hartige, kruidige, doordrenkte cider. Ja. Twee geïnfuseerde azijnen op een rij! Het vereist wel wat geduld.

Voordat ik begin, wil ik dat je de reden weet waarom je dit moet maken! Om te beginnen smaakt het geweldig. En heb ik al gezegd dat het een gezondheidstonicum is?

Fire Cider Gezondheidstonic

Waar gebeurd

Ik heb een klein waar gebeurd verhaal om je uit te leggen waarom ik Fire Cider Gezondheidstonic gemaakt heb.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Het begon allemaal met een lange rit in de auto, op weg naar een weekendje weg met een paar vriendinnen, ook fervente kokers. We hebben veel gewandeld, maar vooral ook veel gezeten, gegeten en gedronken. Je kunt het je wel voorstellen, eten, weer eten, drankje en weer wat eten.. etc
Oh wat zaten we vol 🙂

We liepen naar een gezondheidswinkel waar de verkoopster ons Fire Cider aanbood. Gezien het feit dat ik regelmatig ’s ochtends pekelensap en / of een shot ruwe appelciderazijn drink (wat later meer over de gezondheidsvoordelen daarvan), had ik er niet veel voor nodig om me ervan te overtuigen het te proberen.

Het was een hartige vloeibare infusie met een verbazingwekkende balans van pittige rauwe appelazijn, mierikswortel, knoflook, ui, gember en citrus met slechts een beetje honing.

Het was precies wat we nodig hadden om ons beter te voelen na al dat eten en drinken. Toen ik thuiskwam, keek mijn man me zijdelings aan toen ik hem vertelde wat het was, maar hij durfde een slok te nemen en vond het echt geweldig!

Ik ging online om wat meer info te zoeken en had al snel besloten dat ik mijn eigen Fire Cider kon maken!

Ik heb verse mierikswortel en gemberwortels, ui, knoflook, citroen, sinaasappel, habanero-peper, gepoederde kurkuma en rauwe appelciderazijn toegevoegd.

fire cider gezondheidstonic

Niet om op te scheppen, maar het was een geweldige keuze.

Ik heb 4 weken moeten wachten voordat ik wist dat mijn keuze de beste was. Het duurt namelijk zo lang voordat de smaken doordringen. Heb ik al gezegd dat je geduld moet hebben?

Dus waarom is deze Fire Cider tonic en homeopathische remedie goed voor jou?

Het is bekend dat verse mierikswortel effectief is tegen griep en verkoudheid, tonsilitis, ademhalingsstoornissen, urineweginfecties en pathogene schimmel.

Gember wordt gebruikt om artritis, spierpijn, maagklachten (beweging en ochtendmisselijkheid en algemene misselijkheid), gas, bovenste luchtweginfecties en hoesten te behandelen.

Uien worden gebruikt om de cardiovasculaire gezondheid, bot- en bindweefselvoordelen te stimuleren en als een ontstekingsremmend middel.

Knoflook wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, hoog cholesterol, coronaire hartziekten, een hartaanval, atherosclerose, astma, het opbouwen van het immuunsysteem, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en wordt topisch gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties.

Habanero-pepers stimuleren je metabolisme en bieden hoofdpijn, sinus- en arthritis verlichting en geven endorfines af.

Sinaasappels zijn geweldig voor de gezondheid van het hart, als onderdeel van een best-case-scenario-anti-kanker-dieet, vechten tegen cholesterol, helpen bij afslanke en breken of voorkomen nierstenen.

Citroenen staan erom bekend dat ze helpen bij de spijsvertering, verlichten de ziekte van Menière/ nierstenen en oorsuizen, genezen scheurbuik (chronisch gebrek aan vitamine C), behandelen verkoudheid en griep, verbeteren de functie van bloedvaten en ontstekingen en ze verminderen het vasthouden van water.

Kurkuma is vrijwel het beste gezondheidsvoedsel. Het staat bekend om leverschade te vertragen, kankerverwekkende stoffen in andere voedingsmiddelen te verminderen, kankercellen kwetsbaarder te maken voor chemo en bestraling, de groei van kwaadaardig melanoom en borstkanker te remmen, artritis-symptomen en huidaandoeningen te verlichten.

Misschien moet ik de experts laten beschrijven wat de belangrijkste verbinding in kurkuma -cucurmin- is. Advanced Experimental Medical Biology in 2007 stelt dat “Curcumin antioxiderende, ontstekingsremmende, antivirale, antibacteriële, antischimmel- en antikankeractiviteiten vertoont en dus een potentieel heeft tegen verschillende kwaadaardige ziekten, diabetes, allergieën, artritis, de ziekte van Alzheimer en andere chronische ziekten. ”

Rauwe appelciderazijn (geen gewone ciderazijn!) Staat er om bekend dat het een goede bron is van azijn en ascorbinezuur (vitamine C), minerale zouten, aminozuren en andere belangrijke componenten van goede voeding, maar het is ook een goed geliefde folk remedie gedacht om de spijsvertering te verlichten, zwaarlijvigheid en diabetes te bestrijden, toxines uit het lichaam te wassen, luizen te doden en veroudering tegen te gaan. Doet het dat allemaal? Ik weet het niet. Maar het smaakt zeker goed en de voedingswaarde is onomstreden.

Rauwe honing (lokaal geproduceerd) is een fantastische, natuurlijke jager van seizoensgebonden allergieën. Omdat bijen stuifmeel verzamelen van bloemen in jouw omgeving en het vervolgens omzetten in honing om hun netelroosjes te voeden, is het eten van rauwe, lokale honing net als een smakelijk allergieschot.

Het bevat ook veel vitamines en mineralen, is schimmelwerend, antiviraal en maakt een geweldige, niet-narcotische hoestonderdrukker en keelspoeling.

Naast al deze gezonde ingrediënten smaakt het gewoon ook nog eens heerlijk. We nemen elke ochtend een eetlepel (of meer!) om de gezondheid te behouden. Nou, oke, we drinken het voornamelijk omdat we het leuk vinden, maar de voordelen voor de gezondheid zijn goed.

Wanneer je je ziek voelt, neem je iets meer Fire Cider gezondheidstonic om jouw immuunsysteem te helpen stimuleren. Daarnaast wordt er gefluisterd dat het een extreem effectieve middel tegen kater is. Dus … ben je nieuwsgierig genoeg om het te proberen? Wat denk je?

Opmerkingen

 • Er is niet veel aan de hand, gewoon raspen of hakken alles op en doe het in een pot. Nu wil ik je even waarschuwen. Als je geen plastic deksel kunt of wilt gebruiken, leg dan een stuk perkamentpapier op de rand van de pot voordat je de deksel op zijn plaats bevestigt. Rauwe appel cider azijn zorgt waarschijnlijk dat een blikken deksel roest of verkleurt. Het zou jammer zijn als al je werk wordt geruïneerd door een verroest deksel. Vervang het perkamentvel ongeveer elke week.
 • Ik wil je adviseren om, indien mogelijk, biologische producten te gebruiken. Op deze manier zal je je heerlijke gezondheidstonicum niet laten doordringen met alles wat je er maar niet in zou willen hebben.
 • Als je je mierikswortel raspt, zorg dan dat je het doet in een goed geventileerde ruimte of je zult er spijt van krijgen. Dat spul zal je sinussen in 30 seconden leegmaken.
 • Wanneer het tijd is om je Fire Cider Gezondheidstonic te zeven, pak dan een vergiet met boter-muslin, een mousseline theedoek of een dubbellaagse superfijne kaasdoek en plaats deze over een grote, stabiele pot. Giet de inhoud van je pot in het gevoerde vergiet en laat het 30 minuten uitlekken. Trek na de 30 minuten de hoeken van de doek naar elkaar toe en draai om de inhoud eruit te persen totdat je er geen vloeistof meer uit kunt persen. Je kunt de ingrediënten bewaren voor een wokgerecht of weggooien.
 • Je zult zien dat er geen echte hoeveelheid honing in het recept staat vermeld. Dit moet je naar smaak toevoegen. Ik heb de neiging om de onze minder zoet te maken, maar misschien geef je de voorkeur aan meer zoetigheid. Begin met 1/4 kop en meng het goed, voeg vervolgens 1 eetlepel per keer toe, goed roerend na elke toevoeging, totdat je de gewenste zoetheid hebt bereikt.
 • Het is het beste om rauwe, lokaal geproduceerde honing te kiezen voor de bovengenoemde voordelen. De tweede keus is ruwe honing. De derde keus zou gepasteuriseerde commerciële honing zijn.
 • Bewaar jouw afgewerkte Fire Cider Gezondheidstonic in een gesteriliseerde fles wijn of inmaakpot. Bewaren in een koele, donkere kast voor maximaal een jaar.
 • Het zou trouwens jammer zijn als ik je niet vertelde dat de afgewerkte Fire Cider fantastisch is als een dressing voor gekookte groenten of saladedressings. Verbeter jouw gezondheid terwijl je geniet van je lunch of avondeten.
 • Ik heb Fire Cider Gezondheidstonic zelfs IN EEN COCKTAIL gebruikt. Het was magisch. Experimenteer en laat me weten wat jij er van vindt.

Gebruik dit om Fire Cider Health Tonic and Homeopathic Remedy te maken:

 • Keukenmachine met een raspschijf is niet strikt noodzakelijk, maar maakt het proces zoveel eenvoudiger en voorkomt dat je handen ruiken naar bijvoorbeeld mierikswortel!
 • Herbruikbare flessen, voor het bewaren van jouw Fire Cider
 • Trechter om je flessen te vullen met Fire Cider
 • Garde om de honing te roeren

Fire Cider Gezondheidstonic

Ingrediënten

1 grote mierikswortelwortel, goed schoongemaakt, ongeveer 7 centimeter lang
1 gemberwortel van ongeveer 7 centimeter lang
1 grote ui, wortel en stengeluiteinde verwijderd en geschild
1 sinaasappel, groot
1 citroen
16 teentjes knoflook gepeld
2-4 habanero pepers zijn verwijderd
1 eetlepel gemalen kurkuma
Rauwe appelciderazijn
Rauwe honing

Bereiding

Rasp de mierikswortel en gemberwortels. Snijd grofweg de uien, sinaasappel, citroen, knoflook en habanero-pepers. Doe ze in een glazen pot van 0,5 liter met een goed sluitend deksel of verdeel ze gelijkmatig over twee inblikken potten. Strooi de kurkuma eroverheen.

Giet de rauwe appelciderazijn over de inhoud, laat naar beneden zakken en voeg meer toe zodat de inhoud wordt ondergedompeld. Leg een stuk perkamentpapier over de rand van de pot en schroef vervolgens het deksel stevig op zijn plaats.

Laat het mengsel op een donkere, koele plaats staan, zodat het vier weken lang kan trekken, waarbij je het eenmaal per dag schudt.

Giet na 4 weken de inhoud in een met mousseline of met kaasdoek bekleed vergiet in een stabiele pot. Laat het 30 minuten uitlekken en verzamel de hoeken van het doek, draai en knijp uit totdat je er geen vloeistof meer uit kunt persen.

Wanneer het volledig gezeefd is, voeg dan honing naar smaak toe aan de vloeistof en giet het in een gesteriliseerde wijnfles of inmaakpot. Bewaren op een koele, donkere plaats gedurende maximaal een jaar, goed schudden voor gebruik.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>