Recept: Boerenkool en Champignon Ghee Frittata

Ik ben de laatste tijd een beetje geobsedeerd door ghee, een geklaarde boter met een diepe, nootachtige smaak. Waarom is ghee anders dan boter en alle natuurlijke voordelen die samen met koken met ghee komen.

Ja. ghee is boter. Maar laat het me je uitleggen voordat je snel weg klikt. Terwijl ghee technisch gezien een zuivelproduct is, kunnen veel mensen die geen zuivelproducten aankunnen ghee wel aan.

Dit komt omdat het wordt gemaakt door boter langzaam te verhitten totdat al het water verdampt en de eiwitten zich verzamelen op de bodem van de pan. Vanaf daar is het gewoon een kwestie van het verwijderen van de vaste melkbestanddelen, waardoor je met zuiver, glorieus botervet te maken krijgt.

Het is alsof je alle voordelen van boter krijgt zonder de caseïne-eiwitten waar velen gevoelig voor zijn.

Boerenkool en Champignon Ghee Frittata

De voordelen van Ghee

Dit “vloeibare goud” heeft ook een zeer hoog rookpunt (hoger dan boter, kokosolie, enz.) en een unieke smaak die onmiddellijk een rijkdom aan veel gerechten toevoegt. Je kunt het vinden in veel Zuid-Aziatische keukens en ghee wordt al eeuwen gebruikt om voedsel te verbeteren.

Het is ook zeer makkelijk om te bewaren in je keukenkastje, dus je kunt het enkele maanden bewaren zonder te koelen, zolang het op een koele, donkere plaats staat en goed afgesloten is. Bewaar je het in de koelkast dan is het voordeel dat je je het langer kunt bewaren.

Koken met Ghee

Omdat ghee een hoog rookpunt heeft, is het perfect om te braden en te Ik gebruik het graag voor hartige gerechten en brengen de smaken naar voren in eenvoudige gerechten.

Wanneer je op zoek bent naar een gezonde, voedzame ghee, zorg dan dat deze gemaakt is van grasgevoerde boter en 100% biologisch. Als je nieuw bent bij ghee of gewoon op zoek bent naar een eenvoudig gerecht om het te proberen, hebben we een smakelijke Boerenkool en Champignon Frittata gemaakt die je kunt klaarmaken voor het ontbijt.

Hoe maak je een Boerenkool en Champignon Ghee Frittata

Boerenkool en Champignon Ghee FrittataIk laat je zo zien hoe de frittata gemaakt kan worden, in slechts 30 minuten. Maar ik wil je ook nog even wijzen op het andere geweldige ingrediënt dat ik hier gebruikt heb: kurkuma. Ik heb het er al regelmatig over gehad dus zal er verder niet over uitwijden en lees hier over de voordelen van kurkuma.

Voor 2 personen

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Ingrediënten

2 eetlepels ghee
2 theelepels gehakte knoflook
1 kopje gehakte boerenkool
4 grote eieren
1 kop champignons
Snufje biologische kurkuma
Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm 1 eetlepel van de ghee in een gietijzeren koekepan van 25cm op middelhoog vuur. Onthoud: de hendel van de koekenpan wordt heet, gebruik daarom een ​​goede set ovenwanten.

Voeg knoflook toe aan de pan, kook langzaam tot licht goudbruin (pas op dat je ze niet verbrand). Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de gehakte boerenkool nog 5 minuten toe of tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en zet opzij.

Klop de eieren in een grote kom en voeg biologische kurkuma, zout en peper toe. Voeg paddenstoelen en boerenkool toe, vouw voorzichtig in de eieren.

Voeg op een matig vuur nog 1 eetlepel ghee toe in de pan. Giet het eimengsel erin en verdeel de ingrediënten gelijkmatig. Bak op het fornuis gedurende 5 minuten totdat de randen en de bodem zijn ingesteld.

Plaats de koekenpan in de oven en bak 12 minuten of tot de randen goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>