Recept: Bloemkool Chowder

Gepureerde soepen zijn leuk en zo, maar soms wil je iets met een beetje meer textuur en kracht: maak dan eens chowder! Chowder is fantastisch troostvoedsel, maar dan zonder suiker. Het is ‘comfortfood’ dat een hele bloemkool, andere groenten, gezonde vetten en genezende botten bevat.

De kruiden geven de soep hier ook een mooie diepte van smaak zonder te pittig te zijn. En natuurlijk doet het spek ook geen pijn. Het bevat niet genoeg eiwitten om hier een complete maaltijd van te maken, maar het brengt zeker een mooie smaak. Daarnaast heb ik ontstekingsremmende kurkuma toegevoegd voor de smaak en de krachtige werking.

Bloemkool Chowder

Als je van deze soep een volledige maaltijd op zichzelf wilt maken, zou je aan het einde van het koken gemakkelijk wat overgebleven kip, vis of andere zeevruchten kunnen toevoegen (net lang genoeg om het op te warmen). Witte vis zou vooral goed zijn, of garnalen als je zet klaar hebt liggen.

Het is een bijzonder goede manier om restjes op te maken die anders droog of taai zouden worden als je ze in de magnetron zet – gooi er alles in wat je hebt en geniet ervan.

Bloemkool Chowder

Ingrediënten

Bloemkool Chowder

1 bloemkool, grof gehakt
2 knoflookteentjes, gehakt
1 ui, in blokjes gesneden
2 wortels, geschild en gehakt
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
4 kopjes kippenbouillon
1 kopje kokosmelk
1¼ theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel gemalen koriander;
verse dille, naar smaak (optioneel)
4 plakjes bacon, gekookt en verkruimeld
Olijfolie
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Smelt wat olijfolie in een grote pan op matig vuur.
Voeg de knoflook, ui, wortels en selderij toe. Kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).

Roer de bloemkool erdoor en kook, onder af en toe roeren, ongeveer 5 minuten.

Voeg de kippenbouillon, komijn, kurkuma, koriander en kokosmelk toe en roer door elkaar.
Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat ongeveer 15 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.
Serveer gegarneerd met spek en verse dille naar smaak.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>