Recept: Ananas Wortel Kurkuma Spritzer

Ananas-Wortel-Kurkuma Spritzer (ook wel de BESTE menstruatie drankje ooit!). Ik noem dit de “beste menstruatie drank ooit” omdat het je hormonen in balans brengt zoals niets anders dat kan!

Er zijn een aantal dagen in de cyclus van een vrouw die een echte sleur kunnen zijn …

Je weet waar ik het over heb.

Die opgeblazen, emotionele, krampachtige, hormonale, eet-een-heel-pak-Oreos-dagen die leiden tot de gezegende aankomst van je menstruatie.

Die dagen kunnen komen met ongemak en pijn. Sinds ik mijn eetpatroon heb aangepast, milieu-toxines heb geëlimineerd door zelfgemaakte of natuurlijke reinigingsproducten, make-up en producten voor persoonlijke verzorging te gebruiken, is mijn menstruele ongemak aanzienlijk beter. Ik ervoer ook een opvallende verbetering toen ik overschakelde van tampons en maandverband naar een menstruatiecup.

Maar dat betekent niet dat ik nog steeds geen moeilijke dagen in mijn cyclus heb, met name de dag voordat mijn menstruatie begint en de eerste dag van mijn menstruatie.

Met de tijd heb ik een aantal waardevolle lessen geleerd … Ongeacht hoe lang ik gezond eet, ik kan niet voor een bepaalde tijd waardeloos eten en geen gevolgen verwachten.

Ik wil even terugkijken naar mijn laatste menstruatie. Om ongeveer 3:00 ´s middags was mijn menstruatie begonnen, ik lag op bed en had opeens een van de raarste verlangens die ik ooit heb gehad: ananas en kurkuma. Het kwam uit het niets, maar ik wilde alleen ananas en kurkuma hebben. Omdat ik geen eetlust had, was de enige oplossing een drankje te maken.

Ananas Wortel Kurkuma Spritzer

Wat maakt ananas en kurkuma geweldig voor hormonen en ontstekingen?

Ananas

Ananas is naast toonaangevende geneesmiddelen bestudeerd en er is sterk bewijs om aan te tonen dat het zelfs effectiever kan zijn, zelfs tegen kanker. Het enzym bromelaïne is het magische ingrediënt. Dit op zwavel gebaseerde enzym is een goed onderzochte ontstekingsremmer, waardoor het effectief is tegen allerlei soorten pijn, waaronder artritis, sportblessures en ja, menstruatiekrampen.

Een ander voordeel van bromelaïne is de werkzaamheid tegen hoesten. Omdat het ontstekingsremmend is, is bromelaïne uit vers ananassap vijf keer effectiever dan hoestsiroop!

Het meeste van de bromelaïne in ananas zit in de kern en de stengel (bron) – die beide moeilijk te eten zijn. Juicing of het mengen van de kern lost dit probleem echter op.

Ananas is ook zeer rijk aan mangaan. Mangaan is essentieel voor het overwinnen van PMS en andere menstruatiesymptomen. Studies hebben een verband aangetoond tussen lage niveaus van sporenelementen en verhoogde PMS. Mangaan is een sporenmineraal dat verlichting kan brengen van stemmingswisselingen, hoofdpijn en prikkelbaarheid die zo vaak gepaard gaan met de dagen voorafgaand aan en de eerste paar dagen van de menstruatieperiode.

Veel van de antioxidanten in ananas zijn nuttig bij het in evenwicht brengen en reguleren van hormonen bij zowel mannen als vrouwen.

Ananas zit zo vol enzymen dat het een buitengewoon gemakkelijk voedsel is om te verteren en het kan zelfs de spijsvertering genezen.

Het is belangrijk op te merken dat ALLEEN vers ananassap deze geweldige voordelen behoudt. Vers ananassap is significant hoger in vitamine C, foliumzuur en niacine dan uit blik.

Bromelaïne is niet aanwezig in ingeblikte of gepasteuriseerde ananas omdat het een enzym is en enzymen snel worden vernietigd bij verhitting. Ingeblikt of gepasteuriseerd sap is niets meer dan dood voedsel, vol met fructose en, vaak, toegevoegde suiker.

Dus als je echt alle voordelen van ananas wilt, met name ontstekingsremmende, pijnstillende bromelaïne, kies dan voor vers.

Kurkuma

Kurkuma is een wonderwortel met vele voordelen, ik zou gemakkelijk 2 of 3 berichten kunnen schrijven hierover! Voor het doel van dit artikel wil ik me alleen maar concentreren op de voordelen van kurkuma waarvan ik geloof dat ik er tijdens mijn cyclus naar verlangde.

Omdat het ontstekingsremmend, anti-depressivum en pijnstillend is, kan kurkuma bijzonder nuttig zijn tijdens de menstruatiecyclus van een vrouw – vooral tijdens de dagen voorafgaand aan het begin van de cyclus en de eerste paar dagen van de menstruatie zelf.

Van kurkuma is bekend dat het de pijn en intensiteit van de menstruatieperiode vermindert, omdat het anti-spasmodische eigenschappen krampen verlicht. De pijnstillende capaciteiten van dit krachtige kleine kruid zijn uitermate geschikt voor de buik, onderrug en vaak volledige lichaamspijn die periodes soms veroorzaken.

Kurkuma, geloof het of niet, is eigenlijk een prachtig, natuurlijk alternatief voor de NSAID’s, Tylenol en Ibuprofen die veel vrouwen gebruiken om menstruatiepijn te verlichten.

Voor een compleet overzicht van hoe fantastisch kurkuma is, zie dit artikel.

Met slechts 1/4 theelepel gepoederde kurkuma in deze spritzer, was de ernstige kramp en de lichaamsklomp die ik het grootste deel van de dag had gevoeld 80% beter in ongeveer een uur!

Wortels

Rauwe wortelen zijn erg nuttig voor de hormoonhuishouding. Ze helpen het lichaam het overtollige oestrogeen te ontgiften dat symptomen veroorzaakt zoals zachte of gezwollen borsten, stemmingswisselingen en depressie rond de cyclustijd, zware menstruatiebloedingen en nachtelijk zweten.

Ik gebruik alleen het sap in deze spritzer. Wortelsap heeft geen tekort aan helende eigenschappen.

Wortelsap is ontstekingsremmend, daarom kan het werken met de ananas en kurkuma om menstruatiepijn en ongemak te verminderen. Wortelsap bevordert ook een gezonde cognitieve functie. Daarom is het nuttig bij het bestrijden van de hersenmist die velen van ons rond het begin van onze cycli ervaren. Het zit ook vol anti-oxidanten – iets waar we allemaal veel meer van zouden kunnen gebruiken!

Ben je klaar om de beste menstruatie drank ooit te drinken?!

Ananas Wortel Kurkuma Spritzer

Ingrediënten

1/4 van een grote ananas, zorg ervoor dat alle of een deel van de kern is opgenomen
2-3 grote wortels
een sapcentrifuge
1/8 – 1/4 theelepel kurkuma poeder
ijs – optioneel
mineraal water met prik

Bereiding

Eerst moet je de ananas en de wortels persen. Je hebt ongeveer 1-1 / 2 kopjes sap nodig om een ​​”concentraat” te maken.

Een kwart van een ananas en twee grote wortelen leverde 1-1 / 2 kopjes vers sap voor mij op. Afhankelijk van de extractiemethode van jouw juicer, moet je mogelijk meer of minder ananas en wortels gebruiken.

Als je geen sapcentrifuge hebt, voeg je de ananas en de wortels toe aan een blender met net genoeg water om het te laten mengen. Meng tot een gladde pulp en zeef vervolgens door een fijnmazige zeef.

Voeg desgewenst ijs aan een glas toe. Giet de helft van het sap “concentraat” in het glas. Klop de kurkuma erdoorheen. Doe er sprankelend mineraalwater bij en drink op.

Opmerking

Het “concentraat” is voor 2 spritzers. Je kunt het op één dag opdrinken. Of bewaar het concentraat maximaal 24 uur om morgen nog een spritzer te maken.

Gooi al het resterende concentraat weg na 24 uur.

Hoe de beste periodedrank ooit voor mij werkte

Zoals ik al zei, de eerste dag van mijn laatste cyclus is vrij moeilijk. Nadat ik twee spritzers had gemengd en binnen een uur had gedronken, veranderde alles. Mijn pijn was ongeveer 80% beter, mijn geest voelde weer helder en ik had energie op een moment van de dag waarop ik meestal moe begin te worden – 4:00 ´s middags. De hoofdpijn was weg en ik was in staat om uit bed te komen en mijn huis op te ruimen!

Ik wil helemaal eerlijk zijn en zeggen dat ik niet wist dat ananas of kurkuma op voorhand deze geweldige hormoonbalancerende, ontstekingsremmende kwaliteiten bezat. Ik geloof echt dat mijn lichaam wanhopig op zoek was naar opluchting en snakte precies naar dat wat ik nodig had.

Het is zo belangrijk om naar de verlangens van je lichaam te luisteren (tenzij het om ongezond eten, frisdrank of suiker gaat!). Ik ben zo dankbaar dat ik die dag alles bij de hand had en snel een heerlijk drankje kon maken dat binnen enkele minuten voedingsstoffen en genezing aan mijn lichaam gaf.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>