Optimale Dagelijkse Dosering Krill Olie: Veiligheid, Voordelen en Richtlijnen

Krill olie heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het wordt geprezen om zijn gezondheidsvoordelen, vooral als een bron van omega-3 vetzuren. Maar zoals met elk supplement, kan je je afvragen: “Hoeveel is te veel?” en “Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?”

In deze blog duiken we dieper in deze vragen.

Wat is krill olie en waarom zou je het gebruiken?

Voordat we ingaan op de dosering, is het belangrijk om te begrijpen wat krill olie is en waarom je het zou overwegen te gebruiken.

Krill olie is afkomstig van kleine, garnaalachtige zeediertjes genaamd krill. De olie is rijk aan omega-3 vetzuren, net als visolie.

Echter, sommige mensen beweren dat krill olie beter door het lichaam wordt opgenomen dan traditionele visolie.

Naast omega-3 vetzuren bevat krill olie ook antioxidanten, zoals astaxanthine, die kan helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

krill supplement diertje

Wat zeggen de experts over de dagelijkse dosering?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid krill olie varieert en hangt af van de reden waarom je het gebruikt.

Veel fabrikanten en gezondheidsexperts stellen een dagelijkse dosering voor van 250 tot 500 mg omega-3 vetzuren voor algemene gezondheidsvoordelen.

Dit kan vertaald worden naar ongeveer 1 tot 2 capsules krill olie per dag, afhankelijk van het merk en de concentratie.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Bij bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hoge cholesterol of hoge bloeddruk, kan een hogere dosis aanbevolen zijn.

Het is echter altijd raadzaam om eerst met een arts of voedingsdeskundige te overleggen voordat je een hogere dosering overweegt.

Zijn er bijwerkingen bij een hoge dosis krill olie?

Net als andere supplementen kan ook krill olie bijwerkingen hebben, vooral als je er te veel van inneemt.

Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Maagklachten
  • Opgeblazen gevoel
  • Diarree
  • Nare nasmaak of visachtige smaak in de mond

In zeldzamere gevallen kunnen mensen allergisch reageren op krill olie, vooral als ze een bekende schaaldierallergie hebben.

Kunnen medicijnen en krill olie samen worden ingenomen?

Als je medicatie gebruikt, is het belangrijk om te weten of deze gecombineerd kan worden met krill olie.

Vooral als je bloedverdunners of medicijnen voor hoge bloeddruk gebruikt, kan het combineren met krill olie het risico op bloedingen verhogen.

Hoe kies je een goede kwaliteit krill olie?

Met zoveel verschillende merken en soorten krill olie op de markt, kan het kiezen van een kwalitatief goed product een uitdaging zijn.

Hier zijn enkele tips om je te helpen:

  • Lees het etiket:Kijk naar de hoeveelheid EPA en DHA (de belangrijkste omega-3 vetzuren) in elke capsule.
  • Kies voor zuiverheid:Sommige krill oliën kunnen zware metalen of andere verontreinigingen bevatten. Zoek naar merken die onafhankelijke tests uitvoeren op zuiverheid.
  • Duurzaamheid:Omdat krill een essentieel onderdeel is van het mariene ecosysteem, is het belangrijk om te kiezen voor merken die duurzame visserijpraktijken volgen.

Hoeveel krill olie is ideaal voor jou?

Hoewel er algemene aanbevelingen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is.

Wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Begin met een lagere dosis en kijk hoe jouw lichaam reageert.

De voordelen van krill olie voor jouw gezondheid

Nu je weet wat krill olie is, hoeveel je ervan mag nemen en hoe je een kwaliteitsproduct kiest, laten we eens kijken naar waarom je het zou willen gebruiken.

1. Ondersteuning van het hart: Eén van de grootste voordelen van krill olie is de positieve impact op het cardiovasculaire systeem. Studies hebben aangetoond dat de omega-3 vetzuren in krill olie kunnen helpen het LDL-cholesterol (het “slechte” cholesterol) te verlagen en het HDL-cholesterol (het “goede” cholesterol) te verhogen. Dit kan jouw risico op hartaandoeningen verminderen.

2. Ontstekingsremmende werking: Omega-3 vetzuren staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met gewrichtspijn of artritis. Regelmatige inname van krill olie kan helpen de pijn en stijfheid te verminderen.

3. Ondersteuning van de hersenfunctie: Er zijn aanwijzingen dat omega-3 vetzuren een rol kunnen spelen bij het onderhouden en verbeteren van de hersenfunctie. Ze kunnen mogelijk het risico op neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer’s verminderen.

4. Verbeterde huidgezondheid: De antioxidanten in krill olie, vooral astaxanthine, kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan leiden tot een gezondere huid en een vermindering van tekenen van veroudering.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>