Opgeblazen Gevoel Na Het Eten? Probeer Deze 7 Huismiddeltjes


Heb je ooit de frustrerende ervaring gehad van een ongewenste gast bij jou thuis? Je weet wel, het soort dat onverwacht verschijnt, dingen ongemakkelijk maakt en te lang blijft.

Als dit huis eigenlijk je lichaam was, kan een opgeblazen gevoel de naam zijn van die ongewenste gast. Het verschijnt onuitgenodigd en vaak onverwacht. Soms meteen na een geweldige maaltijd. Je voelt je ongemakkelijk en als je echt pech hebt, blijft het een aantal dagen aanwezig.

Opgeblazen kan er van persoon tot persoon anders uitzien en kan zelfs, afhankelijk van het scenario, variëren. Soms is het zelfs zo simpel als een gevoel van overmatige volheid, maar op andere momenten kan het net zo pijnlijk zijn als een harde, gezwollen en pijnlijke buik. Het gaat vaak gepaard met overmatig winden, boeren of oprispingen. Je hoort misschien zelfs gerommel en gegorgel in je maag.

Ongeacht de symptomen, hoe sneller je deze gast naar buiten kunt escorteren, hoe beter je je zult voelen.

Deze 7 huismiddeltjes helpen je deze ongewenste gast het huis uit te werken.

1- Gladde iep

Herinner je je nog dat je naar die klassieke Cowboys en Indianen films hebt gekeken? Op een gegeven moment zou het Indiase opperhoofd een speciale balsem creëren van boomschors, kruiden en een beetje speeksel, en de magische substantie genas de schotwond of ratelslang beet.

Meer dan waarschijnlijk gebruikte hij de schors van een Gladde Iep boom.

Hoewel je misschien nog nooit van dit natuurlijke geneesmiddel hebt gehoord, is het al eeuwenlang in Noord-Amerika beschikbaar. Als gevolg van het hebben van hoge anti-oxiderende eigenschappen, helpt het een hele reeks ontstekingsaandoeningen, waaronder een opgeblazen gevoel.

Wanneer gemengd met water, creëert het een slijmlaag, een gelatineuze substantie die het spijsverteringskanaal bedekt en kan helpen bij een opgeblazen gevoel.

Hoe te gebruiken

Gladde iep is verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels en kruidenwinkels. Het kan in vele vormen voorkomen, maar poeder is de beste manier om het slijm of de thee te maken, die beide helpen bij een opgeblazen gevoel.

buikpijn

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Kook 2 kopjes water en voeg 2 eetlepels verpoederde bast toe. Laat 3-5 minuten staan ​​en drink dan op. Het heeft een consistentie die lijkt op ongekookt eiwit. Dit is de slijmlaag.

Als je het lastig vindt om het in deze vorm te drinken, kun je thee maken door 1 eetlepel iep schors poeder in 1 kopje kokend water te doen. Voeg vervolgens 1 theelepel honing, 3 ons kokosmelk en ½ theelepel cacao toe. Dit is zeker een smakelijkere versie.

Hier zijn een aantal andere problemen die kunnen profiteren van gladde iep slijmlaag:

 • Diarree
 • Hoesten
 • Zure reflux
 • Zweren
 • Diverticulitis
 • Constipatie
 • Huidirritaties voor mensen en huisdieren (maak een kompres om extern te gebruiken)

2- Kurkuma

Kurkuma, een onderdeel van de gemberwortel familie, heeft een waslijst met gezondheidsvoordelen, waaronder enkele die het spijsverteringsproces beïnvloeden. Bekend als de “Gouden Specerij” in India, het is het ingrediënt dat curry gerechten hun kleur geeft.

Het helpt onze ongewenste gast te verwijderen omdat het de vorming van gas in het darmkanaal kan voorkomen. Het is ook een anti-winden middel, waardoor je al het aanwezige gas kwijt raakt.

Hier zijn enkele van zijn gezondheidsclaims:

 • Anti-ontsteking
 • Antimicrobiaal
 • Antioxidant
 • Verandert de immuunrespons
 • Voorkomt dat kankercellen zich verspreiden
 • Beheert symptomen van prikkelbare darmsyndroom
 • Helpt bij krampen

Hoe te gebruiken

Om het reeds aanwezige gas af te geven, meng je 1 eetlepel kurkuma poeder in een glas water. Laat het 3 minuten trekken en dan langzaam drinken.

Als je van plan bent om deze specerij aan je eten toe te voegen vanwege de gezondheidsvoordelen, is het belangrijk om zwarte peper toe te voegen voor een betere opname van curcumine. Slechts een snufje peper kan de effectiviteit van kurkuma met 2000% verhogen.

3- Activiteit

Hoewel je misschien in de verleiding komt om die ongewenste gast te vertellen om een wandeling te gaan maken, moet jij degene zijn die een wandeling maakt. Opzwellen, wat meestal het gevolg is van gasophoping, kan worden verlicht door simpelweg je schoenen aan te doen en je lichaam te laten bewegen.

Je zou kunnen denken, “sporten is het laatste waar ik zin in heb als ik opgeblazen ben”, maar onderzoek toont aan dat lichte lichamelijke activiteit het vermogen van het lichaam verbetert om het gas te verwijderen en de symptomen van een opgeblazen gevoel te verminderen.

Hoe te gebruiken

Dit gaat zo eenvoudig als maar zijn kan. Plan om na het diner een wandeling van 15 – 30 minuten te maken. Vaak bouwt het gas zich de hele dag op en wordt het ’s avonds erger. De beweging van een eenvoudige wandeling zal het spijsverteringsproces helpen om het gas te verdrijven.

Als je geen wandeling kunt maken, probeer dan in ieder geval wat uit te rekken voordat je naar bed gaat. Vergeet niet dat regelmatige, consistente lichaamsbeweging met inbegrip van het versterken van de kernspieren je spijsverteringsstelsel op een regelmatige basis efficiënter zal laten werken.

4- Geactiveerde houtskool

Houtskoolbriketten, die meestal worden geassocieerd met het zitten rond een kampvuur, zijn niet hetzelfde als geactiveerde houtskool. Een verschil is dat alleen niet-toxische materialen, zoals kokosnoot omhulsel, zaagsel, olijfpitten en turf worden gebruikt om de capsules te Geactiveerde houtskoolmaken die een geweldig huisremedie zijn tegen een opgeblazen buik.

Stel je een natte spons voor die vuil op een vloer opzuigt, zo werkt de actieve kool in je onderbuik. Het bindt zich aan gifstoffen in de maag en het spijsverteringskanaal, neemt ze op en verwijdert ze.

Een interessant onderzoek waarbij twee groepen mensen met verschillende diëten (Amerikaans en Indiaas) gebruikten, ontdekte dat geactiveerde houtskool de symptomen van een opgeblazen gevoel en buikkrampen in beide groepen aanzienlijk verminderde.

Hoe te gebruiken

Actieve houtskool moet worden gekocht bij een reformwinkel of een kruidenwinkel. Het wordt geleverd in de vorm van een vloeistof, poeder of pil. Het moet niet regelmatig worden ingenomen zoals je bij een vitamine zou doen, maar in plaats daarvan worden gebruikt indien dat nodig is.

Zoals bij de meeste huismiddeltjes, niet innemen zonder een arts te raadplegen als je zwanger bent, een verminderde lever- en/of nierfunctie hebt of medicijnen gebruikt voor andere aandoeningen.

5 – Pepermuntolie

Als je op zoek bent naar de beste oplossing voor een huismiddeltje voor een opgeblazen gevoel, neem wellicht dan deze. Pepermunt staat al lang bekend om te helpen bij spijsverteringsproblemen. De therapeutische kwaliteiten komen van de olie die wordt geoogst van de stengels en bladeren van deze mooie plant.

Verbindingen in de olie hebben een krampstillend effect dat helpt bij het verlichten van menstruatiepijn en symptomen van Irritable Bowel Syndrome (IBS), zoals een opgeblazen gevoel.

Hoe te gebruiken

Pepermuntolie kan topisch verlichting bieden en door inname.

Voor een kalmerende thee, kook een kopje water en voeg 2 theelepels gedroogde pepermuntblaadjes toe. Laat het 8-10 minuten trekken. Zeef en drink na een maaltijd voor verlichting bij een opgeblazen gevoel.

Bovendien kun je het in koud water drinken voor een verfrissende remedie. Voeg 2 druppels pepermuntolie en 2-3 druppels citroen toe aan een ½ kopje koud water.

Voor een verzachtende inwrijf olie, neem 3-5 druppels pepermuntolie en meng met 1 eetlepel olijfolie. Masseer op je onderbuik voor verlichting van spijsverteringsproblemen.

6 – Aloe vera sap

Iedereen die heeft geleden aan een ernstige zon verbranding heeft waarschijnlijk aloë vera gebruikt om verlichting te geven. Maar wist je dat het drinken van het sap van deze tropische plant ook de opbouw van gas na een maaltijd kan verminderen?

Fytochemicaliën, de actieve bestanddelen in de plant, zijn verantwoordelijk voor verschillende genezende eigenschappen die verband houden met een goede spijsvertering. Ze hebben antibiotische, antiseptische en ontstekingsremmende effecten.

Onderzoek toont aan dat Aloë Vera sap de pijn en ongemakken die gepaard gaan met winderigheid en IBS-symptomen kan verminderen.

Hoe te gebruiken

Het maken van een glas vers aloë sap is relatief eenvoudig. Het heldere vruchtvlees dat rechtstreeks uit de plant wordt gehaald, is wat je wilt gebruiken.

Pak een scherp mes, pel de schil weg en verwijder de gele laag die er net onder zit. Zodra je de gel hebt, reinig je deze met stromend water boven een zeef. Plaats de gel in een blender met sinaasappelsap of grapefruitsap. Je kunt ook gewoon water toevoegen als je dat wilt of een eetlepel honing voor zoetheid.

7- Neem een probioticum

Als je gast erg verstorend was, zou je misschien op zoek kunnen gaan naar iets sterkers – iemand die je kan helpen je ongewenste gast te overtuigen zijn spullen te pakken en weg te gaan. Dit is hoe een probioticum in je onderbuik werkt om je te ontdoen van symptomen zoals een opgeblazen gevoel.

Miljarden goede bacteriën, in de vorm van een probiotische pil, worden losgelaten om het evenwicht en de gezondheid van je spijsverteringsstelsel te herstellen. Bepaalde bacteriën blijken bijzonder behulpzaam te zijn bij een opgeblazen gevoel: Lactobacillus helveticus endarmen Bifidobacterium Longum. Dit zijn echt grote namen voor zeer behulpzame kleine beestjes.

Door je darm te voorzien van goede bacteriën, zorg je ervoor dat de slechte bacteriën niet de overhand krijgen.

Hoe te gebruiken

Een probioticum is iets dat op lange termijn de gezondheid van de darmen kan verbeteren. Het moet worden gezien als een vitamine, misschien moet er regelmatig iets worden gedaan om ervoor te zorgen dat je lichaam alles heeft wat nodig is om optimaal te werken.

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel, zorg er dan voor dat je probioticum de twee hierboven genoemde bacteriestammen (Lactobacillus helveticus en Bifidobacterium Longum.) bevat. Als je meer wilt weten over Bifidobacterium Longum en de andere voordelen, lees dan dit artikel.

Bonus – Verminder stress

Net zoals stress het in je leven het je moeilijk kan maken om zelfs een vriendelijke gast te verwelkomen, kan het het ook een uitdaging voor je lichaam zijn om normaal te functioneren.

Je realiseert je waarschijnlijk al dat wanneer je gestresst bent, het zich vaak in je darmen openbaart. Stress heeft eigenlijk invloed op al onze lichaamssystemen. Sommige zijn gewoon “sterker” dan andere. Dit is het geval met ons spijsverteringsstelsel.

Als we onder stress leven, hebben we de neiging om onregelmatig te eten en/of als troost. Dit kan grote schade aanrichten in onze darm, waardoor verschillende spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie en de groei van slechte bacteriën.

Het verminderen van stress moet hand in hand gaan met andere huismiddeltjes die we zouden kunnen proberen om resultaten te zien. Behandeling van symptomen zonder zich te ontdoen van een aggravator zoals stress zou niet anders zijn dan een gast te vragen te vertrekken, maar hem de huissleutel te geven.

Stress wegnemen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het leven kan vele complicaties met zich meebrengen die buiten onze controle liggen.

Hier zijn een paar manieren die kunnen helpen:

 • Yoga
 • Beperkte verplichtingen tot alleen wat nodig is
 • Neem 7-8 uur ononderbroken slaap
 • Regelmatige lichaamsbeweging
 • Dagboek bijhouden

Wees doelgericht over je darmgezondheid

De kans is groot dat als je eenmaal een opgeblazen buik hebt gehad, je er meerdere keren last van hebt gehad. Helaas geschiedt een gebalanceerde darm niet per ongeluk. Gezond eten, regelmatig sporten, goed slapen en stress beheersen zijn de basisprincipes van een goede gezondheid.

Thuis remedies bieden een optie voor verlichting die gebruik maakt van natuurlijke middelen. Zoals altijd is het belangrijk om je arts te raadplegen als de symptomen aanhouden of als je andere geneesmiddelen gebruikt.

Neem even de tijd om een ​​remedie met ons te delen waarvan je hebt vastgesteld dat deze effectief is om het ongemak van een opgeblazen buik te verminderen of geef commentaar op welke actie je van plan bent te ondernemen bij een volgende keer dat je ongewenste gast verschijnt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>