Omega 3-Vetzuren: Een Heldere Blik op hun Invloed op onze Ooggezondheid

Voordat we dieper ingaan op het verband tussen omega 3 en gezonde ogen, is het goed om eerst te begrijpen wat omega 3-vetzuren precies zijn. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor het menselijk lichaam.

Dit betekent dat ons lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en dat we ze via onze voeding moeten binnenkrijgen. De meest bekende en onderzochte soorten zijn eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA).

Waarom zijn omega 3-vetzuren belangrijk voor onze ogen?

Je hebt misschien wel eens gehoord dat omega 3-vetzuren goed zijn voor het hart en de hersenen, maar wist je ook dat ze een sleutelrol kunnen spelen in de gezondheid van jouw ogen? Vooral DHA is een belangrijk onderdeel van de celmembranen in het netvlies van het oog. Zonder voldoende DHA kan het netvlies niet optimaal functioneren, wat kan leiden tot visuele problemen.

Hoe helpen omega 3-vetzuren bij droge ogen?

Veel mensen lijden aan het droge-ogen-syndroom, een aandoening waarbij de ogen niet genoeg traanvocht aanmaken of waarbij de tranen te snel verdampen. Hierdoor voelen de ogen droog, geïrriteerd en soms pijnlijk aan. Onderzoek heeft aangetoond dat omega 3-vetzuren de traanklierfunctie kunnen verbeteren en de traansamenstelling kunnen optimaliseren. Hierdoor kunnen jouw ogen meer vocht vasthouden en voelen ze minder droog aan.

oog gezondheidd

Kunnen omega 3-vetzuren leeftijdsgebonden maculadegeneratie voorkomen?

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is een veelvoorkomende oorzaak van slechtziendheid bij ouderen. Er is enig bewijs dat suggereert dat omega 3-vetzuren het risico op deze aandoening kunnen verlagen. Hoewel het niet bewezen is dat omega 3 LMD kan voorkomen, wijzen sommige studies erop dat mensen die regelmatig vis eten (een goede bron van omega 3) een lager risico hebben op het ontwikkelen van deze oogaandoening.

Hoe zit het met omega 3 en diabetische retinopathie?

Diabetische retinopathie is een complicatie van diabetes die het netvlies aantast. Het is een van de voornaamste oorzaken van blindheid bij volwassenen. Onderzoek heeft uitgewezen dat omega 3-vetzuren ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die mogelijk gunstig kunnen zijn voor mensen met diabetische retinopathie. Door het verminderen van ontstekingen kunnen omega 3-vetzuren helpen om de progressie van deze aandoening te vertragen.

Hoe kan je voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgen voor gezonde ogen?

Nu je weet hoe belangrijk omega 3 is voor de gezondheid van jouw ogen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vetzuren binnenkrijgt. De beste bronnen van omega 3-vetzuren zijn vette vissoorten zoals zalm, makreel, haring en sardines. Als je geen vis eet, kun je overwegen om een omega 3-supplement te nemen. Ook lijnzaadolie, chiazaad en walnoten zijn goede plantaardige bronnen van omega 3.

Wat zeggen experts over omega 3 en ooggezondheid?

Veel oogartsen en voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat omega 3-vetzuren voordelen kunnen bieden voor de ooggezondheid. Hoewel meer onderzoek nodig is om definitieve conclusies te trekken, is het duidelijk dat een dieet rijk aan omega 3-vetzuren kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid, inclusief die van jouw ogen.

Krillolie en ooggezondheid

Dankzij de unieke samenstelling kan krillolie specifieke voordelen hebben voor de ooggezondheid:

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

  1. Bescherming tegen oxidatieve stress: De ogen zijn bijzonder gevoelig voor oxidatieve schade door blootstelling aan licht en andere factoren. Astaxanthine, dat in krillolie voorkomt, is een krachtige antioxidant die de ogen kan helpen beschermen tegen deze schade.
  2. Ondersteuning van het netvlies: Zoals eerder besproken, speelt DHA een cruciale rol in de gezondheid van het netvlies. De mogelijke betere opname van DHA uit krillolie kan dus gunstig zijn voor het behoud van een gezond netvlies.
  3. Verlichting van droge ogen: Net zoals omega 3 uit visolie kan helpen bij droge ogen, kan ook krillolie dit effect hebben dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van omega 3.

 

Omega 3-vetzuren, met name DHA, spelen een cruciale rol in de gezondheid van onze ogen. Ze kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van verschillende oogaandoeningen, zoals het droge-ogen-syndroom, leeftijdsgebonden maculadegeneratie en diabetische retinopathie. Door voldoende omega 3-rijk voedsel te consumeren of een supplement te overwegen, kun je bijdragen aan het behoud van een goed zicht en gezonde ogen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>