Matcha Verbrandt Calorieën + 6 Andere Voordelen Van Matcha

Matcha Groene Thee, heb je er wel eens van gehoord? Matchathee wordt gemaakt door de bladeren tot zeer fijn poeder te vermalen met een molensteen. In Japan wordt het gebruikt tijdens de theeceremonie en het poeder is een toevoeging in vele recepten in de keuken. Matcha is een bijzondere thee; het wordt beschouwd als de meest gezonde onder de groene theesoorten. Lees in dit artikel wat matcha is en wat het voor jouw gezondheid kan doen.

Matcha Groene Thee

Vier weken voor de pluk van de blaadjes wordt met doeken de plant in de schaduw gehouden zodat er meer chlorofyl en geneeskracht ontstaat. Matchathee van de vroege pluk heeft een aangename zoete smaak. Die van de late pluk kan iets kruidiger smaken. Voor een matchathee worden alleen de bovenste blaadjes van de theeplant geplukt.

Maar wat doet matcha nog meer, behalve lekker smaken?

De allergezondste groene thee

Uit Amerikaans onderzoek bleek dat de catechine epigallocatechingallaat in deze theesoort een zeer sterke antioxidant is. Het is 137 maal sterker dan de antioxidanten van gewone groene thee uit China. Het is een stof die onder andere zenuwcellen kan herstellen en patiënten met multiple sclerose kan helpen.

Japans onderzoek uit 1997 toonde aan dat matcha zo geneeskrachtig is dat het mensen met een PCB-vergiftiging of enkele andere vergiftigingen kan helpen. Het herstelt de spijsverteringswegen.

Omdat matchathee een supersterk antioxidant is en deze stoffen kankerverwekkende vrije radicalen elimineren, kun je stellen dat matchathee kanker meehelpt voorkomen.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Overigens beginnen tal van andere ziekten ook met ontstekingsmechanismen die in gang worden gezet door vrije radicalen zoals: alzheimer, diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas. Ook tegen deze welvaartsziekten kan het drinken van matchathee preventief werken.

Chlorofyl

Behalve catechinen bevat matchathee de vitaminen A, B, C en E. Verder zit er chlorofyl in. Deze stof helpt bij de ontgifting van ons lichaam.

Chlorofyl zorgt ervoor dat het bloed meer zuurstof kan opnemen. Daarnaast is het een stof die het immuunsysteem helpt opbouwen.

Matchathee zou je kunnen gebruiken om het lichaam schoon te maken, bijvoorbeeld via een voorjaarskuur. Matcha is een uitstekende toevoeging in een detoxdieet.

Epigallocatechinen

Er is geconstateerd dat er veel epigallocatechinen in matcha zitten. Wat doet deze stof allemaal?

Het heeft een sterke geneeskracht voor de huid.
Het helpt mee huidschade sneller te herstellen. Zo is het een middel dat huidkanker meehelpt te voorkomen en het kan zelfs een rol spelen in het genezingsproces van huidkanker.matcha smoothies

Verder is het een middel dat bijdraagt aan het herstel na een alcoholvergiftiging. De herstellende werking van de lever is hier onder andere verantwoordelijk voor.

Het gehele spijsverteringsstelsel wordt ook verbeterd door epigallocatechinen. Dat betekent dat het lichaam efficiënter in staat is om voedingsstoffen op te nemen.

Vitaminen en aminozuren

In de Japanse keuken wordt matcha gemengd in vruchtensappen, ijssoorten, smoothies, yoghurt, chocolade, koekjes, taartjes, cupcakes en brownies.

Bovendien bevat het een groot aantal essentiële en niet-essentiële aminozuren. Dat zijn belangrijke bouwstenen voor proteïnen.

Het lichaam heeft deze stoffen onder andere nodig voor haargroei, herstel van beschadigd weefsel en het immuunsysteem.

Matcha en diabetes

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt als men producten met matcha inneemt. Daarnaast wordt de spijsvertering verbeterd en is het goed voor de lever.

Problemen met de spijsvertering en de lever liggen vaak ten grondslag aan de ziekte obesitas, wat overigens een symptoom is van een voortschrijdende diabetes mellitus type 2. Het is daarom voor mensen met deze ziekte, die in de volksmond suikerziekte wordt genoemd, om dagelijks één tot twee kopje matchathee te drinken.

In combinatie met geneesplanten en voeding die de alvleesklier stimuleren zou een fysiotherapeut je erop kunnen wijzen dat dit een manier is om de ontwikkeling van diabetes een halt toe te roepen of het zelfs om te keren op weg naar genezing.

Als extra voordeel is het zo dat matcha van nature een aangenaam zoete smaak heeft, zodat je niet met suiker of suikervervangers hoeft te werken en je toch in je behoefte naar zoetheid bevredigd wordt.

6 Redenen waarom je matcha groene thee aan je dieet zou moeten toevoegen

1. Kalmerende werking

De groene thee is goed voor de ontspanning, toch blijf je alert. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit.

2. Verhoogt geheugen en concentratie

De L-theanine in de thee zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine wordt aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt je concentratievermogen beter.

3. Matcha Geeft een energieboost

Het verhoogt het uithoudingsvermogen. Na een kop matcha-thee kan tot wel 6 uur duren.

4. Verbrandt calorieën

Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders. In tegenstelling tot veel dieetsupplementen, veroorzaakt matcha geen negatieve bijwerkingen als verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.

5. Matcha ontgift het lichaam

Matcha is een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

6. Matcha versterkt het immuunsysteem

Eén kop matcha groene thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten dat je immuunsysteem versterkt.

Ben je niet zo van de thee en wil jij je superfood-consumptie maximaliseren zonder uren in de keuken te moeten staan of 5 verschillende poeders te moeten gebruiken?

Dan heb ik goed nieuws voor je!

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie matcha gewoon mee binnenkrijgen met  Organico Turbo Green Juice.

Matcha is immers, naast tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Het bestaat ook in poedervorm of tabletten om apart in te nemen, maar tenzij je, omwille van een bepaalde aandoening een grotere dagelijkse portie matcha nodig hebt, kan je het gewoon in één glas drinken en je dagelijkse portie matcha ontvangen samen met de 10 andere superfoods en de selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>