Kurkuma Tonic Met Kokoswater, Gember En Honing

Deze kurkuma-tonic recept is mijn “go to” wanneer ik een natuurlijke energieboost nodig heb. Het heeft een aardse smaak met een gembereffect en het is doordrenkt met stoffen waarvan velen geloven dat ze ontgifting ondersteunen.

Een specifiek onderdeel van kurkuma – curcumine – is onderzocht vanwege het vermogen om vroegtijdige veroudering te voorkomen, depressie te verminderen, artritis en bloedsuiker te beheersen en onder andere te fungeren als een pijnstiller.

Mijn ervaring is dat het lijkt te helpen met alertheid. Curcumine is een krachtpatser met zoveel gedocumenteerde voordelen – het wordt meer dan 6000 keer genoemd in PubMed!

Geen Juicer? Geen probleem?

Deze tonic kan eenvoudig worden gemaakt met een blender of een staafmixer.

Dit kurkuma-tonische drankje heeft een aardse smaak met een gembereffect en is doordrenkt met verbindingen waarvan velen geloven dat ze zachte ontgifting ondersteunen. Geen juicer nodig dus!

Over de ingrediënten

In deze tonic heb ik kurkuma gecombineerd met ‘superster’-ingrediënten die in de volks- en moderne geneeskunde bekend staan om hun voordelen:

Gember

is een krachtige antioxidant die de bloedsomloop verhoogt en ontstekingen vermindert. Het wordt al lang gebruikt in de volksgeneeskunde om misselijkheid te verzachten.

Kokoswater

wordt vaak “Nature’s Gatorade” genoemd. Het bevat 13 keer meer kalium – een elektrolyt dat nodig is voor een goede celfunctie – dan Gatorade, plus tweemaal de hoeveelheid van een ander elektrolyt (natrium). (dit merk heeft geen additieven / bewaarmiddelen)

Citroen

is rijk aan vitamine C, een antioxidant die nodig is om glutathion te produceren, een tripeptide dat helpt bij ontgifting. Ook kan de lever meer enzymen maken uit vers citroensap dan enig ander voedselelement. Door meer van de grondstoffen die nodig zijn om goed te functioneren, krijgt de efficiëntie van de lever een boost door het citroenverbruik.

Ruwe honing

is rijk aan mineralen en licht verteerbare suikers, die het lichaam erop wijzen dat het de productie van stresshormonen zoals cortisol reguleert. Er wordt ook gedacht om het immuunsysteem te stimuleren, en bepaalde soorten worden zelfs bestudeerd voor het potentiële vermogen om de proliferatie van kanker te remmen.

Ongeraffineerd zeezout

bevat 84 mineralen die de bijnierfunctie ondersteunen, helpen bij het reguleren van het bloedvolume en de bloeddruk, en helpen bij de bevalling als voedingsstoffen naar cellen. Het vermindert ook de adrenaline en ondersteunt de algehele metabole gezondheid.

Zwarte peper

verbetert de opname van de kurkuma.

Hoe Kun Je De Kurkuma Absorptie Optimaliseren

De werkzame stof in kurkuma – curcumine – wordt het best opgenomen als het wordt ingenomen met vet en ouderwetse peper, dus ik drink mijn ding ’s ochtends met gebakken eieren of iets dergelijks.

Ook het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma of kurkuma gekruid voedsel verhoogt de biologische beschikbaarheid van curcumine met 1000 keer, vanwege de hete eigenschap van peper peper genaamd piperine.

Kurkuma Tonic Met Kokoswater, Gember En Honing

Ingrediënten

2 kopjes kokoswater
5cm verse kurkuma (28 gram gewogen) OF 1/2 – 1 theelepel gedroogde kurkuma
5cm verse gemberwortel (ongeveer 28 gram gewogen)
1 citroen
1/4 theelepel ongeraffineerd zeezout
1-2 eetlepels honing
snufje zwarte peper (optioneel)

Bereiding

Plaats kokoswater, kurkuma en gemberwortel in een blender.
Wanneer de kurkuma / gember fijn is versnipperd, zeef je de vloeistof door een fijnmazige zeef in een pot.
Voeg naar eigen smaak citroensap, zeezout en honing toe.

Serveer, bij voorkeur met voedsel dat gezonde vetten en zwarte peper bevat voor een betere opname.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>