Krill olie vs. Algenolie: Welke Omega-3 Bron is het Beste voor Jou?

Voordat we in de vergelijking tussen krill olie en algenolie duiken, is het belangrijk om te begrijpen wat deze oliën precies zijn. Krill olie wordt gewonnen uit een klein schaaldier dat bekend staat als krill. Deze kleine diertjes vormen een essentiële schakel in het mariene ecosysteem, omdat ze dienen als voedsel voor grotere zeedieren zoals walvissen en pinguïns.

Algenolie, aan de andere kant, wordt gewonnen uit microalgen. Sommige soorten microalgen kunnen rijke bronnen zijn van omega-3 vetzuren, waardoor ze een interessant alternatief vormen voor visolie en krill olie.

Waarom zijn Omega-3 Vetzuren Belangrijk?

Omega-3 vetzuren, voornamelijk EPA en DHA, zijn essentiële vetzuren die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze vetzuren hebben diverse gezondheidsvoordelen. Ze zijn onder andere goed voor het hart, de hersenen en de ogen. Bovendien spelen ze een rol bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Hoe Vergelijken de Omega-3 Gehalten van Krillolie en Algenolie zich?

Krillolie bevat zowel EPA als DHA, maar in iets andere verhoudingen dan traditionele visolie. Een van de onderscheidende kenmerken van krillolie is dat een deel van de omega-3’s gebonden is in de vorm van fosfolipiden, wat mogelijk kan zorgen voor een betere opname in het lichaam.

Algenolie is een bijzonder rijke bron van DHA, hoewel sommige varianten ook EPA bevatten. Voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn, is algenolie een van de weinige plantaardige bronnen van DHA.

Welke Milieuoverwegingen zijn er?

Wanneer je jouw keuze maakt op basis van milieuvriendelijkheid, zijn er enkele factoren om in gedachten te houden:

  1. Krill Populatie: Hoewel krill in grote aantallen in de oceaan voorkomt, is overbevissing een punt van zorg. Het is belangrijk om te kiezen voor krill olie van leveranciers die duurzaam oogsten.
  2. Algen Teelt: Algen kunnen op een duurzame manier worden geteeld in gecontroleerde omgevingen, wat betekent dat er minder zorgen zijn over uitputting van natuurlijke bronnen.

Zijn er Bijwerkingen of Allergieën om rekening mee te houden?

Zoals bij elk supplement, is het belangrijk om rekening te houden met potentiële bijwerkingen:

  • Krill olie: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor schaaldieren, waardoor krill olie niet geschikt is. Bovendien kan krillolie bij sommigen maagklachten of diarree veroorzaken.
  • Algenolie: Omdat het plantaardig is, is het risico op allergieën lager dan bij krill olie. Echter, sommige mensen kunnen nog steeds een gevoelige maag hebben bij het consumeren ervan.

Wat zegt Onderzoek over Effectiviteit en Voordelen?

Verschillende studies hebben de effecten van zowel krillolie als algenolie onderzocht:

  • Krill olie: Er zijn studies die suggereren dat krillolie de gezondheid van het hart kan bevorderen, ontstekingen kan verminderen en de gezondheid van de hersenen kan ondersteunen. Vanwege de fosfolipidenvorm kunnen de omega-3 vetzuren in krillolie mogelijk effectiever worden opgenomen.
  • Algenolie: Hoewel er minder onderzoek is naar algenolie in vergelijking met krill olie, wijzen sommige studies uit dat het een effectieve manier is om DHA-niveaus te verhogen. Dit maakt het vooral gunstig voor vegetariërs en veganisten.

Prijs en Beschikbaarheid: Wat is Toegankelijker?

Bij het kiezen tussen krillolie en algenolie speelt prijs vaak ook een rol:

  • Krill olie: Krill olie is over het algemeen duurder dan traditionele visolie vanwege de complexiteit van het oogstproces en de duurzaamheidsmaatregelen.
  • Algenolie: De kosten van algenolie kunnen variëren, maar het is vaak concurrerend geprijsd, vooral als je het vergelijkt met hoogwaardige krillolie.

Conclusie

Het kiezen tussen krill olie en algenolie hangt af van jouw specifieke behoeften, budget en voorkeuren. Beide bieden waardevolle bronnen van omega-3 vetzuren, maar er zijn verschillen op het gebied van milieu-impact, prijs, en potentieel voor allergieën. Door jezelf goed te informeren, kun je een weloverwogen beslissing nemen die het beste past bij jouw gezondheidsdoelen en waarden.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>