Krill Olie Veiligheid: Alles Wat Je Moet Weten Over Het Gebruik en Risico’s

Voordat we duiken in de veiligheid van krill olie, is het belangrijk om te begrijpen wat het eigenlijk is. Krill olie wordt gewonnen uit een klein schaaldiertje genaamd krill, dat in de koude oceaanwateren rond Antarctica leeft. Net als visolie, is krill olie rijk aan omega-3 vetzuren, die bekend staan om hun vele gezondheidsvoordelen.

Waarom zou je krill olie willen gebruiken?

Het is geen geheim dat omega-3 vetzuren essentieel zijn voor de gezondheid. Ze spelen een cruciale rol in de functie van onze cellen en zijn betrokken bij diverse lichaamsprocessen. Krill olie kan helpen bij het:

 • Verminderen van ontstekingen.
 • Verbeteren van de hartgezondheid.
 • Ondersteunen van de hersenfunctie.
 • Verlagen van het risico op chronische ziekten.hartgezondheid hart gezondheid supplement

Is krill olie veilig voor consumptie?

Over het algemeen wordt krill olie als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het wordt ingenomen in de aanbevolen doseringen. Net als met elke voedingssupplement, zijn er echter enkele potentiële bijwerkingen die je moet overwegen.

Mogelijke bijwerkingen van krill olie zijn:

 • Maagklachten.
 • Diarree of zachte ontlasting.
 • Een vissige nasmaak of geur.

Het is ook vermeldenswaard dat krill olie de bloedstolling kan beïnvloeden, waardoor het risico op bloedingen kan toenemen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die bloedverdunners nemen of bekend zijn met bloedingsstoornissen.

Wanneer mag je krill olie niet gebruiken?

Zoals met elk supplement, zijn er enkele situaties en aandoeningen waarbij het gebruik van krill olie mogelijk niet veilig is.

 1. Allergieën: Als je allergisch bent voor schaaldieren, is het mogelijk dat je ook allergisch bent voor krill olie. In dit geval moet je het vermijden.
 2. Bloedverdunners: Zoals eerder vermeld, kan krill olie de bloedstolling beïnvloeden. Als je bloedverdunnende medicijnen neemt zoals warfarine, heparine of aspirine, moet je eerst met je arts praten voordat je krill olie inneemt.
 3. Chirurgie: Vanwege het potentiële effect op de bloedstolling, is het raadzaam om het gebruik van krill olie minstens twee weken voor een geplande chirurgie te staken.
 4. Zwangerschap en borstvoeding: Hoewel omega-3 vetzuren voordelig zijn voor zowel moeder als baby, is het bewijs over de veiligheid van krill olie tijdens zwangerschap en borstvoeding niet overtuigend.

Hoe kies je een veilig krill olie supplement?

Het is essentieel om te weten dat niet alle krill olie supplementen gelijk zijn. De kwaliteit en puurheid kunnen variëren tussen merken. Hier zijn enkele tips om je te helpen een veilig supplement te kiezen:

 • Lees het etiket: Zorg ervoor dat het supplement zuivere krill olie bevat zonder toegevoegde vulstoffen.
 • Kies voor een betrouwbaar merk: Merken met een goede reputatie zijn waarschijnlijker om hoge kwaliteitsnormen te hanteren.
 • Controleer de houdbaarheidsdatum: Oude of verlopen supplementen kunnen hun potentie verliezen.

Krill olie kan een waardevolle aanvulling zijn op je dieet, dankzij de gezondheidsvoordelen van omega-3 vetzuren. Het is echter essentieel om te weten wanneer het mogelijk niet veilig is om het te nemen en hoe je een kwaliteitssupplement kunt kiezen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>