Krill Olie Tijdens de Zwangerschap: Voordelen, Overwegingen en Adviezen

Zwangerschap is een tijd waarin voeding en supplementen een hoofdrol spelen. Er zijn veel vragen rondom wat wel en niet te nemen tijdens deze cruciale periode. Een supplement dat steeds vaker in de schijnwerpers staat, is krill olie. Maar is het veilig en gunstig voor aanstaande moeders?

Laten we dat eens nader onderzoeken.

Wat is krill olie precies?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen en mogelijke zorgen, is het belangrijk om te begrijpen wat krill olie is.

Krill olie is afkomstig van een klein schaaldiertje genaamd krill, dat vooral in de koude wateren van de Antarctische Oceaan te vinden is.

Deze olie is rijk aan omega-3 vetzuren, fosfolipiden en antioxidanten.

Waarom zou je krill olie overwegen tijdens de zwangerschap?

  1. Omega-3 vetzuren: Krill olie is vooral populair vanwege de omega-3 vetzuren, EPA en DHA. DHA speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van de foetus. Het kan ook helpen bij het voorkomen van preterm geboortes.
  2. Fosfolipiden: In tegenstelling tot visolie bevatten de omega-3 vetzuren in krill olie fosfolipiden, die gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Dit kan voordelig zijn voor zowel de moeder als de baby.
  3. Antioxidanten: De antioxidanten in krill olie, waaronder astaxanthine, kunnen helpen om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, die kunnen leiden tot celbeschadiging.

zwangere vrouw

Zijn er zorgen omtrent het gebruik van krill olie tijdens de zwangerschap?

Zoals bij elk supplement, zijn er enkele overwegingen die je in gedachten moet houden:

  1. Duurzaamheid: De krillpopulaties worden nauwlettend in de gaten gehouden vanwege overbevissing. Zorg ervoor dat je krill olie koopt van een betrouwbare bron die duurzame vangstpraktijken hanteert.
  2. Allergieën: Als je allergisch bent voor schaaldieren, is het belangrijk om te weten dat krill een soort schaaldier is. Het is dan ook raadzaam om krill olie te vermijden als je allergische reacties hebt gehad op schaaldieren.
  3. Bloedverdunning: Net zoals andere bronnen van omega-3 vetzuren, heeft krill olie een licht bloedverdunnende werking. Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt of een operatie gepland hebt, bespreek dit dan met je arts.

Hoe vergelijkt krill olie zich met visolie?

Deze vraag komt vaak naar voren bij het overwegen van omega-3 supplementen.

Visolie is al langer bekend en wordt vaak aangeraden tijdens de zwangerschap.

  1. Opname: Zoals eerder vermeld, wordt krill olie mogelijk efficiënter opgenomen door het lichaam vanwege de fosfolipiden.
  2. Duurzaamheid: Visolie kan afkomstig zijn van verschillende vissoorten. Net als bij krill olie is het belangrijk om bronnen van visolie te kiezen die duurzaam gevangen zijn.
  3. Zware metalen: Een zorg bij visolie is de mogelijke aanwezigheid van zware metalen zoals kwik. Hoewel veel merken deze onzuiverheden eruit filteren, is krill olie over het algemeen lager in zware metalen vanwege de plaats waar krill wordt gevonden en hun plaats in de voedselketen.

Hoeveel krill olie zou je moeten nemen?

De aanbevolen hoeveelheid varieert, maar veel experts raden aan om tijdens de zwangerschap 200-500mg DHA per dag in te nemen.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Het gebruik van krill olie tijdens de zwangerschap kan voordelen bieden vanwege de omega-3 vetzuren, fosfolipiden en antioxidanten. Zoals bij elk supplement, is het essentieel om het gebruik te bespreken met een gezondheidsprofessional.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>