Krill Olie: de Duurzame Keuze?

Bij het zoeken naar een supplement voor omega-3-vetzuren, stuit je misschien op krill olie. Deze olie, afkomstig van minuscule zeedieren die in de diepe oceaan leven, wint snel aan populariteit. Maar hoe verhoudt krill olie zich tot andere bronnen van omega-3, en is het inderdaad een duurzame keuze?

Laten we de feiten bekijken.

Wat is krill olie eigenlijk?

Krill zijn kleine garnaalachtige zeedieren die behoren tot het dierplankton. Ze vormen een cruciaal onderdeel van de mariene voedselketen, omdat ze geconsumeerd worden door een breed scala aan dieren, waaronder walvissen, zeehonden, pinguïns en verschillende vissoorten.

Krill olie wordt gewonnen uit deze diertjes. Het bevat omega-3-vetzuren, vergelijkbaar met de omega-3’s die je vindt in visolie. Echter, in krill olie zitten de vetzuren voornamelijk in de vorm van fosfolipiden, terwijl ze in visolie meestal in de vorm van triglyceriden of ethylesters zitten. Dit verschil kan invloed hebben op hoe het lichaam de omega-3’s opneemt.

Waarom zou je kiezen voor krill olie?

  1. Hogere biologische beschikbaarheid: Vanwege de fosfolipide structuur wordt gesuggereerd dat de omega-3-vetzuren in krill olie gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen dan die in visolie. Dit betekent dat je mogelijk minder krill olie nodig hebt om dezelfde gezondheidsvoordelen te behalen.
  2. Minder last van oprispingen: Een veelgehoorde klacht over visolie is de vissige nasmaak of oprispingen die het kan veroorzaken. Bij krill olie hebben mensen hier vaak minder last van.
  3. Antioxidant Astaxanthine: Krill olie bevat een natuurlijke antioxidant genaamd astaxanthine, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de cellen van het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Is krill olie echt duurzaam?

Duurzaamheid is een groot vraagstuk als het gaat om producten uit de oceaan. Overbevissing, destructieve vangstmethoden en veranderende oceaanomstandigheden vormen serieuze bedreigingen voor veel mariene soorten.

Gelukkig worden de krill vangsten streng gereguleerd. De Antarctische krillvisserij, de grootste bron van krill voor olieproductie, valt onder het beheer van de Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Deze commissie zet quota voor de krillvangst om te zorgen dat deze binnen duurzame limieten blijft en het ecosysteem niet verstoort.

Daarnaast zijn er certificeringsprogramma’s, zoals het Marine Stewardship Council (MSC), die krill olieproducten beoordelen op duurzaamheid. Door te kiezen voor een MSC-gecertificeerd krill olieproduct, kun je er zeker van zijn dat je een product kiest dat aan strikte duurzaamheidsnormen voldoet.

Zijn er nadelen aan krill olie?

Zoals met elk product, zijn er enkele kanttekeningen. De prijs van krill olie kan hoger liggen dan die van traditionele visolie. Ook kan er variatie zijn in de kwaliteit en zuiverheid van krill olieproducten op de markt, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen en een gerenommeerd merk te kiezen.

Bovendien, hoewel de huidige vangstpraktijken streng gereguleerd zijn, moet de impact van krillvisserij op het mariene ecosysteem nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien krill een fundamentele rol speelt in de voedselketen van de Antarctische wateren.

Wat is het eindoordeel?

Krill olie biedt een intrigerend alternatief voor traditionele visolie, met enkele unieke voordelen. Als je overweegt om een omega-3-supplement toe te voegen aan je dieet, kan krill olie zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Het kiezen van een duurzaam en kwalitatief product is daarbij cruciaal.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>