Krill olie Bijwerkingen Onderzocht: Wat Je Echt Moet Weten Over Dit Supplement

Krill olie is de laatste jaren steeds populairder geworden als voedingssupplement. Velen zweren bij de gezondheidsvoordelen die het biedt, zoals het ondersteunen van de hartgezondheid en het verbeteren van de hersenfunctie. Maar zoals bij elk supplement, is het essentieel om te weten of er potentiële bijwerkingen zijn.

In dit blog duiken we dieper in de wereld van krill olie en onderzoeken we de mogelijke bijwerkingen.

Wat is krill olie eigenlijk?

Voordat we in de bijwerkingen duiken, laten we eerst eens kijken naar wat krill olie precies is. Krill olie wordt gewonnen uit kleine schaaldieren die krill worden genoemd. Deze kleine wezens bevinden zich onderaan de voedselketen in de oceaan en zijn rijk aan omega-3 vetzuren, met name eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van je hart, hersenen en andere lichaamsfuncties.

Kunnen er allergische reacties optreden?

Ja, net als bij schaaldieren kan het consumeren van krill olie een allergische reactie veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren. Als jij iemand bent die allergisch is voor schaaldieren, moet je voorzichtig zijn met krill olie of het helemaal vermijden. Symptomen kunnen variëren van huiduitslag en jeuk tot ernstigere reacties zoals ademhalingsproblemen.

Positieve kant: Krill olie allergieën zijn zeldzaam, maar voor degenen die allergisch zijn voor schaaldieren, is het goed om te weten. Het herkennen van deze allergie kan helpen om andere potentiële allergenen in het dieet te identificeren en te voorkomen.

Is krill olie veilig voor de maag?

Sommige mensen hebben gemeld dat ze na het innemen van krill olie last hebben van maagklachten. Dit kan variëren van lichte misselijkheid tot diarree. Het is echter vermeldenswaard dat veel van deze symptomen ook worden gemeld bij visolie, een ander populair omega-3 supplement. Als je gevoelig bent voor dit soort problemen, kun je overwegen om je krill olie met voedsel in te nemen of de dosering te verlagen.

Positieve kant: Hoewel sommige mensen lichte maagklachten melden, kan dit eenvoudigweg betekenen dat je lichaam zich aanpast aan het nieuwe supplement. Bovendien is dit meestal tijdelijk. Voor degenen die gevoelig zijn, kan het nemen van krill olie tijdens een maaltijd deze bijwerkingen vaak minimaliseren.

Kan krill olie invloed hebben op bloedingen?

Omega-3 vetzuren, waaronder die in krill olie, kunnen een bloedverdunnend effect hebben. Dit betekent dat het het risico op bloedingen kan verhogen, vooral als het samen met andere bloedverdunnende medicijnen wordt ingenomen.

Positieve kant: Het bloedverdunnende effect van krill olie kan voor sommige mensen juist gunstig zijn. Voor personen met een risico op bloedstolsels kan het verminderen van de bloedstolling potentieel beschermend werken tegen hartaandoeningen. Natuurlijk is het essentieel om dit effect in evenwicht te brengen, vooral als je al bloedverdunnende medicijnen neemt.

Zijn er interacties met andere medicijnen?

Ja, zoals hierboven vermeld, kan krill olie een wisselwerking hebben met bloedverdunners. Maar dat is niet de enige mogelijke interactie. Krill olie kan ook de effecten van medicijnen voor hoge bloeddruk of diabetes versterken.

Positieve kant: Het feit dat krill olie met sommige medicijnen kan interageren, geeft aan hoe krachtig en effectief het kan zijn. Het betekent dat het supplement daadwerkelijk een fysiologisch effect heeft. Door nauw samen te werken met een arts kunnen veel mensen een evenwicht vinden waarbij ze zowel van hun medicatie als van de voordelen van krill olie kunnen profiteren.

Hoe zit het met het gehalte aan zware metalen?

Een veelgestelde vraag over zeevruchten en visoliesupplementen is het gehalte aan zware metalen, zoals kwik. Het goede nieuws is dat krill zich onderaan de voedselketen bevindt, waardoor ze over het algemeen lagere niveaus van verontreinigingen hebben dan grotere vissen. Echter, het is altijd een goed idee om producten van gerenommeerde merken te kiezen die testen op verontreinigingen om er zeker van te zijn dat je een veilig product consumeert.

Wat zijn andere potentiële bijwerkingen?

Net als bij elk supplement kunnen sommige mensen gevoeliger zijn voor krill olie en bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn, duizeligheid of zwellingen. Hoewel deze bijwerkingen zeldzaam zijn, is het belangrijk om te weten dat ze kunnen voorkomen. Als je ongewone symptomen ervaart na het innemen van krill olie, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts.

Rijk aan omega-3

Hoewel dit geen bijwerking is, is het een essentiële vermelding waard. De omega-3 vetzuren in krill olie zijn in een meer bio-beschikbare vorm dan die in visolie, wat betekent dat je lichaam ze efficiënter kan gebruiken

Conclusie

Hoewel krill olie tal van gezondheidsvoordelen biedt, is het essentieel om je bewust te zijn van de mogelijke bijwerkingen. Doe je onderzoek, kies een betrouwbaar merk en luister altijd naar je lichaam.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>