Kan Kurkuma Helpen bij het Verminderen van Gewrichtspijn?

Kurkuma, staat bekend als “Indiase saffraan” of de “gouden specerij”. De is een plant afkomstig uit India en Zuidoost-Azië. Het is één van de hoofdingrediënten in curry en geeft het zijn kenmerkende gele kleur.

Kurkuma heeft al eeuwenlang een centrale plaats in de traditionele Ayurvedische en Chinese geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen.

Wat maakt kurkuma zo bijzonder?

Het geheim van de helende eigenschappen van kurkuma ligt in de verbinding genaamd curcumine.

Curcumine is een polyfenol met krachtige ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Dit geeft kurkuma ook zijn gele kleur.

Kan kurkuma helpen bij het verminderen van gewrichtspijn

Hoe werkt curcumine?

Curcumine heeft het vermogen om in te grijpen op moleculair niveau in het lichaam.

Het blokkeert NF-kB, een molecuul dat in de cellen doordringt en genen aanstuurt die verband houden met ontstekingen.

Deze actie maakt curcumine een krachtige ontstekingsremmende verbinding, vergelijkbaar met bepaalde anti-ontstekingsgeneesmiddelen, maar zonder de bijwerkingen. 1.

Kan kurkuma gewrichtspijn verminderen?

Er zijn talloze onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van kurkuma op gewrichtspijn.

Veel van deze onderzoeken tonen aan dat kurkuma en zijn actieve component, curcumine, symptomen van gewrichtspijn kunnen verminderen.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

In een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food in 2016, ondervonden patiënten met artritis een significante afname in pijn en fysieke functie na het nemen van een specifiek kurkuma-extract drie keer per dag.

Daarnaast toonde een review van klinische onderzoeken in 2016 aan dat curcuminesupplementen een aanzienlijke vermindering van pijnklachten kunnen geven bij patiënten met osteoartritis.

Hoe kan ik kurkuma gebruiken om gewrichtspijn te verminderen?

Goed voor gewrichten en de huid

Het opnemen van kurkuma in uw dieet kan een eenvoudige en natuurlijke manier zijn om gewrichtspijn te verminderen.

Hier zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Voeg het toe aan soepen, curry’s of rijstgerechten voor een smaak- en kleurboost.
  • Maak een warme drank zoals kurkuma latte, ook bekend als ‘golden milk’.
  • Gebruik het als een marinade voor vlees of groenten.

Wat te weten over kurkuma supplementen?

Hoewel kurkuma in zijn natuurlijke vorm gunstig kan zijn, kunnen kurkuma supplementen een meer geconcentreerde dosis curcumine leveren. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

  • Bio-beschikbaarheid: Curcumine wordt niet gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam. Veel supplementen bevatten daarom een component genaamd piperine (zwarte peper extract) die de absorptie van curcumine met wel 2000% kan verbeteren.
  • Kwaliteit: Kies altijd voor een merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid om te verzekeren dat u de hoogste hoeveelheid actieve curcumine krijgt.
  • Dosering: De aanbevolen dagelijkse dosis varieert afhankelijk van de conditie en het individu, maar algemeen wordt 500-2000 mg curcumine per dag aanbevolen.

Zijn er bijwerkingen?

Kurkuma is over het algemeen veilig voor consumptie.

Een hoge dosis of langdurig gebruik van een kurkuma supplement kan wel bijwerkingen geven.

Daarom is het belangrijk om altijd in overleg te gaan met een arts wanneer je al gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent.

Conclusie

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de volledige omvang van de voordelen van kurkuma te begrijpen, suggereren huidige studies dat kurkuma, en met name de actieve component curcumine, potentieel heeft bij het verminderen van gewrichtspijn.

Het nemen van een kwalitatief hoogwaardig kurkuma supplement kan een waardevol onderdeel zijn van een holistische benadering van pijnbeheer.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

 

Bronnen: 

  1. Chandrashekara KT, Popli S, Shakarad MN. Curcumin enhances parental reproductive lifespan and progeny viability in Drosophila melanogaster. Age (Dordr). 2014;36(5):9702. doi: 10.1007/s11357-014-9702-8. Epub 2014 Aug 31. PMID: 25173182; PMCID: PMC4453933.

>