Kan Kurkuma Helpen Bij Het Bevorderen Van Een Gezond Gewichtsverlies?

Het antwoord op deze vraag is mogelijk ja. Kurkuma, het kruid dat jouw curry een heerlijke smaak en gele kleur geeft, heeft veel gezondheidsvoordelen waarvan sommigen beweren dat het kan bijdragen aan gewichtsverlies. Maar hoe werkt dit precies? En wat is het wetenschappelijk bewijs achter deze claims?

Wat Is Kurkuma En Wat Doet Het?

Kurkuma is een kruid dat voornamelijk bekend is vanwege zijn gebruik in de Indiase keuken en als een belangrijk ingrediënt in ayurvedische geneeskunde.

Het actieve ingrediënt in kurkuma, genaamd curcumine, is waar het zijn potentiële gezondheidsvoordelen vandaan haalt.

Curcumine staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Het is aangetoond dat het helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat van cruciaal belang is voor gewichtsverlies, aangezien chronische ontsteking in verband is gebracht met obesitas en gewichtstoename.

Hoe Kan Kurkuma Helpen Bij Gewichtsverlies?

Laten we eens kijken hoe kurkuma precies kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Ten eerste kan het ontstekingsremmende effect van curcumine helpen bij het bestrijden van obesitas-gerelateerde ontstekingen.

Ten tweede kunnen de antioxiderende eigenschappen van curcumine helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress, wat ook een rol kan spelen bij gewichtstoename.

Verder is er bewijs dat curcumine kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de insulinegevoeligheid, wat nuttig kan zijn voor mensen die proberen af te vallen of hun gewicht te beheersen.

Een studie gepubliceerd in het “European Journal of Nutrition” heeft aangetoond dat suppletie met curcumine en piperine (het actieve ingrediënt in zwarte peper) gedurende 30 dagen resulteerde in een significante reductie van lichaamsgewicht, tailleomtrek en lichaamsvetpercentage.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Het Effect Van Kurkuma Op De Stofwisseling

Een andere belangrijke factor in het proces van gewichtsverlies is de stofwisseling, en er is onderzoek dat suggereert dat kurkuma een positieve invloed kan hebben op de stofwisselingssnelheid. Een studie uit 2018, gepubliceerd in het tijdschrift “Nutrition & Metabolism”, stelde vast dat curcumine de stofwisselingssnelheid kan verhogen, wat leidt tot een groter energieverbruik en potentieel gewichtsverlies.

De Rol Van Kurkuma In De Vetverbranding

Naast het versnellen van de stofwisseling, heeft onderzoek ook aangetoond dat kurkuma een rol kan spelen in directe vetverbranding.

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Biochemical and Biophysical Research Communications” kan curcumine de vorming van vetweefsel verminderen door het proces van angiogenese te beïnvloeden (de groei van nieuwe bloedvaten uit bestaande), wat leidt tot minder vetopslag in het lichaam.

Hoeveel Kurkuma Moet Ik Innemen Voor Gewichtsverlies?

De ideale dosis kurkuma voor gewichtsverlies is nog niet definitief vastgesteld, en de dosis kan variëren afhankelijk van de vorm van kurkuma die je gebruikt. Echter, sommige studies hebben positieve resultaten gevonden met doseringen van rond 500 tot 2000 mg curcumine per dag.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel deze hoeveelheden over het algemeen als veilig worden beschouwd, ze nog steeds bijwerkingen kunnen veroorzaken bij sommige mensen.

Daarom is het altijd een goed idee om met een zorgverlener te praten voordat u begint met het nemen van kurkuma of een curcuminesupplement.

Kan Iedereen Kurkuma Gebruiken Voor Gewichtsverlies?

Het is belangrijk op te merken dat hoewel kurkuma en curcumine gezondheidsvoordelen hebben, ze niet voor iedereen geschikt zijn.

Mensen met galblaasaandoeningen, bijvoorbeeld, moeten kurkuma vermijden omdat het de galblaas kan stimuleren om meer gal te produceren.

Ook mensen die bloedverdunners nemen, moeten voorzichtig zijn met kurkuma, omdat het de werking van deze medicijnen kan versterken.

Zwangere en borstvoedende vrouwen moeten ook voorzichtig zijn met het gebruik van kurkuma en curcumine supplementen, omdat er niet genoeg onderzoek is gedaan naar de veiligheid van hoge doses van deze stoffen tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

De Toekomst Van Kurkuma En Gewichtsverlies

Hoewel er al veel onderzoek is gedaan naar de voordelen van kurkuma en curcumine, is er nog steeds veel dat we niet weten.

Toekomstig onderzoek zal hopelijk meer licht werpen op hoe we deze krachtige stoffen het best kunnen gebruiken om een gezond gewicht te bevorderen.

Het is duidelijk dat kurkuma een krachtig hulpmiddel kan zijn in de strijd tegen gewichtstoename en obesitas.

Of je het nu gebruikt als kruid in je maaltijden of als supplement, kurkuma en curcumine kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je gewichtsverliesstrategie.

Maar zoals bij elke verandering in je dieet of gezondheidsroutine, is het belangrijk om het advies van een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je begint.

Zo kun je ervoor zorgen dat je je doelen op een veilige en gezonde manier bereikt.

Het Belang Van Bio-Beschikbaarheid Bij Kurkuma Supplementen

Hoewel kurkuma veel gezondheidsvoordelen heeft, heeft het één groot nadeel – de bio-beschikbaarheid. Simpel gezegd, de bio-beschikbaarheid verwijst naar de hoeveelheid van een stof die het lichaam kan absorberen en effectief kan gebruiken.

De bio-beschikbaarheid van curcumine in kurkuma is van nature vrij laag, wat betekent dat je lichaam er niet veel van kan opnemen.

Dit is waar kurkuma supplementen een rol kunnen spelen.

Veel supplementen bevatten een verbinding genaamd piperine, die de bio-beschikbaarheid van curcumine tot 2000% kan verhogen.

Dus als u overweegt om kurkuma te gebruiken om gewicht te verliezen, is het wellicht nuttig om een supplement te overwegen dat zowel curcumine als piperine bevat.

Zijn Er Bijwerkingen Van Het Gebruik Van Kurkuma?

Hoewel kurkuma over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen die u moet kennen. Deze kunnen variëren van milde maagklachten tot een allergische reactie bij mensen die gevoelig zijn voor de plant.

In hoge doses kan kurkuma ook bloedverdunnende effecten hebben. Daarom is het altijd belangrijk om met jouw arts te praten voordat u met een nieuw supplement begint, vooral als je al andere medicijnen gebruikt.

gele curry kurkuma

Hoe Kan Ik Kurkuma In Mijn Dieet Opnemen?

Er zijn veel manieren om kurkuma in jouw dieet op te nemen.

U kunt het natuurlijk aan jouw voedsel toevoegen – denk aan curry’s, rijstgerechten en zelfs smoothies. Je kunt ook overwegen om een kurkuma supplement te nemen, vooral als je op zoek bent naar een meer geconcentreerde dosis.

Conclusie

Kurkuma, met zijn rijke geschiedenis en brede toepassingen, is een fascinerend kruid dat een waardevolle aanvulling kan zijn op elk dieet.

Het is meer dan alleen een keukeningrediënt; het is een brug tussen culinaire tradities, een onderwerp van wetenschappelijke fascinatie, en een mogelijke sleutel tot betere gezondheid.

Het heeft een bijzonder plekje in de keuken en de geneeskunde, en zal ongetwijfeld blijven boeien en voeden in de jaren die komen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>