Hoeveel kurkuma moet ik dagelijks innemen voor maximale gezondheidsvoordelen?

Kurkuma, ook bekend als het ‘gouden kruid’, heeft zijn populariteit verdiend door de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Afkomstig uit de gemberfamilie, heeft dit krachtige specerij een eeuwenlange geschiedenis in de Ayurvedische geneeskunde.

Voordat we echter in detail treden over de juiste hoeveelheid kurkuma die men dagelijks zou moeten innemen, is het essentieel om de gezondheidsvoordelen en enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot kurkuma te begrijpen.

Wat zijn de Gezondheidsvoordelen van Kurkuma?

Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmende stof.

Uit onderzoek blijkt dat curcumine gunstig kan zijn bij de behandeling en preventie van verschillende aandoeningen zoals hartziekten, kanker, metabool syndroom, Alzheimer en diverse degeneratieve aandoeningen.

Daarnaast is er ook enig bewijs dat kurkuma de spijsvertering kan bevorderen, de leverfunctie kan verbeteren en symptomen van depressie en artritis kan verminderen.

Het is zelfs in verband gebracht met een verbeterde hersenfunctie en een lager risico op hersenziekten.

Hoeveel Kurkuma Moet Ik Dagelijks Innemen?

Er is geen officiële consensus over de optimale dosis kurkuma, maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert een dagelijkse dosis van 1,4 mg per kilogram lichaamsgewicht, wat neerkomt op ongeveer 100 mg kurkuma voor een volwassene van 70 kg.

Dit is een veilige dosis die algemeen als voldoende wordt beschouwd om de gezondheidsvoordelen te plukken.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de hoeveelheid curcumine in kurkuma relatief laag is – ongeveer 3%.

Dit betekent dat als je echt wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van curcumine, je een supplement wilt overwegen dat een hogere concentratie bevat.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Zoals de Turbo Kurkuma, 1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is voor de Turbo Kurkuma 2 capsules om aan de juiste hoeveelheid curcumine te komen.

Hoe Kan Ik Kurkuma aan Mijn Dieet Toevoegen?

Er zijn vele manieren om kurkuma in je dieet op te nemen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als kruid in je maaltijden, het toevoegen aan smoothies of het drinken als thee.

Het is echter belangrijk om op te merken dat kurkuma op zichzelf slecht wordt opgenomen in de bloedbaan.

Het consumeren van kurkuma samen met zwarte peper, dat piperine bevat, kan de absorptie van curcumine met 2000% verhogen.

kurkuma weegbree chips

Wat Zijn de Voordelen van Kurkuma Supplementen?

Kurkuma supplementen bieden een hogere concentratie van curcumine en zijn daarom een uitstekende optie voor degenen die maximale gezondheidsvoordelen willen bereiken.

Deze supplementen hebben over het algemeen tussen de 500 en 1500 mg curcumine per dosis en bevatten vaak piperine om de absorptie te verbeteren.

Een ander voordeel van het nemen van kurkuma supplementen is dat ze vaak zijn ontworpen om de absorptie van curcumine te verbeteren, wat kan helpen om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren.

Zijn Er Bijwerkingen Verbonden aan Kurkuma Inname?

Hoewel kurkuma over het algemeen veilig is voor consumptie, kunnen er enkele bijwerkingen optreden bij hoge doseringen of bij langdurig gebruik. Deze kunnen bestaan uit maagklachten, misselijkheid, duizeligheid of diarree.

Het is ook belangrijk op te merken dat kurkuma een bloedverdunnende werking kan hebben.

Dus als je al bloedverdunnende medicijnen gebruikt, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je begint met het nemen van kurkuma of curcumine supplementen.

Conclusie

Om de maximale gezondheidsvoordelen van kurkuma te benutten, is het belangrijk om te weten hoeveel je dagelijks moet innemen.

Vanwege het lage curcuminegehalte in kurkuma (ongeveer 3%), kan het overwegen van een supplement met een hogere concentratie curcumine, zoals Turbo Kurkuma, effectiever zijn. Volg de aanwijzingen op het label van het supplement, deze geeft de dagelijks aanbevolen hoeveelheid altijd aan.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>