Hoe wordt kurkuma gebruikt in de traditionele geneeskunde

Kurkuma, ook wel bekend als turmeric of geelwortel, is een specerij die al duizenden jaren gebruikt wordt in de keuken en in de geneeskunde, met name in Zuid-Azië. De felgele kleur van kurkuma komt van de werkzame stof curcumine, een verbinding die bekend staat om haar ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen.

In de Ayurvedische en Chinese geneeskunde wordt kurkuma al eeuwenlang gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen.

Maar wat is de wetenschap achter deze traditionele toepassingen en hoe kan kurkuma worden gebruikt in de moderne gezondheidszorg?

Hoe wordt Kurkuma Gebruikt in de Traditionele Geneeskunde?

In de traditionele geneeskunde heeft kurkuma een breed scala aan toepassingen.

In de Ayurveda, een geneeskundig systeem dat al meer dan 3000 jaar in India wordt gebruikt, wordt kurkuma gezien als een veelzijdig en krachtig kruid dat zowel inwendig als uitwendig kan worden toegepast.

Spijsvertering en Ontsteking: Kurkuma wordt traditioneel gebruikt voor problemen met de spijsvertering en als ontstekingsremmend middel.

Het wordt ingezet bij maagklachten, maar ook bij aandoeningen zoals reuma en arthritis.

Wondgenezing en Huidproblemen: Uitwendig wordt kurkuma gebruikt voor wondgenezing en om huidproblemen te behandelen.

Het wordt toegepast in pasta’s en kompressen voor snij- en schaafwonden, brandwonden, huiduitslag en eczeem.

Luchtwegaandoeningen: Kurkuma wordt ook gebruikt voor de behandeling van hoest en ademhalingsproblemen.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Het wordt vaak ingenomen in de vorm van een warme drank, bekend als ‘kurkuma melk’ of ‘gouden melk’.

Hoe wordt kurkuma gebruikt in de traditionele geneeskunde

Wat Zegt de Wetenschap over de Geneeskundige Toepassingen van Kurkuma?

Moderne wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat curcumine, de actieve component in kurkuma, inderdaad ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen heeft.

Deze eigenschappen kunnen nuttig zijn bij de behandeling van een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Ontsteking: Er is bewijs dat curcumine kan helpen bij chronische ontstekingen, die ten grondslag liggen aan veel ernstige ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker, metabolisch syndroom, Alzheimer en verschillende degeneratieve aandoeningen.

Antioxidanten: Curcumine is een krachtige antioxidant die kan helpen beschermen tegen celbeschadiging door vrije radicalen, moleculen die een rol spelen bij veroudering en ziektes.

Breinfunctie en Stemming: Er zijn aanwijzingen dat curcumine kan bijdragen aan de gezondheid van de hersenen en stemmingsstoornissen kan helpen verminderen.

Kunnen Kurkuma Supplementen Gebruikt Worden voor Gezondheidsdoeleinden?

In de afgelopen jaren zijn kurkuma supplementen steeds populairder geworden.

Ze worden aangeprezen als een makkelijke manier om de gezondheidsvoordelen van kurkuma te behalen, zonder grote hoeveelheden van de specerij te moeten consumeren.

De supplementen bevatten vaak hoge concentraties curcumine en worden soms gecombineerd met andere stoffen die de opname ervan bevorderen, zoals piperine, een stof die in zwarte peper wordt gevonden.

Het is daarom altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van kurkuma supplementen, vooral als je al medicijnen gebruikt of een bestaande medische aandoening hebt.

Conclusie

Kurkuma, met zijn rijke geschiedenis en brede toepassingen, is een fascinerend kruid dat een waardevolle aanvulling kan zijn op elk dieet.

Het is meer dan alleen een keukeningrediënt; het is een brug tussen culinaire tradities, een onderwerp van wetenschappelijke fascinatie, en een mogelijke sleutel tot betere gezondheid.

Het heeft een bijzonder plekje in de keuken en de geneeskunde, en zal ongetwijfeld blijven boeien en voeden in de jaren die komen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>