Hoe Kan Kurkuma Worden Gebruikt als Natuurlijk Supplement?

De opmerkelijke specerij genaamd kurkuma is al duizenden jaren een integraal onderdeel van de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde. Het is bekend om zijn krachtige anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn.

Deze blog zal onderzoeken hoe kurkuma kan worden gebruikt als een natuurlijk supplement en hoe het jouw dagelijkse gezondheidsregime kan verbeteren.

Wat is Kurkuma?

Kurkuma is een specerij afkomstig van de plant Curcuma longa, die deel uitmaakt van de gemberfamilie.

Het wordt meestal gebruikt in poedervorm, na het drogen en malen van de wortelstok van de plant. Kurkuma bevat een chemische stof genaamd curcumine, die verantwoordelijk is voor de meeste van zijn gezondheidsvoordelen.

Waarom is Kurkuma Goed voor je?

Anti-inflammatoire eigenschappen

Curcumine, de actieve component in kurkuma, heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Het kan helpen bij de bestrijding van chronische ontstekingen, die een hoofdoorzaak zijn van veel ernstige aandoeningen zoals hartziekten, kanker, metabool syndroom, Alzheimer en diverse degeneratieve aandoeningen.

Antioxidante voordelen

Curcumine is ook een sterke antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren.

Daarnaast stimuleert curcumine de activiteit van het lichaamseigen antioxidant-enzymen, wat helpt om oxidatieve schade te beperken.

Potentiële voordelen voor de hersenen

Recent onderzoek suggereert dat curcumine de niveaus van het hersenderivaat neurotrofische factor (BDNF) kan verhogen, een type groeihormoon dat functioneert in de hersenen.

Een afname in BDNF-niveaus wordt in verband gebracht met hersenaandoeningen zoals depressie en Alzheimer.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Gezonde Huid

Het gebruik van kurkuma supplementen kan ook de gezondheid van de huid ondersteunen.

De antioxidanteigenschappen van curcumine kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die de huid beschadigen, wat kan leiden tot een helderdere en gezondere teint.

Ondersteuning van het Hart

Studies hebben aangetoond dat kurkuma supplementen kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart.

Ze kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, beide belangrijke factoren voor hartgezondheid.

Hoe Kan je Kurkuma als Supplement Gebruiken?

Kurkuma kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbehoeften.

Hier zijn enkele suggesties:

Kurkuma Poeder

Kurkuma poeder kan worden gebruikt om smaak en kleur toe te voegen aan een verscheidenheid aan gerechten, zoals curries, soepen, rijst en smoothies. Dit is een gemakkelijke manier om kurkuma in uw dagelijkse dieet op te nemen.

Kurkuma Supplementen

Kurkuma supplementen zijn een uitstekende manier om de voordelen van deze krachtige specerij te krijgen, vooral als je niet vaak kookt met kurkuma.

Deze supplementen bevatten vaak een hoge concentratie curcumine en kunnen worden ingenomen in pil- of capsulevorm.

Het is belangrijk om te zoeken naar supplementen met zwarte peper (piperine) die de opname van curcumine door het lichaam verhoogt.

Kurkuma Thee

Kurkuma thee kan worden gemaakt door heet water toe te voegen aan een theelepel kurkuma poeder. Je kunt ook honing of citroen toevoegen voor extra smaak.

Wat Moet Je Weten Voordat Je Kurkuma Als Supplement Gebruikt?

Hoewel kurkuma over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden voordat je het als supplement gebruikt.

Dosering

Overleg met een arts of diëtist over de juiste dosering kurkuma of curcumine voor jou.

De ideale dosis kan variëren afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, gezondheidstoestand en eventuele medicijnen die je gebruikt.

Interactie met Medicijnen

Kurkuma kan interageren met bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners, maagzuurremmers, en diabetesmedicijnen.

Het is belangrijk om met je arts te overleggen als je deze medicijnen gebruikt.

Kurkuma Supplementen: Een Natuurlijke Boost Voor Je Gezondheid

Hier gaan we verder in op de voordelen van kurkuma supplementen en waarom ze een uitstekende aanvulling kunnen zijn op je dagelijkse regime.

Gebruiksgemak

Eén van de grote voordelen van kurkuma supplementen is het gebruiksgemak.

Hoewel het heerlijk is om kurkuma in je maaltijden te gebruiken, is het soms niet haalbaar om het dagelijks in je dieet te integreren.

Kurkuma supplementen bieden een handige oplossing, waardoor je gemakkelijk de gezondheidsvoordelen van deze specerij kunt benutten, zelfs met een druk schema.

Verhoogde Biologische Beschikbaarheid

Veel kurkuma supplementen bevatten zwarte peper extract, ook bekend als piperine, dat de biologische beschikbaarheid van curcumine verhoogt.

Dit betekent dat je lichaam meer curcumine kan opnemen en gebruiken wanneer het wordt ingenomen met piperine.

Consistente Dosis

Een ander voordeel van kurkuma supplementen is dat ze een consistente dosis curcumine leveren.

Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen die kurkuma willen gebruiken voor specifieke gezondheidsredenen, zoals het beheersen van ontstekingen of het verbeteren van de hersenfunctie.

Conclusie

Kurkuma, met zijn rijke geschiedenis en brede toepassingen, is een fascinerend kruid dat een waardevolle aanvulling kan zijn op elk dieet.

Het is meer dan alleen een keukeningrediënt; het is een brug tussen culinaire tradities, een onderwerp van wetenschappelijke fascinatie, en een mogelijke sleutel tot betere gezondheid.

Het heeft een bijzonder plekje in de keuken en de geneeskunde, en zal ongetwijfeld blijven boeien en voeden in de jaren die komen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>