Degeneratieve Discopathie En 6 Natuurlijke Remedies

Als je last hebt van rugpijn, heb je misschien degeneratieve discopathie. Wat is het, hoe gebeurt het en kun je degeneratieve discopathie omkeren?

Dit artikel bevat alles wat je moet weten over de aandoening. Inclusief manieren om de symptomen te verlichten met natuurlijke remedies.

Degeneratieve Discopathie

Wat is het?

Degeneratieve discopathie is wanneer de schijven tussen de wervels van jouw wervelkolom pijn veroorzaken. (1) Dit gebeurt meestal als we ouder worden, omdat onze schijven slijtage beginnen te vertonen.

Disc degeneratie gebeurt bij iedereen, omdat de schijven schade oplopen door het algemene gebruik ervan door de jaren heen. Sommige mensen voelen helemaal geen pijn van dit proces, maar anderen kunnen pijn in hun rug gaan voelen.

De schijven in je ruggengraat zijn gemaakt van een zachte binnenkern en een hardere buitenschaal. De schaal die schade oploopt is de oorzaak van de pijn.

Kun je degeneratieve discopathie omkeren? Het antwoord is meestal “nee”, zodra de schijf is beschadigd, is dat zo voor de rest van het leven. (2) Maar met de juiste behandeling en verzorging kun je de symptomen ervan aanzienlijk verminderen.

Degeneratieve Discopathie En 6 Natuurlijke Remedies rug vrouw

Tekenen en symptomen van degeneratieve discopathie

Hoe weet je of je een degeneratieve discopathie hebt?

Er zijn een paar symptomen waar je op moet letten. Meestal zul je pijn ergens in je rug gaan voelen. Waar je de pijn in je rug voelt zal afhangen van welke schijf schade heeft opgelopen. Je kunt bijvoorbeeld pijn in billen, bovenbenen, onderrug of zelfs hoger in de nek voelen.

De pijn kan scherp zijn of zeuren. Het komt en gaat en voelt beter als je opstaat en beweegt. Het wordt erger als je zit. Het zal ook slechter aanvoelen als je buigt en draait.

Evenals pijn, kun je gevoelloosheid en tintelingen in armen en benen ervaren. Veel mensen maken zich zorgen, omdat ze denken dat degeneratieve discopathie ervoor kan zorgen dat je verlamd raakt. In zeldzame gevallen kan dat gebeuren.

Meestal kan echter degeneratieve discopathie chirurgie worden uitgevoerd om dit te voorkomen. Dus zul je waarschijnlijk nooit te maken krijgen met verlamming.

Kun je dood gaan door degeneratieve discopathie?

Hoewel de diagnose angstaanjagend kan klinken hoef je niet in paniek te raken. Je kunt zeker niet sterven aan een degeneratieve aandoening zoals deze. (3)

Degeneratieve oorzaken en risicofactoren voor discopathie

De meest voorkomende degeneratieve oorzaak van discopathie is veroudering. Naarmate je ouder wordt, veranderen de eiwit- en watermake-up van je kraakbeen. Dat maakt je wervelkolom kwetsbaarder en onderwerpt het aan meer slijtage. (4)

Hoe meer schade ze aanrichten, hoe waarschijnlijker het is dat je pijn begint te krijgen in je rug. Hoe eerder je naar jouw arts gaat en de diagnose krijgt, hoe beter.

Ontsteking is een andere oorzaak waarvan je op de hoogte moet zijn. Naarmate de schijf verslechtert, kunnen de inflammatoire eiwitten uitlekken in de wervelkolom zelf. (5)

Ze veroorzaken zwelling en spierspanning in de spinale structuren, waardoor er meer pijn in het gebied ontstaat. In feite kan ontsteking worden gezien als de oorzaak van veel verschillende rug- en rugklachten.

Is degeneratieve discopathie erfelijk?

Er zijn aanwijzingen dat je een aanleg voor het ontwikkelen van een degeneratieve botziekte of discopathie kunt erven. Een onderzoek wees uit dat als je een ouder of grootouder met de ziekte hebt, je een grotere kans hebt om het zelf te ontwikkelen. (6)

De wetenschappers achter het onderzoek zeggen echter dat dit wellicht eerder om milieuredenen dan om genetica gaat. Er moet nog meer onderzoek worden gedaan.

Conventionele behandeling

Wat is de behandeling voor degeneratieve discopathie? In de meeste gevallen is elke uitgevoerde behandeling bedoeld om pijn bij de patiënt te verlichten en te voorkomen dat de schijven verder degenereren en later meer problemen veroorzaken.

In de eerste plaats krijgen patiënten vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen, om de pijn te bestrijden. Ibuprofen wordt vaak aanbevolen als een ontstekingsremmend middel. Als je sterkere pijnstillers nodig hebt, kan een arts ze je voorschrijven.

Let echter op de bijwerkingen van NSAID’s (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Je kunt ook medicijnen krijgen voor spasmen in de rug, als degeneratieve discopathie aandoening deze veroorzaakt.

Naast pijnstillers, kan het zijn dat je fysiotherapie ontvangt. Deze zal vaak worden ontworpen om de spieren in je rug en nek te versterken, aangezien degeneratieve discopathie aandoeningen in de nek vrij algemeen kunnen zijn. Met versterkte spieren zal je wervelkolom beter worden ondersteund en zul je in het algemeen minder pijn voelen.

Degeneratieve behandeling van discopathie kan soms steroïde shots omvatten. Deze worden meestal toegediend in de epidurale ruimte in je rug, of een zenuw of spier, afhankelijk van waar de pijn is. Jouw arts zou je kunnen vertellen of deze behandeling geschikt is voor je.

Als deze methoden uiteindelijk niet werken, kan jouw arts een operatie aanbevelen. (7) Dit kan gedaan worden om het beschadigde deel van de schijf te verwijderen, de druk van de rug af te nemen en pijn te verzachten. Als de schijf bijzonder beschadigd is, kunnen deze zelfs helemaal worden verwijderd en een kunstmatige schijf worden geplaatst.

Kan een gedegenereerde schijf alleen genezen?

Helaas niet. (8) Als je eenmaal bent gediagnosticeerd met degeneratieve discopathie, dan zul je er voor het leven mee leven. Het goede nieuws is dat er mogelijkheden zijn om de symptomen te behandelen. Veel mensen leven tegenwoordig hun normale leven met de ziekte, met behulp van een combinatie van behandelingen die hen helpen de symptomen te beheersen.

6 Natuurlijke remedies voor degeneratieve discopathie

Naast de conventionele hierboven genoemde methoden, zijn er een aantal natuurlijke remedies die kunnen helpen bij de symptomen van degeneratieve discopathie.

Hier zijn er een paar die je zelf kunt proberen, als je op zoek bent naar natuurlijke manieren om met de ziekte om te gaan.

1. Blijf actief
Zoals eerder vermeld, zul je vaak minder pijn voelen als je in beweging bent. Door regelmatig te bewegen, wat ook kan werken aan degeneratieve discopathie, kunnen jouw spieren sterk blijven, de ruggengraat ondersteunen en pijn verminderen.

2. Bevorder collageenproductie
Collageen is in wezen de ‘lijm’ die ons lichaam bij elkaar houdt. Het is essentieel voor de gezondheid van de wervelkolom, omdat het de gezondheid van jouw wervelschijven en wervels bevordert, zodat ze op de juiste manier blijven samenwerken.

Een goede manier om de productie van collageen in jouw lichaam te bevorderen, is door bottenbouillon te drinken of een collageen supplement te gebruiken. Deze bouillon bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt om collageenspiegels weer op te bouwen en wordt vaak aanbevolen aan mensen met hernia’s of degeneratieve discopathie. (9)

3. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht
Zoals je je kunt voorstellen, geldt: hoe meer gewicht je meedraagt, hoe meer druk je op je gewrichten en ruggengraat zet, die al kwetsbaar zijn. Als je extra gewicht hebt dan is dit het moment om het kwijt te raken.

Een goed uitgebalanceerd eetpatroon en meer beweging zijn hierbij de sleutelwoorden, omdat je op zoek bent naar een verandering op de lange termijn in plaats van drastisch af te vallen.

4. Eet het juiste voedsel
De voedingsstoffen die je binnenkrijgt, hebben een enorme impact op je gezondheid. Zoals vermeld in punt 2, kan de productie van collageen worden verbeterd als je het juiste voedsel eet.

Je kunt ook de natuurlijke ontstekingsremmende middelen van je lichaam verbeteren als je het juiste eetpatroon kiest. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals verse groenten, hele vruchten en probiotica kunnen je helpen de pijn op natuurlijke wijze te verminderen.

5. Probeer natuurlijke pijnstillers
Er zijn tal van manieren waarop je de pijn in je rug kunt verlichten zonder de pijnstillers te nemen.

Waarom bijvoorbeeld essentiële oliën niet proberen? Het is bekend dat pepermuntolie helpt pijn te verminderen, dus probeer liever dat in plaats van pijnstillers te gebruiken. Epsom-zout is een andere geweldige optie, omdat het helpt bij het verminderen van ontstekingen. Neem een bad in warm water en Epsom-zout en je zult het verschil voelen.

6. Gebruik kurkuma
Van kurkuma is aangetoond dat het een gezonder maar ook efficiënter alternatief is tegen pijn, door de ontstekingsremmende werking. Daardoor is het een effectieve pijnstiller.

Daarnaast zorgt kurkuma voor gemakkelijke, comfortabele, pijnvrije mobiliteit … scherpere visie … verbeterd geheugen, aandacht en focus … een gelukkiger, rustigere geest, vrij van stress, angst, en depressie … en nog veel meer.

Degeneratieve preventie van discopathie

Als je behandeling van degeneratieve discopathie wilt voorkomen, kun je enkele voorzorgsmaatregelen nemen om de schade aan de wervelschijven te verminderen.

Er is geen veilige manier om de ziekte helemaal te voorkomen, want de belangrijkste oorzaak is veroudering en er is geen echte manier om te voorkomen dat jouw schijven verouderen. Je kunt echter zeker helpen de snelheid waarmee ze verouderen te verminderen.

Je kunt veranderingen in de levensstijl aanbrengen die de algehele gezondheid van je rug verbeteren. Zoals het kopen van een ondersteunende matras voor jouw bed, het regelmatig wisselen van slaaphouding en opstaan van het bureau om meer te bewegen. (10) Niet roken, gezond eten en gezond gewicht kunnen ook helpen.

Bewegen is ook cruciaal om je te helpen een gezonde rug te behouden. Matige lichaamsbeweging gedurende 30 minuten per dag zal je helpen jouw spieren te versterken, jouw rug te ondersteunen en schade te verminderen.

Voorzorgsmaatregelen

Zoals met elke degeneratieve ziekte, moet je altijd je arts raadplegen voordat je een nieuwe behandeling probeert. Natuurlijke remedies, wanneer gebruikt in combinatie met conventionele behandelingen, zullen ervoor zorgen dat je een volledig en zinvol leven hebt met degeneratieve discopathie.

Een goede diagnose krijgen voordat je met de behandeling begint, is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je precies weet wat jouw toestand is, voordat je probeert om het zelf te behandelen.

Wordt degeneratieve discopathie beschouwd als een handicap? In de meeste gevallen is het antwoord nee. Als jouw ziekte kan worden behandeld met oefeningen en pijnstillers en je door kunt met werken op dezelfde manier als voorheen, kom je niet in aanmerking voor invaliditeit.

Je komt in aanmerking als de degeneratie van de schijf je de mogelijkheid beperkt om normaal te lopen, het bewegingsbereik in je wervelkolom beïnvloedt, of de tijd die je besteedt aan staan of zitten tot twee uur of minder, beperkt. (11)

Degeneratieve Discopathie Sleutelpunten

Degeneratieve discopathie is een ziekte die een ernstige impact kan hebben op jou en je levensstijl. Als je echter voorzorgsmaatregelen neemt en de symptomen goed behandelt, kun je er een normaal leven mee hebben.

 • Degeneratieve discopathie wordt gekenmerkt door de afbraak van de schijven in wervelkolom, waardoor pijn en bewegingsbeperking ontstaat.
 • De pijn kan overal in je rug zijn, afhankelijk van de schijf die is beschadigd. Je kunt het overal voelen, van je billen tot je nek.
 • De meest voorkomende oorzaak van degeneratieve discopathie is veroudering, dus er is geen manier om de ziekte te stoppen.
 • Conventionele behandelingen omvatten vrij verkrijgbare pijnstillers, fysiotherapie, steroïde shots en soms een operatie.
 • Veranderingen in levensstijl en lichaamsbeweging zijn de beste manier om de schade aan de schijven te verminderen.

Er zijn natuurlijke remedies gericht op het behandelen van mensen met een degeneratieve discopathie. Dit zijn:

Met deze middelen en de hulp van een arts kun je de symptomen van degeneratieve discopathie verminderen en een normale en gezonde levensstijl leiden.

Sinds ik weet dat collageen zo belangrijk is voor het lichaam en je de productie kunt bevorderen gebruik ik het dagelijks.

Collageen Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:

 1. https://www.webmd.com/back-pain/degenerative-disk-disease-overview#1
 2. https://www.spineuniverse.com/conditions/degenerative-disc/can-chiropractic-reverse-cervical-disc
 3. https://www.spine.org/KnowYourBack/Conditions/DegenerativeConditions/LumbarDegenerativeDiscDisease
 4. https://www.medicinenet.com/degenerative_disc/article.htm#what_is_degenerative_disc_disease_what_causes_degenerative_disc_disease
 5. https://www.spine-health.com/conditions/degenerative-disc-disease/causes-degenerative-disc-disease-pain
 6. https://insights.ovid.com/crossref?an=00004623-201102020-00001
 7. https://www.spineuniverse.com/conditions/degenerative-disc/surgery-degenerative-disc-disease
 8. https://www.spineuniverse.com/blogs/uribe/can-degenerative-disc-disease-go-away-its-own
 9. https://www.spinemd.com/news-philanthropy/health-trending-in-2016-top-5-benefits-of-bone-broth
 10. http://www.healthcommunities.com/degenerative-disc-disease/treatment.shtml
 11. https://www.disabilitysecrets.com/degenerative-disc-diseases-social-security-disability.html
>