De Ontstekingsremmende Krachten Van Kurkuma


Ontsteking: de wortel van alle ziekten Ontsteking beheerst het leven van velen. Misschien ken je iemand.


Misschien heb je dit in je eigen leven persoonlijk ervaren.


Je vraagt je misschien af waarom depressie steeds populairder wordt… waarom zoveel mensen lijden aan een groot aantal aandoeningen en ziektes.


Het goede nieuws is dat ik je nu iets zal onthullen dat je hele werkelijkheid ten goede kan veranderen.


De kwalen waar zoveel mensen dagelijks mee te maken hebben, hebben iets ongelooflijk gemeen in de basis: ONTSTEKING. En helaas, de meeste artsen behandelen symptomen in plaats van de echte reden waaraan je lijdt, wat het probleem niet oplost.


We leven in een maatschappij die is bezaaid met aandoeningen en ziekte met zoveel informatie waardoor we eenvoudigweg niet weten waar we moeten beginnen.


Maar maak je geen zorgen. We gaan helpen om dat te veranderen – hier, nu.

Lichamelijke problemen door ontsteking

Als je lijdt aan een aandoening die is geworteld in een ontsteking dan komt je misschien in de verleiding om geneesmiddelen en medicijnen in te nemen voor een snelle oplossing. In veel gevallen is dit echter niet nodig omdat echte, volwaardige voedingsmiddelen rechtstreeks van moeder natuur vol zitten met natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen om je gezondheid te helpen verbeteren!

Kruiden en specerijen (Kurkuma, Oregano, Rozemarijn, Gember, Groene Thee) – Deze zitten boordevol nuttige bioflavonoïden en polyfenolen die ontstekingen verminderen en vrije radicalen in het lichaam bestrijden.

Biologisch gras gevoed vlees – Er is een significant verschil tussen het type vet dat wordt aangetroffen in graan gevoed rundvlees en gras gevoed rundvlees. Gras gevoed is zeker bevorderlijker voor een gezondheids-ontstekingsremmend dieet, omdat het veel omega-3 vetzuren bevat in vergelijking met andere vetten. Hetzelfde kan gezegd worden van biologische eieren versus uit de fabriek gekweekte eieren. Dat gezegd hebbende, moet rood vlees met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge vet- en cholesterolgehalte.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Super zaden (vlas, hennep en chia) – Deze zijn een rijke en uitgebalanceerde bron van omega-3 en omega-6 vetzuren. Superzaden helpen ook voorkomen dat het immuunsysteem te veel cytokinen en vrije radicalen produceert die ontstekingen en andere problemen vis zalmveroorzaken.

Wild gevangen vis – Wild gevangen vis is een uitstekende bron van ontsteking bestrijdende omega-3 vetzuren.

Bladgroene groenten – Deze zijn rijk aan ontstekingsremmende carotenoïden, antioxidanten en vitamines (vooral vitamine K en E). En het komt net uit dat ze mijn favoriete eten zijn!!! (Ze noemen me niet voor niets groene-man!)

Kersen – Onderzoek door de Oregon Health & Science University gedaan ontdekte dat zure kersen een van de allerbeste ontstekingsremmende voedingsmiddelen op aarde kunnen zijn. Dit is het gevolg door hun hoge gehalte aan anthocyanines – krachtige antioxidant verbindingen die ontstekingen verminderen op niveaus vergelijkbaar met bepaalde pijnstillers.

Bessen – Door veel gezondheidsprofessionals beschouwd als enkele van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, zijn bessen rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen. Studie na studie heeft bessen gekoppeld aan een lange levensduur en een verminderd risico op aandoeningen en ziekten.

Optimaliseer ontgifting en verminder ontsteking met juiste supplementatie

Hoewel veel ontstekingsremmende medicijnen (geneesmiddelen) effectief zijn, eisen ze ook een grote tol van je algehele gezondheid. Geneesmiddelen zijn moeilijk te verwerken voor de lever en de nieren en kunnen daarom ongewenste bijwerkingen veroorzaken die verband houden met deze organen.

Sommige van mijn favoriete supplementen zijn: Kurkuma, Vitamine D, Omega 3, Astaxanthine, Groene Thee, Maitake Paddenstoelenextract, Aloë Vera, Lijnzaadolie, Gember, Zink, L-glutathione.

Een van de belangrijkste supplementen die ik mijn klanten aanbeveel is kurkuma. Met zoveel mensen die lijden aan chronische ontstekingen, onevenwichtigheden in de darm en slechte hormonen, is dit een van de beste toevoegingen – en het is zo gemakkelijk!

Net zoals je eten, zouden je supplementen ook puur moeten zijn. Dat betekent biologisch, vrij van vulstoffen en veel voorkomende allergenen, zoals gluten, zuivel en soja.

Chronische ontsteking is geen grap! En wanneer het toeslaat, kan het slopend zijn. Het beste om te onthouden is echter dat dit bijna altijd te voorkomen en omkeerbaar is.

Wat is kurkuma eigenlijk?

Toen je een baby was, had je geen idee wat je hand was toen je er voor het eerst naar keek. Maar hoe meer je het bestudeerde en begon te experimenteren met wat het kon, hoe meer je besefte hoe heilzaam het was voor je dagelijkse leven.
Je zou dingen kunnen oppakken.

Gebruik ze om je te helpen kruipen en de bank te grijpen om rechtop te staan. Toen je ouder werd, waren ze er om je te helpen schrijven, rijden, jezelf voeden… zoveel ongelooflijke dingen waren mogelijk vanwege deze “dingen” die je ooit zo vreemd waren. Ze waren niet langer vreemd, maar een deel van jou. En je begon ze te waarderen.

Misschien heb je geen idee wat kurkuma is – en dat is goed! Je staat op het punt om uit te zoeken waarom het integreren van deze levendige oude wortel in je leven, de manier waarop je denkt, beweegt en je elke dag voelt radicaal transformeert.

Voordelen van kurkuma

Omdat kurkuma in vet oplosbaar is, kan het nemen ervan met gezonde vetten (rauwe noten/zaden, notenboter, avocado, kokosolie, olijfolie) bijdragen aan de opname en integratie van zijn gezonde eigenschappen.

Vermindert ontsteking in het lichaam

Een studie gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry vond dat de curcumine in kurkuma eigenlijk meerdere stappen in de ontstekingsroute aanpakt. Curcumine blokkeert NF-kB, een molecuul dat de kern van cellen binnengaat en genen in werking stelt die ontstekingen bevorderen. Door dit molecuul uit te zetten, bestrijdt curcumine ontsteking op moleculair niveau.

Gekoppeld aan een verbeterde hersenfunctie en een lager risico op hersenziekten

Curcumine verhoogt het niveau van het belangrijke BDNF-breinhormoon (Brain-Derived Neurotrophic Factor), dat helpt de groei van nieuwe neuronen te vergroten en verschillende degeneratieve processen in de hersenen te bestrijden.

Vetblokker/Leverontgifter

Curcumine, het meest actieve bestanddeel in kurkuma, helpt je lichaam vet te blokkeren en de leverfunctie te verbeteren. Het doet dit door de bloedvaten te onderdrukken die worden gebruikt om vetproblemen te veroorzaken. Kurkuma ontgift het bloed door enzymen te produceren die gifstoffen in het lichaam afbreken.

Kan de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen?

Volgens een artikel gepubliceerd in de Journal Annals van de Indian Academy of Neurology bleek de antioxidante, ontstekingsremmende en lipofiele werking van curcumine de cognitieve functies te verbeteren bij patiënten met de ziekte van Alzheimer.

brein hersenenEen groeiend aantal bewijzen toont aan dat oxidatieve stress, vrije radicalen, beta-amyloïde plaque en abnormale ontstekingsreacties bijdragen tot de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Omdat curcumine bèta-amyloïde plaque, microglia-vorming, ontstekingen en vrije radicalen kan verminderen, kan het algemene geheugen van patiënten met de ziekte van Alzheimer verbeteren.

Helpt bij spijsverteringsstoornissen

In zowel de Ayurvedische als de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt kurkuma beschouwd als een spijsverteringsbitter en een carminatief (een mooie manier om te zeggen dat het gas verlicht).

Het is gebruikt om de galproductie in de lever te stimuleren en de uitscheiding van gal via de galblaas aan te moedigen, waardoor het lichaam beter in staat is vetten te verteren.

Kurkuma is een kramp verminderend middel, geweldig nieuws voor iedereen die te maken heeft met spijsvertering en menstruatieproblemen. Het helpt de maag te kalmeren en de spieren te ontspannen.
 
Het werkt als een ontstekingsremmer voor de slijmvliezen, die de keel, de longen, de maag en de darmen bedekken en congestie en ontsteking door aangetaste slijmvliezen verminderen.

Hartgezondheid

Hart- en vaatziekten zijn de #1 moordenaar van vrouwen. Maar raad eens? Kurkuma remt schade van vrije radicalen aan vetten, inclusief cholesterol! En het vermogen van kurkuma om de oxidatie van cholesterol te voorkomen, kan in feite gunstig zijn voor je hart en dus hartaandoeningen bestrijden.

Verbetert de nierfunctie bij diabetes

Een van de belangrijkste risicofactoren voor nierziekte is diabetes, een ziekte waarbij het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt of geen normale hoeveelheden insuline op de juiste manier gebruikt. Bij diabetes raken de kleine bloedvaatjes in het lichaam beschadigd.

Dit omvat de bloedvaten in de nieren, wat betekent dat de nieren niet langer kunnen helpen om het bloed te ontgiften.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Diabetes and Metabolic Disorders wees uit dat bij ratten die kurkuma kregen, de nieren verbeterden, het vermogen hadden om toxines met 50% te filteren en nier vergroting met 60% hielp verminderen.

Helpt bij verlichting van reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een chronische systemische ontsteking aandoening die de gewrichten, het kraakbeen en het bot aantast en vernietigt.

Volgens een studie gepubliceerd in Journal Phytotherapy Research, verminderde het geven van 500 mg curcumine per dag met succes de pijn en ontsteking veroorzaakt door reumatoïde artritis zonder enige negatieve bijwerkingen.

Hoe te gebruiken

Kurkuma is zo eenvoudig in gebruik en met alle buitengewone voordelen is er absoluut GEEN REDEN waarom je niet met vreugde van opwinding moet springen om naar de keuken te gaan en onmiddellijk te experimenteren!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>