De Kracht van Astaxanthine: Hoe Deze Super-Antioxidant Je Lichaam Beschermt en Versterkt

Je hebt misschien nog nooit van astaxanthine gehoord, maar het is een krachtige antioxidant die je lichaam op verschillende manieren ten goede kan komen. Astaxanthine is een carotenoïde, een type pigment dat in bepaalde algen en zeevruchten wordt aangetroffen. Het geeft zalm, garnalen en flamingo’s hun opvallende roze en rode kleur.

Waarom is astaxanthine belangrijk voor je lichaam?

Astaxanthine onderscheidt zich van andere antioxidanten vanwege zijn unieke structuur, die het in staat stelt om door celmembranen heen te dringen en bescherming te bieden tegen oxidatieve stress. Dit heeft voordelen op verschillende fronten:

  1. Bescherming tegen schade door UV-straling: Wist je dat astaxanthine kan helpen bij het beschermen van je huid tegen schade door de zon? Het kan UV-geïnduceerde schade verminderen en de huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering.
  2. Ondersteuning van gezonde ogen: Door zijn vermogen om de bloed-retinabarrière te passeren, kan astaxanthine helpen bij het verminderen van vermoeidheid van de ogen en het verbeteren van het gezichtsvermogen.
  3. Verbeterde fysieke prestaties: Er zijn aanwijzingen dat astaxanthine de spierkracht en het uithoudingsvermogen kan verbeteren, waardoor je tijdens het sporten beter kunt presteren.gezonde ogen supplement

Hoe werkt astaxanthine als antioxidant?

Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade aan cellen kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en diverse gezondheidsproblemen. Antioxidanten, zoals astaxanthine, neutraliseren deze vrije radicalen en voorkomen zo hun schadelijke effecten. In feite is astaxanthine een van de krachtigste antioxidanten die we kennen. Het is tot 6000 keer sterker dan vitamine C in het neutraliseren van singlet-zuurstof, een specifiek type vrije radicaal.

Hoe krijg je astaxanthine binnen?

Hoewel je lichaam astaxanthine niet zelf kan aanmaken, kun je het wel via je dieet binnenkrijgen. De primaire natuurlijke bron van astaxanthine is de microalgensoort Haematococcus pluvialis. Dieren die deze algen consumeren, zoals zalm en garnalen, slaan astaxanthine op in hun weefsels.

Je kunt astaxanthine ook binnenkrijgen via supplementen. Deze zijn vaak gemaakt van algenextracten en kunnen een krachtige dosis astaxanthine leveren in een geconcentreerde vorm.

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan astaxanthine?

Over het algemeen wordt astaxanthine als veilig beschouwd, vooral wanneer het in de aanbevolen doseringen wordt geconsumeerd. Er zijn tot nu toe geen ernstige bijwerkingen gemeld bij het consumeren van astaxanthine uit natuurlijke bronnen of supplementen.

Toch is het altijd een goed idee om voorzichtig te zijn voordat je nieuwe supplementen aan je dieet toevoegt, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bepaalde medicijnen gebruikt.

Hoe onderscheidt astaxanthine zich van andere antioxidanten?

Veel antioxidanten zijn gespecialiseerd in het neutraliseren van specifieke soorten vrije radicalen. Astaxanthine onderscheidt zich echter door zijn brede werkingsspectrum. Dankzij zijn unieke chemische structuur kan astaxanthine zowel water- als vetoplosbare delen van de cel beschermen. Dit betekent dat het zowel in de celmembranen als in het vloeibare binnenste van de cel werkt.

Bovendien heeft astaxanthine een sterker antioxidant effect dan veel andere carotenoïden. Het is bijvoorbeeld 10 keer sterker dan bètacaroteen en 100 keer sterker dan vitamine E.

Conclusie

Astaxanthine is een krachtige antioxidant die tal van voordelen biedt voor je gezondheid, van het beschermen van je huid tegen UV-straling tot het ondersteunen van gezonde ogen en het verbeteren van je fysieke prestaties. Door het op te nemen in je dieet, of het nu via voeding of supplementen is, kun je profiteren van deze geweldige voordelen en je lichaam ondersteunen in zijn strijd tegen oxidatieve stress.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>