De 9 Tekenen Van Een Chronische Ontsteking In Je Lichaam


Een ontsteking wordt door de meeste mensen niet gezien als een groot gezondheidsrisico. Ja, als de ontsteking in je gezicht zit, of als je een grote open wond hebt. Dan maken mensen zich bezorgt omdat de ontsteking littekens kan veroorzaken of omdat mensen bang zijn voor een bloedvergiftiging.

Maar in grote tegenstelling tot een wond of een abces kun je de ontstekingen die in je lichaam zitten niet zien, daarom kun je ook niet zelf vaststellen of zo’n ontsteking geneest of juist erger wordt.

Ook kun je zonder hulp van een specialist nooit zeker weten of zo’n ontsteking echt helemaal genezen is, of dat er toch nog restjes geïnfecteerde cellen zitten

Toch worden deze ontstekingen vaak afgedaan met de diagnose:  “het geneest vanzelf wel.”. En dat is onbegrijpelijk, want de ontstekingen in je lichaam zijn minstens zo gevaarlijk als een oppervlakkige zichtbare ontsteking. Deze onzichtbare ontstekingen kunnen de veroorzaker zijn van allerlei grote en kleine  gezondheidsklachten, van hoge bloeddruk tot Alzheimer en kanker aan toe!

Hoe weet ik of ik een chronische ontsteking heb?

Wanneer je een ontsteking hebt, worden je ontgiftingsroutes onderdrukt. En wanneer dat gebeurt, begint zich gif in je lichaam op te bouwen dat tot nog meer problemen leidt.

Maar het hoeft niet zo te blijven. JIJ hebt de macht om de sluisdeuren te openen en je lever (ontgifting superster – samen met de nieren) weer te laten functioneren. Een trage lever staat gelijk aan een triest lichaam – een ongezond lichaam. Daar heeft niemand tijd voor!

Ervaar je:
● Onstabiele stemming
● Roodheid en/of zwelling in je gewrichten
● Spiermoeheid
● Slechte spijsvertering/misselijkheid
● Uitputting
● Droge, jeukende huid
● Wakker worden tussen 02.00 en 03.00 uur zonder duidelijke reden
● Rode, jeukende ogen
● Mistig denken

Als je bij meer dan 1 van deze dingen JA hebt geantwoord, heb je mogelijk te maken met een slechte leverfunctie. En dat betekent, een verstopt ontgiftingssysteem! En waarschijnlijk te veel ontstekingen in je lichaam ronddwalend.

Maar geloof me niet op mijn woord

Ten eerste wil ik dat je blijft lezen, want ik heb een aantal aardige ninja NATUURLIJKE hulpmiddelen om je vervelende symptomen te verminderen en je lichaam van binnenuit te laten beginnen met herstellen!

Geef de gemakkelijk-te-implementeren remedies hieronder een kans en kijk hoe je je voelt!

Ik heb ook aan het einde hiervan een kleine uitdaging voor je uitgestippeld en ik hoop dat je die aanneemt. Ik ben ervan overtuigd dat het je zal helpen bij jouw proces van het behalen van een optimale gezondheid. Het heeft mij tenslotte geholpen. Evenals zoveel anderen in onze gemeenschap.

Wat veroorzaakt chronische ontsteking?

Er zijn veel factoren als het gaat om chronische ontsteking, maar enkele van de meest voorkomende zijn:

● Onbalans van omega 3 en omega 6-vetzuren
● Stress
● Insuline veroorzakend voedsel
● Slaap van slechte kwaliteit
● Milieu gifstoffen
● Vetcellen
● Voedselgevoeligheden
● Micro-organismen

7 Onwaarschijnlijke soorten voedsel die ontstekingen veroorzaken

Je bent je al bewust van enkele van de ergste boosdoeners die ontstekingen veroorzaken, zoals suiker, zuivel en tarwe, maar wist je dat er veel ‘gezond’ voedsel is dat ook een ontstekingsreactie kan veroorzaken?

Yoghurt – Hoewel door de meeste mensen als een gezonde snack beschouwd, hebben veel yoghurtmerken een verrassende hoeveelheid toegevoegde suikers en conserveermiddelen. We weten allemaal dat suiker ontstekingen en andere problemen veroorzaakt, zoals ongewenste gewichtstoename. Als je yoghurt eet, blijf dan bij biologische merken die GEEN toegevoegde suikers bevatten of, beter nog, maak het zelf.

tomaten ontsteking veroorzakenTomaten – Tomaten maken deel uit van de nachtschadefamilie (een groep planten zoals aardappelen en paprika’s) en bevatten een stof genaamd solanine. Sommige mensen zijn gevoelig voor solanine en ervaren ontstekingen, gewrichtspijn en hartproblemen als gevolg van deze populaire groente. Tomaten, eenmaal gekookt, worden ook zuur voor het lichaam. Gematigd is dit geen probleem, maar als je constant gekookte tomatengerechten en sauzen eet, kan dit leiden tot een overmatige zuurgraad en ontsteking.

Rijst – Niet alle rijst is gelijk gemaakt. Sterk verwerkte witte rijst heeft weinig tot geen voedingsstoffen en kan een ontsteking veroorzaken, omdat het een geraffineerd koolhydraat is en zich snel omzet in suiker.

Tarwe – De meeste mensen keren zich tegenwoordig af van witbrood en streven naar volkorenbrood of volkorenbroodproducten. Bepaalde eiwitten in tarwe (vanwege genetische modificatie) zijn echter volledig uniek en vreemd voor het menselijk lichaam en dus onverteerbaar. Hierdoor lijden veel mensen aan tarwe-allergieën en gevoeligheden die resulteren in een ontsteking.

Vruchtensap – Commerciële vruchtensappen overstromen je systeem snel met suiker en kunnen ontstekingen veroorzaken. Pasteurisatie en vruchten uit concentraat bevatten ook weinig voedingsstoffen in vergelijking met versgeperste sappen.

Slasaus – Zelfs biologische saladedressings worden meestal gemaakt van ongezonde vetten en oliën (zie het volgende punt) en kunnen bijdragen aan ontstekingen in het lichaam. Neem de extra 2-5 minuten om je eigen heerlijke saladedressings te maken op basis van eenvoudige ingrediënten die al in je keuken aanwezig zijn!

Omega-6-vetten (maïs-, saffloer-, zonnebloem-, pinda- en sojaolie) – Een gebrek aan evenwicht tussen omega-6-vetzuren (te veel) en omega-3-vetzuren (te weinig) bevordert een ontsteking in het lichaam. Het westers dieet bevat over het algemeen veel bewerkte en snelle voedingsmiddelen met een overvloed aan omega-6-vetten en onvoldoende ontstekingsremmende omega-3-vetten.

Eet in plaats daarvan deze van nature ontstekingsremmende voedingsmiddelen  

Als je lijdt aan een aandoening die is geworteld in een ontsteking dan komt je misschien in de verleiding om geneesmiddelen en medicijnen in te nemen voor een snelle oplossing. In veel gevallen is dit echter niet nodig omdat echte, volwaardige voedingsmiddelen rechtstreeks van moeder natuur vol zitten met natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen om je gezondheid te helpen verbeteren!

Kruiden en specerijen (Kurkuma, Oregano, Rozemarijn, Gember, Groene Thee) – Deze zitten boordevol nuttige bioflavonoïden en polyfenolen die ontstekingen verminderen en vrije radicalen in het lichaam bestrijden.

Biologisch gras gevoed vlees – Er is een significant verschil tussen het type vet dat wordt aangetroffen in graan gevoed rundvlees en gras gevoed rundvlees. Gras gevoed is zeker bevorderlijker voor een gezondheids-ontstekingsremmend dieet, omdat het veel omega-3 vetzuren bevat in vergelijking met andere vetten. Hetzelfde kan gezegd worden van biologische eieren versus uit de fabriek gekweekte eieren. Dat gezegd hebbende, moet rood vlees met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge vet- en cholesterolgehalte.

Super zaden (vlas, hennep en chia) – Deze zijn een rijke en uitgebalanceerde bron van omega-3 en omega-6 vetzuren. Superzaden helpen ook voorkomen dat het immuunsysteem te veel cytokinen en vrije radicalen produceert die ontstekingen en andere problemen vis zalmveroorzaken.

Wild gevangen vis – Wild gevangen vis is een uitstekende bron van ontsteking bestrijdende omega-3 vetzuren.

Bladgroene groenten – Deze zijn rijk aan ontstekingsremmende carotenoïden, antioxidanten en vitamines (vooral vitamine K en E). En het komt net uit dat ze mijn favoriete eten zijn!!! (Ze noemen me niet voor niets groene-man!)

Kersen – Onderzoek door de Oregon Health & Science University gedaan ontdekte dat zure kersen een van de allerbeste ontstekingsremmende voedingsmiddelen op aarde kunnen zijn. Dit is het gevolg door hun hoge gehalte aan anthocyanines – krachtige antioxidant verbindingen die ontstekingen verminderen op niveaus vergelijkbaar met bepaalde pijnstillers.

Bessen – Door veel gezondheidsprofessionals beschouwd als enkele van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, zijn bessen rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen. Studie na studie heeft bessen gekoppeld aan een lange levensduur en een verminderd risico op aandoeningen en ziekten.

Kurkuma – Een studie gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry vond dat de curcumine in kurkuma eigenlijk meerdere stappen in de ontstekingsroute aanpakt. Curcumine blokkeert NF-kB, een molecuul dat de kern van cellen binnengaat en genen in werking stelt die ontstekingen bevorderen. Door dit molecuul uit te zetten, bestrijdt curcumine ontsteking op moleculair niveau.

Hoe kun je kurkuma dagelijks gebruiken?

Kurkuma is zo eenvoudig in gebruik en met alle buitengewone voordelen is er absoluut GEEN REDEN waarom je niet met vreugde van opwinding moet springen om naar de keuken te gaan en onmiddellijk te experimenteren!

Voeg het toe aan je eten voor een extra beetje pit

Voeg dit specerij toe aan bijna alles! Voeg wat pit toe aan gekookte groenten, eieren en vleesgerechten. Het is ook geweldig om toe te voegen aan kokend water bij het maken van pasta, rijst of soepen.

Maak er sap van of meng het door je drankje

Ik weet dat je net zoveel van sap houdt als ik en kurkuma sap is gewoon GEWELDIG! Probeer het en zie wat ik bedoel (onderstaande recepten).

Drink het als thee

Breng vier kopjes water aan de kook. Voeg een theelepel gemalen kurkuma toe en laat 10 minuten sudderen. Zeef de thee door een fijne zeef in een kopje, voeg ongeveer een theelepel rauwe biologische honing en/of citroen naar smaak toe.

Gebruik Een Kwaliteitssupplement

Ik neem elke dag een kurkuma supplement. Net als jij, heb ik een drukke agenda en dit is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat ik de vele voordelen ervan pluk.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>