Belang Van Goede Kookolie Voor Een Gezonde Leverfunctie

Is kokosolie echt slecht voor je? Wat zijn de voordelen van olijfolie? Waarom is maïsolie slecht voor het milieu? Waarom is bakolie ineens zo polariserend? In het verleden waren bakoliën een soort onbekende plantaardige olie, een stuk boter of wat ‘reuzel’. Als je echt chique was, dan had je wat olijfolie voor je salades.

Tegenwoordig hebben we zoveel opties dat het vaak overweldigend kan aanvoelen. Een bezoek aan de supermarkt kan je verbaasd doen opkijken van de keuzes die er is.

Voor het milieu en gezondheidsbewust: kookolie is belangrijk.

Zelfs als je groene sap drinkt, naar de sportschool gaat en regelmatig naar je macro’s kijkt, zijn er kleine dingen die we bijna onbewust doen en die ons lichaam en onze planeet in gevaar brengen.

Jouw keuze voor kookolie kan van invloed zijn op moeder aarde, jouw doelstellingen voor gewichtsverlies en lever.

Dus laten we de wirwar van kookolie ontrafelen en je beste match vinden. Dus de volgende keer dat je in het chique oliegangpad bent, glijd je er zelfverzekerd doorheen en kies je een merk dat je geld waard is.

Koop Je Kookolie: De Basis

Je kent waarschijnlijk enkele van de voordelen van olijfolie, of dat kokosolie goed is voor je haar, maar weet je wat een rookpunt is?

22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voorMeer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

DOE DE ALPHA DETOX
Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Ja ik ook niet. (Vóór dit bericht.)

Ik bespreek hier de voordelen van olijfolie, kokosnoot, avocado en meer. Niet alle oliën zijn gelijk gemaakt en wat je kiest, kan jouw lever helpen of belemmeren (wat doet de lever), Wat je misschien pas opmerkt als je de tekenen van een ongezonde leverfunctie ziet.

Het Rookpunt

De temperatuur waarbij kookolie begint te oxideren, af te breken en zijn voedings- en antioxiderende kracht verliest, is het ‘rookpunt’. Natuurlijk wil je oliën gebruiken die tijdens het koken hun voedingswaarde behouden.

Kookoliën met een laag rookpunt zijn beter voor saladedressings en ongekookte consumptie.
Oliën met een hoog rookpunt zijn beter voor koken, braden, bakken en meer. 200ºC en hoger wordt over het algemeen als hoog beschouwd.

Meer Informatie Over Verzadigde Vetten

De totale vetwaarde van jouw favoriete soorten olie is meestal hetzelfde, of redelijk dichtbij elkaar. Er zitten echter verschillende soorten vet in voeding en oliën. Vet is nodig voor energie en om onder andere in vet oplosbare vitamines (A, K, D en E) op te nemen. Leer het etiket lezen en zorg ervoor dat je een hoger percentage enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd vet hebt dan verzadigd vet.

Denk echter niet dat verzadigd vet (het soort dat bij kamertemperatuur vast wordt) inherent slecht voor je is. Het is goed bestand tegen hitte, maar heeft de neiging om het cholesterol te verhogen; het is beter met mate.

gezonde vetten en olie lever detox

Probeer Koudgeperste Olie

Olie is afkomstig van zaden, fruit, noten en groenten. Om de voordelen van olijfolie, avocado of groente te krijgen, moeten we het natuurlijke vet uit deze bronnen op verschillende manieren extraheren. Warmte verslechtert de structuur, voedingswaarde en smaak van de olie, dus hoe lager het vuur, hoe beter.

Koudgeperste oliën worden geëxtraheerd met behulp van druk en weinig tot geen warmte, waardoor de voordelen van het voedsel vrijwel intact blijven.

Onverfijnd vs Verfijnd

Ongeraffineerde oliën werden met weinig tot geen warmte verwerkt, zoals hierboven vermeld zijn dit koudgeperste of uit schilfers geperste oliën. Ze worden over het algemeen bestempeld als puur, rauw, maagdelijk en ongeraffineerd. Aan de andere kant zijn geraffineerde oliën ontgeurd, gebleekt of chemisch behandeld om de olie-output bij extractie te maximaliseren – laat je niet misleiden door de naam.

Ongeraffineerde oliën zijn gezonder; de populaire voordelen van olijfolie zijn afkomstig van extra vierge olijfolie (EVOO), maar vanwege het prijskaartje gaan mensen meestal voor de minder effectieve verfijnde versie.

Kies Jouw Kookolie

Olijfolie
Rookpunt: hoog 275 ºC.

De voordelen van olijfolie zijn goed gedocumenteerd: het is rijk aan gezonde meervoudig onverzadigde vetten, antioxidanten, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedvaten, reguleert het LDL-cholesterol, kan helpen bij het bestrijden van de ziekte van Alzheimer en diabetes, en heeft een positief effect op het lichaamsgewicht. Omdat het een duurdere olie is, missen we de gezondheidsvoordelen van olijfolie in commerciële keukens, maar het kan worden gebruikt om te braden, frituren, bakken en als dressing of emulsie.

Het oordeel: dit kan jouw favoriete olie zijn voor al jouw kookbehoeften. De voordelen van olijfolie worden ongeëvenaard door andere oliën.

Extra Vierge Olijfolie
Rookpunt: laag 275 ºC.

Als de voordelen van olijfolie opmerkelijk zijn, tilt extra vierge olijfolie het naar een nieuw niveau. Het is een koudgeperste olie met meer geconcentreerde hoeveelheden antioxidanten, enkelvoudig onverzadigde vetten en een nog betere smaak. Niet alle “extra vierge” olie is echt; het wordt constant nagemaakt. De beste manier om er een te vinden, is door de fabrikanten te kennen, dus winkel indien mogelijk lokaal.

Het oordeel: gebruik het voor saladedressings, dipsauzen, op zichzelf, maar niet voor koken op hoge temperatuur. Het is de gezondste vorm om van de voordelen van olijfolie te profiteren.

Kokosolie
Rookpunt: laag 180 ºC

Hoewel kokosolie bij kamertemperatuur vast is, breekt het af bij 180ºC. Het is een goede veganistische vervanger voor boter in bak- en rauwe recepten. Het bestaat voor 90% uit verzadigd vet, dus het kan het cholesterolgehalte verhogen, bijdragen aan leververvetting en ervoor zorgen dat je die lever detox snel wilt.

Het oordeel: gebruik het voorzichtig voor bakken en desserts, maar zorg ervoor dat het niet je enige kookolie wordt. Het kan plaatselijk worden gebruikt voor huid en haar, maar de voordelen van olijfolie zijn beter dan het koken.

Avocado Olie
Rookpunt: 265 ºC

Met een van de hoogste rookpunten van plantaardige en fruitoliën, is het de ideale keuze voor koken op zeer hoge temperatuur: zoals gebakken eieren, roerbakken en grillen. Omdat het rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetten (de gezonde), is het goed voor zowel koken als dressing. Er kunnen milieuproblemen zijn, aangezien avocado veel water nodig heeft om te groeien en de CO2-uitstoot hoog kan zijn door transport en import.

Het oordeel: gebruik het voor alles! Ik vind de voordelen van olijfolie nog steeds geweldig, maar avocado-olie is mijn goede tweede.

Sesamolie
Rookpunt: gemiddeld tot hoog 210 ºC

Goed voor gebakken maaltijden en frituren (hoewel eigenlijk, hoe minder frituren, hoe beter) het heeft een nootachtige tot neutrale smaak en veel gezondheidsvoordelen. Het bevat veel antioxidanten, kan helpen bij artritis, hartaandoeningen en bloedsuikerspiegel. Er is lichte en ‘zwarte’ sesamolie, de laatste komt meestal van geroosterde sesamzaadjes die de nootachtige smaak sterker maken. Beide zijn een gezonde aanvulling op je mix.

Het oordeel: Gebruik het wanneer het recept erom vraagt ​​en in je eigen roerbakken. De smaak is voor sommigen misschien te sterk. Het is vergelijkbaar met de voordelen van olijfolie, behalve de smaak.

Pinda Olie
Rookpunt: hoog 225 ºC

Het is geweldig om te frituren, maar het smaakt sterk naar pinda’s, dus het is niet de beste manier om patat te koken. Het bevat veel goede enkelvoudig onverzadigde vetten en weinig verzadigde, waardoor het een goed alternatief is. Het bederft echter vrij snel, dus doe het in een klein bakje en bewaar het koel in het donker.

Het oordeel: gebruik het voor roerbak-, gebakken en frituurmaaltijden waarbij de pindasmaak wenselijk is.

Druivenpit Olie
Rookpunt: gemiddeld tot hoog 215 ºC

Druivenpitolie, een bijproduct van het maken van wijn, presteert goed bij gemiddelde tot lage temperaturen. Het is goed voor zelfgemaakte mayonaise, sauzen en dressings. Het wordt in de schoonheidsindustrie gebruikt vanwege het hoge vitamine E-gehalte voor huid en haar.

Het oordeel: spaarzaam gebruiken voor gebakken recepten op lage temperatuur en geëmulgeerde bereidingen (zoals mayo).

Zonnebloemolie
Rookpunt: 225 ºC

Gemaakt van zonnebloem (en soms saffloer), bevat het minder Omega 6 en “slechte” vetten dan maïs, koolzaad en andere frituuroliën. Het hoge rookpunt maakt het een goed alternatief, terwijl het over het algemeen gezonder is. Het is gevoeliger voor corruptie, dus koop in kleine hoeveelheden.

Het oordeel: Als je moet bakken, gebruik dan zonnebloemolie. Ook goed voor bakken en braden.

Koolzaadolie
Rookpunt: hoog 250 ºC

Canola-olie is een geraffineerde GGO-olie, rijk aan omega 6-vetten en transvetten, die afkomstig is van een in Canada gemaakt kruisplant koolzaad (vandaar CAN – OLA). Het is goedkoop en wordt daarom tegenwoordig in veel bewerkte voedingsmiddelen gebruikt. Het kan leiden tot een ontsteking als het teveel wordt geconsumeerd.

Het oordeel: sla koolzaadolie zo veel mogelijk over, ja het is goed voor frituren, maar misschien heb je binnenkort een lever detox nodig. Ik zou nog steeds voor olijfolie gaan.

Maïs Olie
Rookpunt: hoog 250 ºC

Het is een zeer geraffineerde GGO-olie, meestal gemaakt van meervoudig onverzadigde Omega 6-vetten. Het bevat wel wat vitamine E-gehalte en fytosterolen die helpen bij het reguleren van LDL-cholesterol, maar het is zo hoog in Omega 6 en wordt zo verwerkt dat de gezondheidsvoordelen snel verdwijnen.

Het oordeel: spaarzaam en voorzichtig gebruiken om te braden. Naast canola, de minst gezonde bakolie.

Hier Komt Het Op Neer

Er zijn veel soorten plantaardige olieën op de markt, maar de duidelijke winnaar is extra vierge olijfolie voor salades en koude recepten; de gezondheidsvoordelen van olijfolie erin zijn sterker en meer biologisch beschikbaar. Je kunt kokosolie, avocado-olie en zonnebloemolie gebruiken als gezonde alternatieven voor bakken en braden.

Als deze post je ogen heeft geopend en je je zorgen maakt over je eerdere inname van omega 6-vet, overweeg dan om je natuurlijke leverzuivering te ondersteunen met een natuurlijk lever detox supplement.

#5 Eenvoudige Stappen Voor Een Gezonde Lever Detox

Jouw lever is buitengewoon waardevol. We overleven slechts een paar dagen zonder. Het is de centrale ontgifter voor je hele lichaam. Het reinigt alles wat jouw lichaam nodig heeft vooraleer het door te sturen naar de juiste plaatsen.

Je lever heeft een focus.

Alles wat je eet, drinkt of via jouw huid opneemt, wordt eerst via je bloedbaan naar de lever gebracht. Je lever filtert en ‘ontgift’ eventuele afwijkingen. Je lever metaboliseert en ontgift ook medicijnen. Dit is de lever even in het kort toegelicht.

Dus wanneer we een zuiver, gezond, slank en actief lichaam willen, heb je eerst een gezonde lever nodig!

De gezondheid van je lever kan van invloed zijn op je gewicht, hoe jij je voelt, hoe gezond jouw cellen zijn, jouw huid, jouw energie en zelfs jouw levensduur!

Organico TURBO Detox is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige Solidago Virgaurea, groene thee, zwarte bes en kurkuma. Mocht je dus op een makkelijke manier je lever, je gezondheid, je lijn en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens Organico TURBO Detox.

Organico Turbo Detox - potOrganico TURBO Detox™ is gemaakt met oa. Solidago Virgaurea, een mooie, gele bloem met bijzondere eigenschappen voor lever en nieren.

Solidago Virgaurea stimuleert de lever- en nierfunctie en heeft daardoor een bloed-reinigend effect. Dit bestanddeel wordt ook gebruikt als drainage middel. 

Verder bevat het groene thee, dat wereldwijd bekend is vanwege zijn positieve eigenschappen en voordelen die het heeft voor je lijn en lichaam. Naast al deze eigenschappen, bevat groene thee veel catechines.

Dit is een soort groene antioxidant, die volgens verscheidene onderzoeken de mogelijkheid heeft om vetophopingen in de lever te elimineren en zorgt daarnaast voor het goed functioneren van je lever. Omdat groene thee de lever van gifstoffen zuivert, worden onze hormonen gereset, waardoor het vet rond onze buik wordt verminderd.

Daarnaast bevat Organico Turbo Detox  Alfalfa om het lichaam te helpen ontgiften. Alfalfa werkt vochtafdrijvend en het is bloedzuiverend. Het zorgt dat zware metalen zoals kwik, lood en cadmium en giftige koolwaterstoffen sneller worden afgevoerd uit de lever.

Zwarte bes hebben we toegevoegd omdat het de werking van de lever, alvleesklier, milt en nieren ondersteunt. In de 18e eeuw werd er door een abt in het klooster van Dijon gezegd dat zwarte bessen garant staan voor een eeuwige jeugd.

Tot slot gebruiken we krachtige Kurkuma Longa dat de lever beschermt tegen een aantal giftige stoffen, zoals koolstof tetrachloride, galactosamine, acetaminofen (paracetamol) en Aspergillus aflatoxin. Dit is vooral te danken aan de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Verder stimuleert kurkuma de uitscheiding van gal, cholesterol en bilirubine. Gal is nodig voor een goede vetvertering. Door het verbeteren van de vetvertering heeft kurkuma tegelijkertijd een positief effect op de opname van vet-oplosbare vitamines A, D, E en K.

Organico Turbo Detox  is krachtiger dan gelijk welk ander detox supplement. In één flacon TURBO Detox™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 100 capsules gewone detox. Dit extract is heel anders dan wat je in de supermarkt of online koopt – het is veel geconcentreerder en specifiek geformuleerd voor leverbescherming. (Dit is krachtig spul. Je mag dit detox protocol max. 10 dagen (2 flacons) volgen, en dit maximaal drie keer per jaar.)

Organico TURBO Detox™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Detox™  en wat het voor je gezondheid, je huid, je energieniveau en stofwisseling betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Detox supplement of ben je dit van plan? Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat Organico Turbo Detox krachtiger is dan de meeste detox pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen.

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van een vette lever, de symptomen ervan en hoe je dit oplost.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope, gevaarlijke detox pillen zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>