9 Redenen Waarom Je Vandaag Nog Moet Beginnen Met Juicen

Als het gaat om verse sap, is het algemeen bekend dat het goed voor je is. Maar waarom precies is vaak onbekend, of er wordt gewoon aangenomen dat het een manier is om je hoognodige fruit en groeten binnen te krijgen. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg; juicen gaat veel dieper en biedt een aantal gezondheidsvoordelen die je wellicht nog niet weet.

Verse groenten en fruit belangrijk

We weten allemaal dat het eten van vers fruit en groente belangrijk is, maar veel mensen hebben moeite dit daadwerkelijk te doen. Geen wonder eigenlijk.

Er zijn zoveel smakelijke lekkernijen op elke straathoek en de westerse nadruk ligt op vlees, snelle maaltijden en luxe levens.

Juicen biedt verlichting op deze situatie en biedt een snelle, handige en eenvoudige manier om je dagelijkse dosis groente en fruit binnen te krijgen in een paar slokken. Het biedt zelfs personen, die hun levensstijl willen veranderen, een manier om eenvoudig over te stappen naar een gezonder leven.

Maar juicen doet veel meer dan simpelweg de gezondheid stimuleren of helpen bij het afvallen. Hier zijn een aantal gezondheidsvoordelen, die je wellicht nog niet weet.

1. Het voedt de goede bacteriën in je spijsverteringsstelsel

De sleutel tot een goede gezondheid is een gezonde spijsvertering. Meer dan eenderde van het menselijke immuunsysteem bevindt zich in het spijsverteringsstelsel en er is een groeiend aantal onderzoeken, die suggereren dat de fundering van een gezond lichaam te vinden is in een gezond spijsverteringskanaal.

Het blijkt dat groenten een van de beste natuurlijke bronnen van probiotica zijn; dit zijn stoffen die de goede bacteriën in de darmen voeden, wat de efficiëntie en gezondheid in zijn geheel stimuleert. Dit betekent dat juicen niet alleen je lichaam voorziet van voeding; het versterkt ook de fundering van je gezondheid.

2. Het helpt je meer variatie in je groenten aan te brengen

Teruggrijpend op het gebrek aan bereidheid van velen om groenten te consumeren, is het niet ongebruikelijk dat mensen een aantal groenten verkiezen boven anderen.

Vers juicen kan de variatie van fruit en groenten dramatisch verhogen, waardoor wordt verzekerd dat je een veel breder scala gevarieerde voedingsstoffen, verbindingen en gunstige enzymen consumeert dan dat je normaal zou doen.

3. Minder vezels staat gelijk aan meer absorptie

Het lichaam heeft vezels nodig om je spijsverteringskanaal te reinigen en te reguleren. Het is echter voordelig minder vezels te consumeren als je iets drinkt met veel voedingswaarde.

Dit komt omdat het scheiden van vezels en voedingsstoffen een behoorlijk intensief proces is, waardoor het spijsverteringsstelsel er veel tijd en energie aan besteedt. Door het consumeren van voedzaam sap, met een kleine hoeveelheid vezels, kan je lichaam de nadruk leggen op de opname van voedingsstoffen, die veel beter zal gaan.

4. Het helpt kanker voorkomen en bestrijden

Het rijke voedingsgehalte van vers geperst sap werkt samen met de krachtige anti-oxidanten om het lichaam op celniveau te helpen beschermen.

Door het neutraliseren van de agressieve vrije radicalen, terwijl een optimale celgezondheid behouden wordt, helpt het sap het risico op celmutaties te minimaliseren, waardoor het immuunsysteem wordt ondersteund terwijl deze reeds bestaande kanker bestrijdt. Hoewel verse sappen geen geneesmiddel zijn, kunnen ze wel geweldig ondersteunen.

5. Het helpt het cholesterol te verlagen

Het verlagen van je cholesterol draait helemaal om veranderingen in je levensstijl. Veel van de verbindingen die in verse vruchten en groenten worden gevonden, helpen het lichaam het cholesterol te reguleren. Als je bereid bent een verandering in je levensstijl aan te brengen, en de hoeveelheid bewerkte en vette voeding wil verminderen, kan sap je lichaam helpen gedane schade ongedaan te maken.

6. Vers, koudgeperst sap helpt het lichaam ontgiften

In de gezondheidswereld levert dit punt onenigheid op. Dit komt omdat het lichaam al het gereedschap in huis heeft om het lichaam te ontgiften en dus in theorie geen ondersteuning nodig heeft.

In de werkelijkheid ligt dat echter anders. Het is waar dat het lichaam zichzelf kan reinigen en dit ook doet. Het probleem is dat het westerse dieet de laatste tien jaar enorm veranderd is, waardoor onze systemen te maken hebben met veel overbodige stress en belasting, waardoor het lichaam het maar moeilijk kan bolwerken.

Verse, rauwe sap helpt de lever en de nieren van alle bestanddelen te voorzien die zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen, maar de voedingsstoffen dragen zelf ook bij aan het gevecht.

Door het omruilen van je gebruikelijke, bewerkte snacks voor vers geperst sap, komen er geen gifstoffen meer in je lichaam, waardoor je lijf de tijd heeft onderhoud te verrichten en te herstellen.

7. Het helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren

Een van de grootste problemen van het westerse dieet is dat het beladen is met suiker, met maar weinig voedingsstoffen om dit goed te maken.

Wanneer je vers sap drinkt, gaan de natuurlijke suikers hand in hand met de rijke voedingswaarde, die het lichaam helpen om pieken in de bloedsuikerspiegel te reguleren.

8. Het verbetert de huid

Het vers geperste sap van groente en fruit barst van de vitaminen en verbindingen. De meesten hiervan worden gebruikt om de huid gezond, elastisch en stralend te houden. Ze kunnen ook helpen ontstekingen te verminderen en de irriterende aandoeningen die hiermee samengaan.

Er is niet een deel van je huid die niet op de een of andere manier profiteert van een regelmatige dosis vers geperst sap.

9. Het helpt bij afvallen

Je kunt op verschillende manier afvallen met juicen. Een manier die nu redelijk populair is sapvasten of ‘juice reboot’. Bij een juice reboot eet je tijdelijk geen vast voedsel maar drink je alleen maar sap.

Maar je kunt ook afvallen met juicing door gewoon één maaltijd per dag door een flinke juice te vervangen. Als je echt veel wilt afvallen kun je eventueel twee maaltijden vervangen door een juice. Maar op deze manier blijf je toch vast voedsel eten.

Als je juicing te veel werk vindt, kun je ook kiezen voor een goed superfood supplement. Weet je niet welke je moet kiezen? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie groenten en fruit gewoon mee binnenkrijgen met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>