7 Natuurlijke Manieren Om Jouw Longen Te Reinigen

Jouw longen zijn vatbaar voor infectie door blootstelling aan deeltjes, chemicaliën en besmettelijke virussen.

Er wordt zelfs geschat dat jaarlijks vier miljoen mensen sterven aan luchtweginfectie en longontsteking. Longreinigings-technieken kunnen de luchtwegen openen, ontstekingen verminderen, de effecten van rook en vervuiling in de longen verminderen en de longcapaciteit verbeteren.

Hier lees je hoe je jouw longen op natuurlijke wijze kunt reinigen.

longen reinigen

Een beetje preventie …

Denk je aan longziekte, dan is het moeilijk om niet aan COVID-19 te denken. Experts zeggen dat longontsteking bij bijna alle ernstige gevolgen van coronavirus voorkomt. En er zijn aanwijzingen dat longontsteking veroorzaakt door het coronavirus bijzonder heftig is.

Momenteel is er geen genezing mogelijk, maar er wordt hard gewerkt om een ​​vaccin te ontwikkelen. Mocht je in de tussentijd longaandoeningen ontwikkelen, probeer hoe dan ook jouw longen schoon te houden.

Inhalatie met stoom

Onderzoek (1) wijst uit dat het inademen van stoom de luchtwegen opent en de longen helpt slijm af te voeren. Koude of droge lucht kan de longaandoeningen verergeren omdat de slijmvliezen uitdrogen en de bloedstroom wordt belemmerd.

Stoom voegt warm vocht toe aan de longen en kan bij inademing je onmiddellijke verlichting geven bij het ademen. Het gebruik van stoomtherapie biedt een effectieve tijdelijke oplossing om de ademhalingsfunctie te verbeteren.

Neem een kopje groene thee

Groene thee heeft dankzij polyfenolen (verbindingen die het immuunsysteem versterken) ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in de longen kunnen helpen verminderen. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition (2) keek zelfs naar het verband tussen groene thee en chronische obstructieve longziekte (COPD).

Er zijn twee hoofdtypen COPD: chronische bronchitis, die langdurig hoesten en slijm veroorzaakt, en emfyseem, dat na verloop van tijd de longen beschadigt. Beiden bemoeilijken het ademen. Uit de studie bleek dat het drinken van twee kopjes groene thee per dag geassocieerd wordt met een verminderd risico op COPD.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Kurkuma supplement

Wanneer ademen moeilijk wordt en jouw borst zwaar en verstopt aanvoelt, hebben jouw luchtkanalen waarschijnlijk een overmatige ontsteking. Het consumeren van kurkuma kan ontstekingen verminderen en de symptomen verlichten. Talrijk onderzoek (3) heeft uitgewezen dat curcumine, de actieve stof in kurkuma, de reden is dat kurkuma een brede ontstekingsremmende werking heeft.

Houd er echter rekening mee dat je meer dan 20 kilo kurkuma per maand nodig hebt om enig effect te ervaren. Een supplement is daarom het beste alternatief.

Pepermunt thee

Pepermunt thee

Hete thee kan een krassende keel verzachten, maar pepermuntthee gaat nog een stap verder om slijm en ontstekingen, veroorzaakt door longontsteking, helpen te verbeteren.

Onderzoek gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine (4) ontdekte dat bepaalde kruiden, zoals pepermunt, een rustgevend effect op de keel hadden, het slijm hielpen verdrijven en de ontsteking geassocieerd met longontsteking verlichtten.

Theelepel honing

Onderzoek wijst uit dat honing antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Maar een studie gepubliceerd in JAMA Pediatrics (5) keek naar boekweithoning versus dextromethorfan (DM) als een behandeling voor hoest als gevolg van infectie van de bovenste luchtwegen bij kinderen.

Uit de studie bleek dat een enkele dosis honing die 30 minuten voor het slapengaan werd toegediend, symptomatische verlichting bood voor hoest en slaapproblemen bij kinderen met een infectie.

Interessant genoeg was er bij het vergelijken van honing (natuurlijk product) met DM (medicijn!) geen significant verschil.

Effectief of gecontroleerd hoesten

Wanneer de longen overtollig slijm produceren, moet je hoesten. Maar niet alle hoest is effectief om slijm uit de longen los te maken en te verdrijven. Plotseling, explosief of ongecontroleerd hoesten kan ervoor zorgen dat de luchtwegen instorten en het slijm vast komt te zitten, suggereert de Cleveland Clinic (6), waardoor de longen verder worden verergerd.

Effectief of gecontroleerd hoesten is krachtig genoeg om het slijm los te maken en het door de luchtwegen te voeren zonder dat ze bezwijken. Gecontroleerd hoesten helpt ook om energie en zuurstof vast te houden.

Voor een gecontroleerde hoest:

  • Ga op een stoel of op de rand van je bed zitten en zet beide voeten plat op de grond. Leun iets naar voren en ontspan.
  • Vouw je armen over je buik en begin langzaam door je neus in te ademen.
  • Leun bij het uitademen naar voren terwijl je jouw armen tegen jouw buik drukt.
  • Hoest scherp en snel, twee tot drie keer door een licht geopende mond. De eerste hoest moet het slijm in jouw borst losmaken en door jouw luchtwegen laten bewegen. De tweede en derde hoest zorgen ervoor dat het slijm door de luchtkanalen omhoog komt en verdrijft.
  • Adem na het hoesten langzaam en voorzichtig door je neus (snuiven). Dit zal helpen voorkomen dat slijm terugstroomt door jouw luchtwegen.
  • Rust even uit en herhaal indien nodig.

Dagelijks bewegen

Dertig minuten matige lichaamsbeweging minstens vijf dagen per week kan jouw ademhalingsvermogen aanzienlijk vergroten. Hoewel sporten met longproblemen lastig kan zijn, helpt sporten om je longen en hart sterker te houden.

Bovendien zul je je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren.

Neem jouw ademhaling en ademhalingsgezondheid niet als vanzelfsprekend

Als je je zorgen maakt over de toestand van je longen, is er goed nieuws. Hoewel jouw longen vatbaar zijn voor infectie, zijn het zelfreinigende organen die genezen zodra de blootstelling aan verontreinigende stoffen is geëlimineerd. Dit is het moment om wat aanpassingen in jouw levensstijl aan te brengen.

Ga sporten, eet gezond en rook niet. Zo help je jouw longen sterk te blijven en infecties beter te bestrijden.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Referenties

1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8225430
2) https://academic.oup.com/jn/article/148/1/70/4774510
3) https://respiratory-research.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12931-015-0199-1
4) https://www.hindawi.com/journals/ecam/2011/690346/
5) https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/571638
6) https://my.clevelandclinic.org/health/articles/8697-coughing-controlled-coughing

>