7 Manieren Waarop Collageen Jouw Gezondheid Kan Stimuleren

Je zou het kunnen herkennen als een ingrediënt in je favoriete bodylotion of misschien heb je supplementen opgemerkt in de vitaminegang in je supermarkt. Maar wat is collageen precies – en hoe kun je het opnemen in je leven?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, vooral collageen type 1. Het wordt aangetroffen in spieren, botten, huid, bloedvaten, spijsvertering en pezen. Het helpt onze huid sterkte en elasticiteit te geven, samen met het vervangen van dode huidcellen. Als het gaat om onze gewrichten en pezen, is het in de eenvoudigste bewoordingen de “lijm” die het lichaam bij elkaar houdt.

De productie van collageen in ons lichaam begint natuurlijk te vertragen naarmate we ouder worden. We kunnen dit degeneratieve proces danken voor tekenen van veroudering, zoals rimpels, verzakte huid en gewrichtspijn als gevolg van zwakker of kleiner kraakbeen (hallo, skeletonbenen).

Andere leefstijlfactoren – zoals een eetpatroon met veel suiker, roken en grote hoeveelheden zonlicht – dragen ook bij aan het uitputten van collageenwaarden. Collageengerelateerde ziekten komen het meest voor door een combinatie van genetische defecten, een slechte inname van collageenrijk voedsel, voedingstekorten en problemen met de spijsvertering die de productie (synthese) van collageen beïnvloeden.

Gelukkig kan het consumeren van voedsel zoals bottenbouillon genoeg van dit essentiële eiwit voorzien en als je je afvraagt waarvoor collageen goed is, dan geef ik je daar graag antwoord op. (zie ook dit artikel)

Wat is collageen? Top 7 Collageen Voordelen

1. Verbetert de gezondheid van huid en haar

Naarmate we ouder worden, daalt de productie van collageen – het gebeurt terwijl je dit leest! Je zult het lichamelijk merken: een lossere huid, meer rimpels en minder elasticiteit. Toenemende collageengehaltes kunnen jouw huid steviger doen lijken, de gladheid verhogen en helpen jouw huidcellen te blijven vernieuwen en herstellen.

Dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek naar de antiverouderingseigenschappen van collageen heeft aangetoond dat 2,5-5 gram collageenhydrolysaat, gebruikt bij vrouwen van 35-55 eenmaal daags gedurende acht weken, de huidelasticiteit, huidvochtigheid en transepidermaal waterverlies aanzienlijk verbeterde ( droogheid) en ruwheid van de huid, allemaal met weinig of geen bijwerkingen. (1) Hierdoor is collageen één van de beste natuurlijke huidverzorgingsingrediënten die er zijn.

Collageen vermindert ook cellulitis en striae. Wanneer de huid zijn elasticiteit verliest als gevolg van verminderd collageen, is er nog een ander neveneffect: zichtbaardere cellulitis. Omdat je huid nu dunner is wordt cellulitis duidelijker – niet meer verbergen wat er onder de oppervlakte gebeurt. Verbetering van de elasticiteit van jouw huid door collageen helpt die kuiltjes in jouw huid te verminderen.

2. Vermindert gewrichtspijnen en degeneratie

Heb je ooit het gevoel gehad dat je ‘skeletachtige benen’ hebt, dat soort dat extra stijf aanvoelt en pijn veroorzaakt als je beweegt? Yup, dat is waarschijnlijk een verlies van collageen dat zijn lelijke kop opsteekt. Dat komt omdat wanneer we collageen verliezen, onze pezen en ligamenten minder snel bewegen, wat leidt tot stijfheid, gezwollen gewrichten en meer.

3. Helpt bij het genezen van lekkende darm

Als je aan het lekkende darmsyndroom lijdt, een aandoening waarbij giftige stoffen in jouw spijsverteringskanaal terechtkomen, kan collageen zeer nuttig zijn. Het helpt eiwitten af te breken en kalmeert de voering van je ingewanden, geneest beschadigde celwanden en verspreidt het met genezende aminozuren.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Het grootste voordeel van de spijsvertering bij het consumeren van meer collageen is dat het bindweefsel helpt vormen en daarom de beschermende bekleding van het maag-darmkanaal “afdicht en geneest”. We weten dat veel ziekten terug te voeren zijn op ontstekingen of irritaties als gevolg van een ongezonde darm.

Slechte darmgezondheid – inclusief veranderingen in het darm microbioom en de permeabiliteit in de darmwand – maakt het mogelijk dat deeltjes in de bloedbaan terechtkomen waar zij een ontstekingscascade kunnen starten (vandaar de naam lekkende darmsyndroom).

Studies hebben aangetoond dat bij patiënten met inflammatoire darmaandoeningen de serum concentraties van collageen zijn verlaagd. (7) Omdat de aminozuren in collageen het weefsel vormen dat de colon en het maagdarmkanaal bekleedt, kan het aanvullen met collageen gastro-intestinale symptomen en stoornissen helpen behandelen, waaronder lekkende darmsyndroom, IBS, zure reflux, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Naast het genezen van lekkende darm, helpt collageen ook bij de opname van water in de darmen, waardoor de dingen vrijer uit het lichaam bewegen.

4. Verhoogt het metabolisme, spiermassa en energie-output

Een boost van collageen kan helpen jouw metabolisme te verhogen door droge spiermassa toe te voegen en te helpen bij de omzetting van essentiële voedingsstoffen. Een van de belangrijkste rollen van glycine is het helpen vormen van spierweefsel door glucose om te zetten in energie die spiercellen voedt.

En onthoud dat het vasthouden van spiermassa cruciaal is naarmate je ouder wordt, omdat het de houding, de gezondheid van botten ondersteunt en meer calorieën verbrandt dan vet. Wanneer je collageen consumeert, kun je er baat bij hebben om ook vitamine C te consumeren, zodat jouw lichaam het collageen in een bruikbaar eiwit kan omzetten. Dit kan het begin zijn van herstelling van de bron of je energie en vitaliteit.

Dat is niet alles wat glycine kan doen voor jouw metabolisme. Onderzoek toont aan dat glycine ook een belangrijke rol speelt in beide functies van het spijsverteringsstelsel en het centrale zenuwstelsel, die een grote rol spelen bij het handhaven van een gezond, jeugdig lichaam. (8)

Glycine lijkt de effecten van veroudering te helpen vertragen door het gebruik van antioxidanten door het lichaam te verbeteren en wordt ook gebruikt bij het maken van gezonde cellen uit DNA en RNA.

Daarnaast is gevonden dat arginine het vermogen van het lichaam om eiwitten te maken van andere aminozuren verhoogt, wat belangrijk is voor het repareren van spierweefsel, het helen van wonden, het sparen van weefselverlies, het stimuleren van het metabolisme en het helpen bij een juiste groei en ontwikkeling.

En glutamine helpt ook om voldoende energie te behouden door het synthetiseren van veel chemicaliën mogelijk te maken. (9) Dit aminozuur levert “brandstof” aan onze cellen, waaronder koolstof en stikstof.

7 manieren waarop collageen gezondheid een boost kan geven

5. Versterkt nagels, haar en tanden

Ooit gespleten nagels gehad? Een gebrek aan collageen kan de schuld zijn. Collageeneiwit is de bouwsteen van je vingernagels, haar en tanden. Het toevoegen van collageen aan jouw eetpatroon kan helpen jouw nagels sterk te houden en mogelijk tekenen van haaruitval om te keren.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology vond dat er een “essentiële relatie bestaat tussen extracellulaire matrix (ECM) en haarzakregeneratie, wat suggereert dat collageen een potentieel therapeutisch doelwit zou kunnen zijn voor haaruitval en andere huidgerelateerde ziekten.” (10)

6. Verbetert de levergezondheid

Als je op zoek bent om jouw lichaam van schadelijke stoffen te ontgiften, de doorbloeding te verbeteren en jouw hart jong te houden, is collageen buitengewoon nuttig. Dat komt omdat glycine helpt om schade aan jouw lever te minimaliseren als het vreemde stoffen, gifstoffen of alcohol absorbeert die er niet doorheen mogen gaan.

Een van de gemakkelijkste manieren om jouw lever te reinigen, is snel met een bottenbouillon. Ik raad vaak een driedaagse bottenbouillonontgifting aan om lekkende darm snel te herstellen.

Dit kan ertoe bijdragen dat jouw lichaam zich van chemicaliën bevrijdt en jouw darm “reset”, waardoor de algehele immuunfunctie verbetert. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat glycine kan worden gebruikt om door alcohol veroorzaakte leverschade en andere vormen van acuut of chronisch leverschade te verminderen. (11)

7. Beschermt de cardiovasculaire gezondheid

Het aminozuur proline helpt je slagaderwanden om vetophopingen in de bloedbaan vrij te maken, het vet in de bloedvaten te verkleinen en vetophopingen te minimaliseren. Proline is nodig voor weefselherstel in de gewrichten en slagaders, plus het helpt de bloeddruk onder controle te houden.

Als onderdeel van collageen dat in gewrichten wordt aangetroffen, buffert het ons lichaam van de gevolgen van trillingen of schokken en helpt het ons vasthouden aan waardevol kraakbeen naarmate we ouder worden. (12) Het heeft ook te maken met de preventie van aderverkalking (verharding van de slagaders), omdat het onze bloedvaten helpt om gevaarlijke plaquevorming te voorkomen.

Bovendien helpt arginine bij de productie van stikstofmonoxide, wat een betere vasodilatatie mogelijk maakt – wat betekent dat de bloedvaten verwijden en spiercellen en bloedvaten worden ontspannen, waardoor een betere circulatie mogelijk is.

Wat is collageen? Soorten en bronnen

Waar bestaat collageen uit? Om te beginnen is procollageen de “oplosbare precursor van collageen gevormd door fibroblasten en andere cellen in het proces van collageensynthese.” En zoals vermeld in de Journal of Supramolecular Structure: “Collageen in de meeste weefsels van hogere dieren en in veel weefsels van lagere dieren heeft de vorm van een touw met een hoge graad van orde. Net als een touw met verschillende niveaus van coiling, heeft de collageenfibril vier structurele niveaus waarvan er ten minste drie spiralen zijn. De polypeptideketen, het molecuul en de microfibril zijn spiraalvormige structuren; de fibril kan bestaan uit parallelle of mogelijk opgerolde microfibrillen. “(12a)

Collageen komt het meest voor in dierlijke weefsels als zeer lange fibrillen met een karakteristieke axiale periodieke structuur. (13a) Collageenfibrillen zorgen ervoor dat de vorm van weefsels wordt gedefinieerd en onderhouden. Deze zogenaamde “microfibrillaire structuur” is wat collageen vormt.

Een weinig bekend feit is dat er ten minste 16 verschillende soorten collageen in het menselijk lichaam zijn. Deze omvatten collageentypen 1, 2, 3, 5 en 10. De overgrote meerderheid van het collageen – tussen 80 en 90 procent – bestaat echter uit type 1, 2 en 3. Collageen type 1 is met name goed voor bijna 90 procent van het collageen in het lichaam. (13)

Er zijn ook verschillende soorten collageen die in bepaalde voedingsmiddelen worden aangetroffen of die worden gebruikt om collageenproducten en -supplementen te maken. (14)

Hier is een overzicht van de verschillende soorten collageen, collageenbronnen en hun primaire voordelen, zodat je kunt bepalen welk collageentype het beste is:

Type 1 / Type I: Dit is verreweg het meest voorkomende en wordt bijna beschouwd als het sterkste type collageen dat in het menselijk lichaam wordt aangetroffen. Het bestaat uit eosinofiele vezels die delen van het lichaam vormen, waaronder pezen, ligamenten, organen en huid (dermis). Type 1 collageen helpt ook bij het vormen van botten en kan worden gevonden in het maagdarmkanaal. Het is erg belangrijk voor wondgenezing, waardoor de huid zijn elastische en elastische kwaliteit krijgt en weefsel samenhoudt zodat het niet scheurt.
Type 2 / Type II: collageen type 2 helpt voornamelijk kraakbeen te bouwen, dat wordt aangetroffen in bindweefsels. De gezondheid van onze gewrichten is gebaseerd op kraakbeen gemaakt van collageen type 2, daarom is het gunstig voor het voorkomen van leeftijdsgebonden gewrichtspijn of verschillende symptomen van artritis.
Type 3 / Type III: collageen type 3 is gemaakt van reticulaire vezels en een belangrijk onderdeel van de extracellulaire matrix waaruit onze organen en huid bestaan. Het wordt meestal gevonden bij type 1 en geeft de huid zijn elasticiteit en stevigheid. Het vormt ook bloedvaten en weefsel in het hart. Om deze redenen is een tekort aan collageen type 3 gekoppeld aan een hoger risico op gescheurde bloedvaten en zelfs vroege sterfte, volgens de resultaten van bepaalde dierstudies. (15)
Type 4 / Type IV: collageen type 4 heeft de belangrijke taak om basale lamina te vormen, die wordt gevonden in endotheelcellen die weefsel vormen dat organen, spieren en vet omringt. Basale lamina is nodig voor verschillende zenuw- en bloedvatfuncties. (16) Ze bekleden de meerderheid van onze spijsverteringsorganen en ademhalingsoppervlakken. Basale lamina bevindt zich in de ruimtes tussen de bovenste laag huid / weefsel en de diepste laag. Ze zijn een dunne laag gelachtige vloeistof die zorgt voor kussen / opvulling voor het weefsel erboven.
Type 5 / Type V: Dit type collageen is nodig om het oppervlak van cellen te maken, evenals haarlokken en weefsel gevonden in placenta’s van vrouwen (het orgaan dat zich tijdens de zwangerschap in de baarmoeder ontwikkelt, levert zuurstof en voedingsstoffen aan de groeiende baby en verwijdert afval). (17)
Type 10 / Type X: Type 10 helpt bij nieuwe botvorming en het vormen van gewrichtskraakbeen. Het is betrokken bij het proces van endochondrale ossificatie, dat is hoe botweefsel wordt gecreëerd bij zoogdieren. Het is bewezen dat het nuttig is voor de genezing van botbreuken en het repareren van synoviale gewrichten. (18)

wat is bovine collageen

Als het gaat om bronnen van collageen die we uit onze voeding halen, zijn de belangrijkste voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, waaronder vlees, kip, vis en eierschaalmembranen.

Hier is wat meer informatie over hoe deze collagenen verschillen van elkaar en hoe ze ons ten goede komen:

  • Runder (koe of rund)-collageen: Runder-collageen komt van koeien, specifiek van hun huid, botten en spieren. Het is gemaakt van meestal collageen type 1 en 3, wat een goede pasvorm is, aangezien dit de meest voorkomende soorten zijn die worden gemaakt en gevonden in het menselijk lichaam. Het is een rijke voorraad glycine en proline en daarom nuttig voor de creatineproductie, het opbouwen van spieren en het helpen van het lichaam bij het maken van zijn eigen collageen.
  • Kippen-collageen: het type collageen dat het meest voorkomt in kippen-collageen is type 2, wat het beste is voor het opbouwen van kraakbeen. Dit maakt het heilzaam voor gewrichtsgezondheid, vooral omdat deze bron ook chondroïtinesulfaat en glucosaminesulfaat levert – die beide anti-aging effecten hebben. De meeste supplementen die collageen bevatten gebruiken meestal kippen-collageen en bieden type 2.
  • Vis-collageen: collageen afkomstig van vis is gemakkelijk geabsorbeerd en biedt voornamelijk type 1 collageen, met de aminozuren glycine, proline en hydroxyproline. Omdat type 1 door het hele lichaam kan worden gevonden, is het consumeren van meer viscollageen geassocieerd met voordelen voor de gewrichten, huid, vitale organen, bloedvaten, spijsvertering en botten. Hydroxyproline is een belangrijke component van de collageen-drievoudige helix en lagere niveaus zijn in verband gebracht met degradatie van de gewrichten en dus symptomen / tekenen van veroudering. (19) Hydroxyproline is nodig voor de stabiliteit van collageen en wordt gecreëerd door normale proline-aminozuren te modificeren nadat de collageenketen is gebouwd. Deze reactie vereist ook vitamine C (om te helpen bij de toevoeging van zuurstof), waardoor vitamine C-deficiëntie afwijkingen in collageenniveau’s kan veroorzaken.
  • Eierschaalmembraan-collageen: Ei-collageen, te vinden in de schelpen en het wit van eieren, bevat meestal type 1 collageen. Het heeft ook type 3, 4 en 10, maar verreweg de meeste type 1, net als het menselijk lichaam (ongeveer 100 keer meer type 1 dan type 4). (20, 21) Het verschaft glucosaminesulfaat, chondroïtinesulfaat, hyaluronzuur en verschillende aminozuren die voordelen hebben voor het opbouwen van bindweefsel, wondgenezing, het opbouwen van spiermassa en het verminderen van pijn / stijfheid.

Wat is collageen? Collageen voedingsfeiten

Hoe gezond is collageen (en andere verwante eiwitten zoals gelatine) eigenlijk voor jou? Heel gezond!

Collageen wordt vaak een “complex eiwit” genoemd, wat niet verrassend is, omdat het maar liefst 19 verschillende aminozuren bevat. Deze omvatten een mix van zowel niet-essentiële (ook wel conditionele) als essentiële typen. Collageen is een bijzonder goede manier om meer voorwaardelijke aminozuren te krijgen, zoals arginine, glutamine, glycine en proline.

Collageen wordt samengesteld uit drie ketens, samen gewikkeld in een strakke drievoudige helix. Elke keten is meer dan 1.400 aminozuren lang! (22) Proline en glycine zijn de primaire soorten aminozuren die in collageenketens worden gevonden.

Zowel proline als glycine zijn twee belangrijke aminozuren die niet overvloedig aanwezig zijn in vlees van dieren en dat is waar de meeste mensen die een “Westers dieet” eten het grootste deel van hun eiwit vandaan halen. Dit betekent dat mensen deze aminozuren niet in hun voeding hebben – omdat ze regelmatig voorkomen dat ze enkele van de beste natuurlijke bronnen eten (zoals orgaanvlees).

Om redenen die je hierna zult zien, zijn ‘niet-essentiële’ aminozuren eigenlijk best wel heel belangrijk – dus laat je niet misleiden door de naam! Onder normale omstandigheden worden ze door je lichaam geproduceerd. Als je echter ziek bent, veel fysieke of emotionele stress hebt of op een andere manier ongezond bent, is jouw lichaam misschien niet in staat om genoeg van deze aminozuren zelf te produceren. Het lichaam heeft dan hulp nodig van externe bronnen, voornamelijk jouw eetpatroon of supplementen, om aanvulling te krijgen.

kippencollageen

De hoogste percentages aminozuren in collageen, samen met enkele van hun belangrijkste voordelen, zijn:

Proline: Proline maakt bijna 15 procent uit van collageen. Met name proline en glycine spelen een belangrijke rol bij het soepel laten verlopen van uw lichaam. Proline helpt de integriteit van bloedvaten te beschermen, de gezondheid van gewrichten te verbeteren en heeft verschillende cardiovasculaire voordelen.

Glycine: ongeveer een derde van het eiwit in collageen is glycine. Hoewel het qua grootte het kleinste aminozuur is, heeft glycine grote effecten. Om ervoor te zorgen dat onze cellen goed functioneren, helpt glycine bij het bouwen van gezonde DNA-strengen. Het is ook een van de drie aminozuren die creatine vormen, die een gezonde spiergroei bevordert en de energieproductie tijdens trainingen verhoogt.

Glutamine: wordt beschouwd als een van de meest belangrijke en overvloedige aminozuren in het lichaam, glutamine wordt zowel in onze spieren aangemaakt als verkregen uit voedselbronnen. Onderzoek toont aan dat glutamine voordelen biedt voor het voorkomen van angst, spanning, slaapstoornissen / slapeloosheid, een gebrek aan concentratie, slechte spijsvertering, een verzwakt immuunsysteem en lage energie.

Het heeft positieve effecten op de productie van groeihormoon, wat aspecten van de geestelijke gezondheid kan verbeteren, zoals helpen bij het vrijkomen van GABA dat gevoelens van ‘innerlijke rust en kalmte’ versterkt. (23) Stikstof, die in grote hoeveelheden door glutamine wordt aangemaakt, helpt ook bij wondgenezing en voorkomt spierafbraak en gewrichtspijn.

Arginine: Arginine (ook vaak L-arginine genoemd) wordt afgebroken tot stikstofmonoxide in het lichaam, wat een belangrijke verbinding is voor de gezondheid van arteriën en het hart. (24) Arginine heeft ook aangetoond dat het de bloedsomloop verbetert, het immuunsysteem versterkt en een positieve invloed heeft op het mannelijke libido.

eicollageen

Hoe zit het met gelatine?

Benieuwd of collageen anders is dan gelatine en hoe het verschilt van andere eiwitten die al in het lichaam aanwezig zijn? Hebben we noodzakelijk collageensupplementen nodig om er zeker van te zijn dat we genoeg krijgen, vraag je je misschien af?

Misschien heb je collageen en gelatine in één adem genoemd. Dat komt omdat gelatine is afgeleid van collageen – wanneer collageen breekt, wordt het gelatine. Een goed voorbeeld van hoe dit werkt: het proces kan worden gevonden in bottenbouillon: botten worden beladen met collageen en terwijl de botten sudderen in bouillon tijdens het kookproces dat plaatsvindt gedurende één tot twee dagen, breekt het collageen langzaam af in gelatine. .

Gelatine was eigenlijk een van de eerste voedingsmiddelen die werd gebruikt als medische behandeling in het oude China; onze voorouders herkenden dat voedsel al heel vroeg medicijnen is! Gelatine is geweldig voor mensen met voedselallergieën of overgevoeligheden. Het helpt zelfs hun lichaam om moeilijker te verteren voedsel op lange termijn beter te behandelen door delen van het maagdarmkanaal te helpen herstellen.

Als rijke bron van gelatine kunnen bronnen van collageenachtige bottenbouillon de genezing van de mucosale voering vergemakkelijken, wat een verbetering van de opname van voedingsstoffen en minder risico voor lekkende darm betekent (deeltjes die uit de darmen lekken naar waar ze niet zouden moeten zijn). Met andere woorden, gelatine zit vol met dezelfde goede dingen als collageen, alleen in een andere vorm.

Collageen in je leven opnemen

De beste manieren om meer collageen te consumeren zijn onder andere:

  • Echte bottenbouillon maken of drinken.
  • Het gebruik van eiwitpoeder gemaakt van beenbouillon in recepten. Je kunt zelf bottenbouillon consumeren of het gebruiken in allerlei zoete en hartige recepten, afhankelijk van het type product.
  • Het nemen van collageen-supplementen. Een collageensupplement kan typisch worden gevonden als gehydrolyseerd collageen, dat helpt bij het vormen van nieuw collageen. Wanneer je collageen hydrolyseert, worden collageenpeptiden biologisch beschikbaar.
  • En als laatste, het eten van een goed afgerond dieet dat helpt de opname van het collageenpeptide dat je consumeert te verhogen.

viscollageen

Onze voorouders aten nogal wat collageen als een natuurlijke manier van leven, omdat eerdere traditionele eetpatronen het eten van hele dieren omvatten. Simpel gezegd, ze aten veel dierlijke delen, zoals huid, pezen en ligamenten, die we nu vaak vermijden of weggooien.

Gelukkig wordt het gemakkelijker dan ooit om “terug te gaan naar de basis.” Een van mijn favoriete manieren om de collageenconsumptie te verhogen, is door een zelfgemaakte bottenbouillon te maken, zoals mijn kippenbout bouillon recept. Het is een gezonde, heerlijke en kostenbesparende manier om delen van een dier te gebruiken die niet direct gegeten kunnen worden – dus geen verspilling! Bottenbouillon is ook waanzinnig goed voor je. Terwijl deze oneetbare delen van dieren uren of dagen staan te pruttelen, geven ze collageen af in een gemakkelijk te absorberen bouillon.

Collageen-supplementen, zoals collageen eiwitpoeder, zijn een andere gemakkelijke manier om jouw collageeninname te verhogen. Zorg ervoor dat je jouw poeder van grasgevoederde koeien krijgt (zonder antibiotica of chemicaliën). Collageensupplementen kunnen worden gemengd in smoothies, soepen of zelfs in gebakken producten om de gezonde voordelen van collageen te bieden zonder smaak aan jouw favoriete maaltijden toe te voegen.

Laatste gedachten over wat collageen is

Het is belangrijk op te merken dat er veel factoren zijn die de vorming en het gebruik van collageen in het lichaam ondersteunen – zoals vitamine C, mangaan, koper, proline en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan anthocyanidinen (zoals bosbessen, kersen en braambessen). Om collageen in het lichaam te activeren, wil je altijd je supplementen innemen met een bron van aminozuren en vitamine C indien mogelijk, of zorg ervoor dat je supplement al deze activerende voedingsstoffen bevat om absorptie en bruikbaarheid te verzekeren.

Veel crèmes en poeders beweren trouwens dat ze de huid revitaliseren door het toevoegen van collageen, maar zijn de moleculen in deze producten meestal te groot om door je huid te worden opgenomen. Door bottenbouillon en supplementen verbeter je je lichaam van binnenuit. Met andere woorden, je kunt je geld besparen als het gaat om collageen rechtstreeks op jouw huid te smeren.

Houd er ten slotte rekening mee dat bepaalde voedingsmiddelen – met name die rijk aan aminozuren – de collageengroei meer bevorderen dan andere. Dierlijke producten zoals eieren, gevogelte, vis en melk kunnen allemaal de collageenvorming stimuleren. Maar vegetarische liefhebbers, vrees niet! Je kunt ook collageen gebruiken in recepten, zoals zelfgemaakte gezonde natuurlijke fruitsnacks.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>