7 Huismiddeltjes Voor Een Snelle Oplossing Bij Opgeblazen Gevoel

Heb je ooit de frustrerende ervaring gehad van een ongewenste gast bij jouw thuis? Het soort dat onverwacht verschijnt, een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt en te lang blijft. Als dit huis eigenlijk je lichaam was, kan een opgeblazen gevoel de naam zijn van die ongewenste gast.

Het verschijnt onuitgenodigd en vaak onverwacht. Soms valt het meteen in na een geweldige maaltijd. Je voelt je ongemakkelijk en als je echt pech hebt, blijft het een aantal dagen hangen.

Opzwellen kan er van persoon tot persoon anders uitzien en kan zelfs variëren, afhankelijk van het scenario. Soms is het misschien zo simpel als een gevoel van overmatige volheid, maar op andere momenten kan het net zo pijnlijk zijn als een harde, gezwollen en pijnlijke buik. Het gaat vaak gepaard met overmatig gas, boeren of oprispingen. Je hoort misschien zelfs gerommel in je maag.

Ongeacht de symptomen, hoe sneller je deze gast kunt escorteren, hoe beter je je zult voelen.

Deze 7 huismiddeltjes helpen je deze ongewenste gast buiten te zetten.

1) Rode Iep

Herinner je je nog dat je naar die klassieke Cowboys-and-Indians films hebt gekeken? Op een gegeven moment zou het Indiase opperhoofd een speciale balsem creëren uit boomschors, kruiden en een beetje speeksel, en de magische substantie genas de schotwond of ratelslangbeten.

Meer dan waarschijnlijk gebruikte hij de schors van een Rode Iep.

Hoewel je misschien nog nooit van dit natuurlijke geneesmiddel hebt gehoord, bestaat het al eeuwenlang in Noord-Amerika. Als gevolg van de hoge antioxiderende eigenschappen, helpt het een hele reeks ontstekingsaandoeningen, waaronder een opgeblazen gevoel. (1)

Gemengd met water creëert het een slijmlaag, een gelatineuze substantie die het spijsverteringskanaal bedekt en kan helpen bij een opgeblazen gevoel.

Hoe te gebruiken

Rode Iep is verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels en kruidenwinkels. Het kan in vele vormen voorkomen, maar poeder is de beste manier om het slijm of de thee te maken, die beide helpen bij een opgeblazen gevoel.

Kook 2 kopjes water en voeg 2 eetlepels gepoederde bast toe. Laat 3-5 minuten staan ​​en drink dan. Het heeft een consistentie die lijkt op ongekookt eiwit. Dit is de slijmlaag.

Als je het moeilijk hebt om het in deze vorm te drinken, kun je een thee maken door 1 eetlepel iepschorspoeder in 1 kopje kokend water te doen. Voeg vervolgens 1 theelepel honing, 3 ons kokosmelk en ½ theelepel cacao toe. Dit is zeker een smakelijkere versie.

Hier zijn een aantal andere problemen die kunnen profiteren van Rode Iep slijmlaag:

 • Diarree
 • Hoesten
 • Zure re-flux
 • zweren
 • diverticulitis
 • Constipatie
 • Huidirritaties voor mensen en huisdieren (maak een kompres om extern te gebruiken)

2) Kurkuma

kurkuma Voor Een Snelle Oplossing Bij Opgeblazen GevoelKurkuma, een lid van de gemberwortelfamilie, heeft een waslijst met gezondheidsvoordelen, waaronder enkele die het spijsverteringsproces beïnvloeden. Bekend als de “Golden Spice” in India, is het het ingrediënt dat curry-gerechten hun kleur geeft. Zie hier 39 recepten voor kurkuma gerechten.

Het helpt jou die ongewenste gast buiten te zetten omdat het de vorming van gas in het darmkanaal kan voorkomen. Het is ook een anti-winderig middel, waardoor je al het aanwezige gas kwijt kunt.

Hier zijn enkele van de claims op roem:

 • Anti-inflammatoire
 • Antimicrobial
 • Antioxidant
 • Verandert de immuunrespons
 • Voorkomt dat kankercellen zich verspreiden
 • Beheert symptomen van prikkelbare darmsyndroom
 • Helpt bij krampen

Hoe te gebruiken

Om het reeds aanwezige gas af te geven, meng je 1 eetlepel kurkumapoeder in een glas water. Laat het 3 minuten trekken en dan langzaam drinken.

Als je van plan bent om deze specerij aan jouw eten toe te voegen vanwege de gezondheidsvoordelen, is het belangrijk om zwarte peper toe te voegen voor een betere opname van curcumine. Slechts een snufje peper kan de effectiviteit van de kurkuma met 2000% verhogen. (2)

3) Activiteit

activiteit bewege Voor Een Snelle Oplossing Bij Opgeblazen GevoelHoewel je misschien in de verleiding komt om die ongewenste gast te vertellen een eind te gaan wandelen, ben jij degene die dat mag gaan doen. Opzwellen, wat meestal het gevolg is van gasophoping, kan worden verlicht door simpelweg die sneakers aan te trekken en je lichaam te bewegen.

Je zou kunnen denken, “sporten is het laatste waar ik zin in heb als ik opgeblazen ben”, maar onderzoek toont aan dat lichte lichamelijke activiteit het vermogen van het lichaam verbetert om het gas te verwijderen en de symptomen van een opgeblazen gevoel vermindert. (3)

Hoe te gebruiken

Dit gaat zo eenvoudig als het kan. Plan om na het eten een wandeling van 15 – 30 minuten te maken. Vaak bouwt het gas de hele dag op en wordt het ’s avonds erger. Een eenvoudige wandeling zal het spijsverteringsproces helpen om het gas te verdrijven.

Als je geen wandeling kunt maken, probeer dan in ieder geval wat te rekken en strekken voordat je naar bed gaat. Vergeet niet dat regelmatige, consistente lichaamsbeweging met inbegrip van het versterken van de kernspieren jouw spijsverteringsstelsel op een regelmatige basis efficiënter zal laten werken.

4) Geactiveerde houtskool

Houtskoolbriketten, die meestal worden geassocieerd met zitten rond een kampvuur, zijn niet hetzelfde als geactiveerde houtskool. Een verschil is dat alleen niet-toxische materialen, zoals kokosnootschelpen, zaagsel, olijfkuilen en turf worden gebruikt om de capsules te maken die een geweldig huisremedie zijn voor een opgeblazen buik.

Stel je een natte spons voor die vuil op een vloer opzuigt, zo werkt de actieve kool in je onderbuik. Het bindt zich aan gifstoffen in de maag en het spijsverteringskanaal, weekt ze op en verwijdert ze.

Een interessant onderzoek waarbij twee groepen mensen met verschillende diëten (Amerikaans en Indiaas) gebruikten, ontdekte dat geactiveerde kool de symptomen van een opgeblazen gevoel en buikkrampen in beide groepen significant verminderde. (4)

Hoe te gebruiken

Actieve kool moet worden gekocht bij een reformwinkel of een kruidenwinkel. Het wordt geleverd in de vorm van een vloeistof, poeder of pil. Het moet niet regelmatig worden ingenomen zoals je met een vitamine zou doen, maar in plaats daarvan worden gebruikt indien nodig.

Zoals bij de meeste huismiddeltjes, gebruik dit niet zonder een arts te raadplegen alsje zwanger bent, een verminderde lever- en / of nierfunctie hebt of medicijnen gebruikt voor andere aandoeningen.

5) Pepermuntolie

pepermunt Voor Een Snelle Oplossing Bij Opgeblazen GevoelAls je op zoek bent naar de beste oplossing voor een huismiddeltje voor een opgeblazen gevoel, dan stop je hier misschien. Van pepermunt is al lang bekend dat het helpt bij spijsverteringsproblemen. De therapeutische kwaliteiten komen van de olie die wordt geoogst van de stengels en bladeren van deze mooie plant.

Verbindingen in de olie hebben krampstillend effect dat helpt bij het verlichten van menstruatiepijn en Irritable Bowel Syndrome-symptomen (IBS), zoals een opgeblazen gevoel. (5)

Hoe te gebruiken

Pepermuntolie kan bij plaatselijk gebruik verlichting bieden en door inname.

Voor een kalmerende thee, kook een kopje water en voeg 2 theelepels gedroogde pepermuntblaadjes toe. Laat het 8-10 minuten trekken. Zeef en drink na een maaltijd voor verlichting van een opgeblazen gevoel.

Bovendien kun je het in koud water drinken voor een verfrissende remedie. Voeg 2 druppels pepermuntolie en 2-3 druppels citroen toe aan een ½ kopje koud water.

Voor een verzachtende olie neem je 3-5 druppels pepermuntolie en meng dit met 1 eetlepel olijfolie. Masseer op je onderbuik voor verlichting van spijsverteringsproblemen.

6) Aloe Vera-sap

Iedereen die een vervelende zonnebrand heeft gehad heeft waarschijnlijk aloë vera gebruikt om verlichting te brengen. Maar wist je dat het drinken van het sap van deze tropische plant ook de opbouw van gas na een maaltijd kan verminderen?

Fytochemicaliën, de actieve bestanddelen in de plant, zijn verantwoordelijk voor verschillende helende eigenschappen met betrekking tot een goede spijsvertering. Ze hebben antibiotische, antiseptische en ontstekingsremmende effecten.

Onderzoek toont aan dat Aloë Vera-sap de pijn en ongemakken die gepaard gaan met winderigheid en IBS-symptomen kan verminderen. (6)

Hoe te gebruiken

Het maken van een glas vers aloë-sap is relatief eenvoudig. De heldere gelpulp die rechtstreeks uit de plant wordt gehaald, is wat je nodig hebt.

Pak een scherp mes, pel de schil weg en verwijder de gele laag die er net onder zit. Zodra je de gel hebt, reinig je deze met stromend water boven een zeef. Plaats de gel in een blender met sinaasappelsap of grapefruitsap. Je kunt ook gewoon water toevoegen als je dat wilt of een eetlepel honing voor zoetheid.

7) Neem een ​​probioticum

Als je werkelijke gast erg ontwrichtend is, zou je misschien op zoek kunnen gaan naar versterking – iemand die je kan helpen je ongewenste gast te overtuigen weg te gaan. Dit is hoe een probioticum in je onderbuik werkt om je te ontdoen van symptomen zoals een opgeblazen gevoel.

Miljarden goede bacteriën, in de vorm van een probiotische pil, worden ingezonden om het evenwicht en de gezondheid van uw spijsverteringsstelsel te herstellen. Bepaalde bacteriën blijken bijzonder behulpzaam te zijn bij een opgeblazen gevoel, zoals Bifidobacterium Longum.

Door je darm te voorzien van goede bacteriën, zorg je ervoor dat de slechte bacteriën niet uit de hand lopen.

Hoe te gebruiken

Een probioticum is iets dat op lange termijn de gezondheid van de darmen kan verbeteren. Het moet worden gezien als een vitamine, misschien moet er regelmatig iets worden gedaan om ervoor te zorgen dat je lichaam alles heeft wat nodig is om optimaal te werken.

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel, zorg er dan voor dat je probioticum de hierboven genoemde bacteriestammen bevat (Bifidobacterium Longum).

Bonus – Verminder stress

Net zoals stress in je leven je het moeilijk kan maken om zelfs een vriendelijke gast te verwelkomen, kan het het ook een uitdaging voor je lichaam maken om normaal te functioneren.

Je realiseert je waarschijnlijk al dat wanneer je gestresst bent, dit vaak in je buik verschijnt. Stress heeft eigenlijk invloed op al onze lichaamssystemen. Sommige zijn gewoon “luider” dan andere. Dit is het geval met ons spijsverteringsstelsel.

Als we onder stress staan, hebben we de neiging om onregelmatig te eten en / of om te troosten. Dit kan grote schade aanrichten in onze darmen, met verschillende spijsverteringsproblemen als een opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie en de groei van slechte bacteriën tot gevolg.

Het verminderen van stress moet hand in hand gaan met andere huismiddeltjes die we zouden kunnen proberen om resultaten te zien. Behandeling van symptomen zonder zich te ontdoen van een aggravator zoals stress zou niet anders zijn dan een huisbewaarder te vragen te vertrekken, maar hem de huissleutel te geven.

Stress wegnemen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het leven kan vele complicaties met zich meebrengen die buiten onze controle liggen.

Hier zijn een paar manieren die kunnen helpen:

 • Yoga
 • Activiteiten beperken tot alleen wat nodig is
 • Zorg voor 7-8 uur ononderbroken slaap
 • Regelmatige lichaamsbeweging
 • Dagboek bijhouden

Wees vastberaden over jouw darmgezondheid

De kans is groot dat als je eens een opgeblazen buik hebt gehad, je er meerdere keren mee bent omgegaan. Helaas krijg je een gebalanceerde darm niet per ongeluk. Gezond eten, regelmatig sporten, goed slapen en stress beheersen, zijn de basisprincipes van een goede gezondheid.

Huismiddeltjes die gebruik maken van natuurlijke middelen bieden een optie voor verlichting. Zoals altijd is het belangrijk om jouw arts te raadplegen als de symptomen aanhouden of als je andere geneesmiddelen gebruikt.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

TURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20954962
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17029608
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3521259
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4729798/
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872617/
>