4 Hartaanval Triggers

Een dubbele bacon cheeseburger, op de bank, is op de lange termijn een voor de hand liggende strategie voor een hartaanval.

Maar hoe zit het met de korte termijn?

Zijn er dagelijkse triggers die sneller een hartaanval kunnen veroorzaken, in plaats van later?

Natuurlijk!

Hoewel een hartaanval niet helemaal uit het niets komt – verstopte slagaders zijn de oorzaak – kunnen bepaalde dingen helpen om een hartaanval in gang te zetten.

Hier zijn er 4 die je kunnen verrassen.

1. ´s Ochtends

vrouw opstaan ochtend hartaanval trigger

Hoewel het contra-intuïtief klinkt, heb je de meeste kans op een hartaanval wanneer je ’s ochtends wakker wordt.

Je zou denken dat dit de minst gestreste tijd is – wie raakt er in de stress wanneer je slaapt?– maar dat is niet het geval. (1)

Onderzoekers weten niet 100% zeker waarom dit gebeurt, maar het is waarschijnlijk gerelateerd aan het hormoon cortisol.

Om je vermoeide botten uit bed te krijgen, stuurt je lichaam cortisol in de bloedbaan (cortisol helpt de energie van het lichaam te mobiliseren).

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Dat verhoogt de bloeddruk en geeft stress aan het hart.

2. Een grote ruzie

Intense emoties kunnen een effect hebben op de elektrische impulsen in het hart, wat kan leiden tot een hartaanval.

En dat vervelende hormoon cortisol speelt ook een rol.

Woede triggert het hormoon, waardoor bloedvaten vernauwen en tot een piek in bloeddruk leiden. (2)

3. Een supergrote maaltijd

Zoals ik eerder al zei kan een dieet vol dubbele bacon cheeseburgers op de lange termijn tot een hartaanval leiden.

Maar uit onderzoek is gebleken dat een grote maaltijd het risico op een hartaanval binnen enkele uren na het eten kan verhogen!

Onderzoekers ondervroegen meer dan 200 patiënten naar de maaltijden die ze hadden gegeten vlak voor hun hartaanvallen.

Degenen die aten wat ze beschreven als “een zware maaltijd” hadden 4 keer meer kans op een hartaanval … gedurende het eerste uur na het eten … in vergelijking met na het eten van hun gebruikelijke maaltijden. (3)

Het eten van een zware maaltijd kan het bloed naar de maag en darmen doen gaan, waardoor het hart harder en sneller gaat werken.

4. File

hartaanval trigger fileIk kan naar veel plekken lopen in de stad waar ik woon.

Maar wanneer ik ene keer in een taxi spring en stil sta door het verkeer?

Dan kan ik zo humeurig worden dat ik zin heb om uit de taxi te springen en in plaats daarvan te gaan lopen.

Blijkt dat dat gezonder is!

Een studie toonde aan dat patiënten met een hartaanval meer dan 3 keer zoveel kans hadden om binnen een uur na het begin van hun symptomen in het verkeer te zijn. (4)

Het is waarschijnlijk een combinatie van stress en luchtvervuiling die de aanval veroorzaakt.

Ik weet dat het onmogelijk kan zijn om files te vermijden.

Maar er IS iets dat je kunt doen om de gevolgen van de vervuiling te verminderen.

Neem krill olie-supplementen.

Eén studie toonde aan dat het nemen van reguliere omega-3 krill-supplementen gedurende slechts 4 weken de gevoeligheid van proefpersonen voor de effecten van toxische luchtvervuiling verlaagde.

Het dagelijkse supplement met krill olie bevatte ongeveer 2 gram van de belangrijkste vetzuren (EPA en DHA), net als een dagelijkse portie Omega-3 TG. (5)

En het beschermende effect van omega-3-vetzuren op de gezondheid van het hart wordt algemeen erkend.

Ten minste tien gezondheidsautoriteiten over de hele wereld adviseren een optimale inname van EPA en DHA als onderdeel van een hart-gezonde levensstijl.

Het is een belangrijke reden waarom we de Organico Superba Krill hebben opgenomen in onze voedingssupplementen.

Als je erover nadenkt, is het behoorlijk verbazingwekkend dat het nemen van dit dagelijkse supplement de kracht heeft om de gezondheid van je hele cardiovasculaire systeem te behouden … en dit kun je doen waar je ook bent. (Met of zonder verkeer!)

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

1. Elliott WJ. Circadian variation in the timing of stroke onset: a meta-analysis. Stroke. 1998;29(5):992-996. PMID: 9596248.

2. Mostofsky E, Penner EA, Mittleman MA. Outbursts of anger as a trigger of acute cardiovascular events: a systematic review and meta-analysis. Eur Heart J. 2014;35(21):1404-1410. PMID: 24591550.

3. Lipovetzky N, Hod H, Roth A, Kishon Y, Sclarovsky S, Green MS. Heavy meals as a trigger for a first event of the acute coronary syndrome: a case-crossover study. Isr Med Assoc J. 2004;6(12):728-731. PMID: 1560988.

4. Peters A, von Klot S, Mittleman MA, Meisinger C, Wichmann HE. Times spent in traffic and the onset of myocardial infarction [abstract P382]. Circulation. 2009;119(10): e366.

5. Tong H, Rappold AG, Diaz-Sanchez D, et al. Omega-3 fatty acid supplementation appears to attenuate particulate air pollution-induced cardiac effects and lipid changes in healthy middle-aged adults. Environ Health Perspect. 2012;120(7):952-957. PMID: 22514211.

 

>