3 Redenen Waarom 60-plussers Probiotica Nodig Hebben

Iedereen heeft een gezonde darm nodig voor een gezond leven; dat is gewoon algemeen bekend, toch? Wat je echter misschien niet weet, is dat er enkele zeer specifieke redenen zijn waarom 60-plussers meer probiotische ondersteuning nodig hebben dan welke andere leeftijdsgroep dan ook. Lees verder voor de drie redenen waarom probiotica voor senioren belangrijk zijn.

Jouw darmgezondheid en immuunsysteem zijn met elkaar verbonden

darmgezondheid en immuunsysteemVoordat we ingaan op de reden waarom mensen boven de 60 in het bijzonder probiotica nodig hebben, laten we eens kijken naar het belang van darmgezondheid voor iedereen – ongeacht leeftijd, geslacht of zelfs soort (ja, dieren hebben ook een goede darmgezondheid nodig!) .

Elk mens draagt ​​ongeveer een paar kilo bacteriën in zijn lichaam, meestal in de darmen, maar ook in de huid, de mond en andere gebieden [1]. ”

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn de heilzame (d.w.z. de ‘goede’) bacteriën en andere micro-organismen die in en op je leven. Het woord “probioticum” is afgeleid van de Latijnse uitdrukking “voor het leven”, en dat is precies wat deze nuttige bacteriën voor je doen – je ondersteunen om in leven te blijven.

Het maagdarmkanaal herbergt tot 80% van alle immuuncellen in het lichaam. Zonder gezonde bacteriën in jouw systeem zouden besmettelijke ziekteverwekkers kunnen floreren, met mogelijk ernstige gevolgen voor jouw gezondheid.

Een goede darmgezondheid is meer dan alleen een spijsvertering

Voor alle mensen wordt een gezonde darm gelijkgesteld met een gezonde stofwisseling, een gezond immuunsysteem, gezonde hormonen [2] en zelfs een gezond hart [3]. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het handhaven van de darmbalans over de hele linie ziektepreventie kan zijn.

twee oudere dames probiotica gezondheid

Er is een nieuw tijdperk in de medische wetenschap aangebroken met het besef van de cruciale rol van het ‘vergeten orgaan’, de microbiota van de darmen, in gezondheid en ziekte [4]. ”

Ben je ouder dan 60 dan is de kans groot dat je nog nooit (of niets) gehoord hebt over de gezondheid van de darmen. Maar het is van vitaal belang om te begrijpen hoe je een goede darmgezondheid kunt bereiken en behouden en wat de voordelen van probiotica voor senioren zijn.

Hier zijn de drie redenen waarom …

# 1 – Senioren hebben minder gezonde bacteriën in hun darmen

Ouderen hebben over het algemeen minder gezonde bacteriën in hun spijsverteringsstelsel in vergelijking met jongere generaties. Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Food Microbial Sciences Research Group aan de Universiteit van Reading in het VK, “leidt het verouderingsproces tot veranderingen in de darmflora en wijzigingen in de immuunrespons, [en] kunnen dergelijke veranderingen in verband worden gebracht met toegenomen ziekterisico [5]. ”

probiotica darmen pijn

Vooral oudere volwassenen zijn vatbaarder voor pathogene overgroei die kan leiden tot darmaandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS). Andere wijdverbreide chronische aandoeningen die ook verband houden met een slechte darmgezondheid zijn auto-immuunziekten, hartcomplicaties, diabetes en zelfs kanker.

Een Duitse studie uit 2016 [6] onder meer dan 800.000 ouderen vond hoge niveaus van 10 verschillende chronische ziekten; hypertensie is de meest voorkomende. Ze ontdekten ook dat het aantal mensen met meer dan vier chronische aandoeningen tegelijk aanzienlijk toenam in dat land.

Waar het hier om gaat: wanneer de gezondheid van de darmen verslechtert, neemt het risico op ziekten toe.

# 2 – Senioren hebben meer last van antibiotica en andere medicijnen

Westerlingen zijn over het algemeen zware gebruikers van farmaceutische medicijnen. Op een willekeurige dag gebruikt ongeveer de helft van de bevolking van elke leeftijd minstens één voorgeschreven medicijn. Volgens het National Center for Health Statistics van het Center for Disease Control (CDC) heeft ongeveer een kwart van de bevolking de afgelopen 30 dagen drie of meer geneesmiddelen op recept ingenomen [7].

overmatig gebruik van antibioticaDeze aantallen lopen op tot ongeveer 70% (voor één medicijn) en 35% (voor drie of meer medicijnen) voor personen van 45 tot 64 jaar en tot maar liefst 90% en 66% respectievelijk voor personen ouder dan 65 jaar. Voor dit laatste Volgens de CDC-enquête van 2014 heeft 40% in de afgelopen 30 dagen vijf of meer geneesmiddelen op recept ingenomen.

Het overmatig gebruik van antibiotica

In 2015 werden ongeveer 269 miljoen recepten voor antibiotica afgegeven. Hiervan werd ongeveer 35% van alle antibiotica, die werden voorgeschreven aan personen van 20 tot 64 jaar en ongeveer 18% van de antibiotica die werden voorgeschreven aan personen ouder dan 65 jaar, door de overheid als onnodig beschouwd. [8].

Er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat te veel voorschrijven op zich kan leiden tot een lagere levensverwachting. Meer dan twee miljoen mensen in de VS zullen infecties oplopen die resistent zijn tegen antibiotica, grotendeels als gevolg van overmatig gebruik van antibiotica. Van deze individuen zullen er ongeveer 23.000 als gevolg daarvan overlijden [9]. Veel van deze personen zijn ouderen.
Hoewel sommige van deze geneesmiddelen, waaronder antibiotica, op korte termijn nuttig en zelfs levensreddend kunnen zijn, kan overmatig gebruik van antibiotica grote schade aanrichten aan de darmen. Dit kan op zijn beurt grote schade aanrichten aan de algehele gezondheid.

Een meta-analyse uit 2016 van huidig ​​onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Genome Medicine, vond “toenemend bewijs” dat met name overmatig gebruik van antibiotica ons vermogen om voedsel in de darmen te verwerken kan beïnvloeden en ons vermogen om infecties te weerstaan ​​kan aantasten [10]. “darmproblemen pijn

Studies tonen aan dat probiotica de schadelijke effecten van antibiotica op de darmen kunnen helpen tegengaan. Een studie uit 2012, gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association (JAMA), ontdekte dat het nemen van probiotica terwijl men antibiotica gebruikt, darmgerelateerde symptomen zoals Antibiotic-Associated Diarrhea (AAD) met maar liefst 42% kan verminderen [11].

# 3 – Senioren hebben een verminderde immuunfunctie

Een afnemende immuunfunctie maakt deel uit van een organisch proces dat immunosenescentie wordt genoemd (soms immuunveroudering genoemd) dat optreedt naarmate men ouder wordt. Immunosenescentie wordt gedefinieerd als “de veroudering van het immuunsysteem”.

Volgens onderzoekers van de John Hopkins University wordt immunosenescentie gekenmerkt door veranderingen in de celontwikkeling van het immuunsysteem die kunnen leiden tot chronische ontsteking en algehele “functionele achteruitgang [12].”

Immunosenescentie zorgt er ook voor dat oudere volwassenen een hoger risico op virussen hebben. Een voorbeeld hiervan is waterpokken. Waterpokken kunnen jarenlang in het zenuwstelsel sluimeren. Later kan het de pijnlijke aandoening worden die bekend staat als gordelroos. Volgens de Mayo Clinic [13] komt gordelroos veel voor bij oudere volwassenen.waterpokken probiotica

Hoewel immunosenescentie tot op zekere hoogte onvermijdelijk kan zijn naarmate we ouder worden, hoeft het niet het lot van jouw gezondheid te bepalen. Door het aantal gezonde bacteriën in de darmen te verhogen, kan de progressie ervan aanzienlijk worden vertraagd.

Het verband tussen de darmgezondheid en de werking van het immuunsysteem is glashelder, en dat geldt ook voor oudere volwassenen. Onthoud het feit dat we eerder deelden – ongeveer 80% van onze immuunsysteemcellen bevindt zich in de darmen!

Een klinische studie uitgevoerd door onderzoekers van het Gut Health and Food Safety Research Program en het Institute of Food Research aan de Universiteit van East Anglia in Norwich, VK [14], toonde aan dat het verhogen van gezonde probiotica oor middel van gezonde voeding en andere middelen de ernst en frequentie van infectie bij kwetsbare ouderen kan verminderen. Deze studie is natuurlijk slechts een van de vele die erop wijzen dat de gezondheid van de darmen de sleutel is tot algehele immuunversterking voor oudere personen.

Prebiotica en probiotica voor senioren

prebiotica probiotica groenten fruit voedingOnderzoek suggereert dat het succes bij het verbeteren van jouw immuunsysteem naarmate je ouder wordt ligt aan het consumeren van veel probiotica in de vorm van volledig voedsel en supplementen, evenals prebiotica in de voeding.

PREbiotica zijn specifieke vezels die fungeren als “voedsel” voor nuttige probiotische bacteriën in de darmen. Prebiotica worden verkregen uit voedsel. Hier is een lijst van enkele voedingsmiddelen [15] die als uitstekende bronnen van prebiotische materialen worden beschouwd:

  • Knoflook
  • Uien
  • Prei
  • Asperges
  • Wortelgroenten zoals zoete aardappel
  • Jeruzalem artichokken
  • Groene bananen
  • Honing
  • Appelazijn (ongepasteuriseerd)
  • Spirulina en Chlorella
  • Paardebloem greens en wortels

Onderzoekers van de eerder genoemde studie van de University of Reading ontdekten ook dat het consumeren van zowel probiotica als prebiotica de ontsteking die gepaard gaat met veroudering kan verminderen. Onderzoek aan het University College Cork in het VK beschrijft vergelijkbare resultaten.

“Een combinatie van prebiotische (voedings) en probiotische middelen kan het meest effectief blijken te zijn bij gerichte modulatie van de microbiota”, schrijven de auteurs in het tijdschrift Aging Health [16].

Maak er gouden seniorjaren van

Ouder worden hoeft niet te lijden aan jouw gezondheid! Naast goed eten, voldoende bewegen en je stress managen, is suppletie met de beste probiotica-formule van hoge kwaliteit gewoon logisch als je ouder bent dan 45, en vooral als je ouder bent dan 60.

Als het gaat om jouw gezondheid, concentreer je dan op het verbeteren van jouw darmgezondheid en dan kan het niet misgaan. Maak van jouw gouden jaren jouw beste jaren – blijf gezond, levendig en actief met behulp van levensverbeterende probiotica!

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>