Je Darmflora en Probiotica

Iedereen heeft wel eens last van zijn of haar darmen. De een is gevoeliger voor bepaald eten dan de ander. Mocht je hier vaak last van hebben dan kun je probiotica nemen om je darmflora te ondersteunen met goede bacteriën. Hoe dit werkt? Hieronder leg ik het je uit!

darmproblemen oudere man

Wat is de darmflora?

De biljoenen bacteriën in de dikke darm vormen samen de darmflora. Onder deze bacteriën bevinden zich twee soorten: schadelijke en nuttige bacteriën. Wanneer beide soorten in balans zijn, is er sprake van een gezonde darmflora.

Daarnaast zit de de binnenkant van de darmwand vol met bacteriën waardoor schadelijke bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Een gebrek aan voedsel en ruimte maken dit onmogelijk en het aantal schadelijke en nuttige bacteriën blijven in balans.

Als je een infectie of ziekte oploopt of antibiotica gebruikt, kan de staat van de darmflora veranderen. Zowel de schadelijke als de nuttige bacteriën worden namelijk gedood wanneer je antibiotica gebruikt. Als gevolg hiervan verdwijnen er bacteriën van de celwand, raakt de verhouding uit balans en hebben de schadelijke bacteriën vrijspel. Een teveel aan schadelijke bacteriën kan zorgen voor ziekte en lichamelijke klachten.

Probiotica

Darmklachten kunnen mogelijk beperkt worden door nuttige bacteriën, in de vorm van probiotica, in te nemen. Voorbeelden hiervan zijn bifidobacteriën en lactobacillen. Deze zijn bestand tegen maagzuur en kunnen daarom helemaal in de dikke darm terecht komen. Of het gebruik van probiotica een gunstige invloed heeft op de weerstand wordt wetenschappelijk onderzocht, maar hiervoor is tot nog toe geen bewijs.

Hoewel het is gebleken dat probiotica kan helpen tegen verstoppingen en bepaalde soorten diarree, is het niet bevestigd dat probiotica nuttig is voor mensen die geen darmklachten hebben, noch is het bewezen dat de weerstand verbeterd bij het nemen van probiotica. Om iets te merken van de effecten van probiotica moet je het meerdere weken dagelijks innemen, aangezien ze het lichaam snel, gelijktijdig met de ontlasting, verlaten.

Varianten probiotica

Niemand zijn darmflora is hetzelfde, en daarom is het moeilijk te zeggen welk product nuttig kan zijn voor jou. De effecten van het gebruik ervan zullen verschillen van persoon tot persoon. De meest gangbare manier om probiotica binnen te krijgen, is via speciale voedingssupplementen die maagzuur resistent zijn. In normale kwark- en yoghurtproducten zitten ook melkzuurbacteriën, maar deze zijn niet bestand tegen maagzuur en worden daarom niet gerekend tot probiotica. Ze geraken immers niet in je dikke darm, wat de reclame je ook mag vertellen.

Het beste advies om een gezonde darmflora te krijgen en te houden, is gezond eten. Breng vooral vezelrijk voedsel aan in je voedingspatroon, want de bacteriën van de darmflora deze gebruiken om zich te voeden.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen. Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaangevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>