13 Voedingsmiddelen Voor Een Gezonde Lever

Probeer je jouw lichaam voor te stellen zonder de juiste leverontgiftingsfuncties? Stel je een wereld voor zonder vuilnisbakken of afvalinzamelingssystemen. Wat zou er gebeuren als al het afval dat we produceren nooit wordt verwerkt, gesorteerd of verwijderd?

Als je je ogen sluit en er even over nadenkt, kun je het bijna voelen: de rotzooi, opeenhopingen van afval, zoemende vliegen die de stilte verstoren, de doordringende stank van rotte eieren, de ontbindende etensresten die bijdragen aan het algehele verval van ons ecosysteem.

Het zou een chaos zijn.

Ik ga nu niet politiek worden- hoewel milieubewustzijn belangrijk voor ons is – ik probeer alleen een beeld te schetsen.

Dat is precies wat er met ons lichaam zou gebeuren als de lever – en leverontgifting er niet was.

De lever is het grootste interne orgaan in het lichaam, het ontvangt elke minuut 30% van het bloed dat in het lichaam circuleert, zet voedingsstoffen om in stoffen die we kunnen gebruiken en fungeert als onze eigen afvalverwerkingsfabriek die gifstoffen opneemt en omzet in minder schadelijke materialen om te elimineren.

Continu, effectief, onvermijdelijk.

22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voorMeer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

DOE DE ALPHA DETOX
Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Voortdurende leverontgifting is één van de meest vitale processen voor de menselijke gezondheid; zonder dat zouden onze lichamen instorten.

Ik zal je hier precies laten zien waarom de lever zo’n cruciaal orgaan is, waarom leverontgifting belangrijk is en hoe je je lever kunt ontgiften met voedsel dat de gezondheid van binnenuit verspreidt.

Waarom De Lever Van Belang Is Voor Een Gezond Lichaam

lever in lichaam

De lever is een orgaan ter grootte van een voetbal dat bij de meeste mensen rechtsboven in de buik wordt aangetroffen, net onder het middenrif; het is zo groot dat het ongeveer 2% van het lichaamsgewicht van een gemiddelde persoon is!

De lever is verantwoordelijk voor een veelvoud aan metabolische, lichaamsontgiftings- en immuunfuncties die ervoor zorgen dat ons lichaam op optimale snelheden en niveaus blijft werken. Nadat je iets hebt ingenomen (voedsel, water, rode wijn), begint de maag met de spijsvertering en stuurt alle voedingsstoffen – of het gebrek daaraan – via het bloed naar de lever voor verwerking. In het belang van dit bericht is dat de normale functie die we leverontgifting noemen.

Dit bloed dat uit de spijsverteringsorganen komt, bevat voedingsstoffen, supplementen, vitamines, medicijnen en ook giftige stoffen die we bewust en onbewust consumeren.

De lever is belangrijk omdat het het orgaan is dat het bloed ontvangt dat rijk is aan voedingsstoffen en gifstoffen en vervolgens door middel van metabolische, lichaamsontgifting en immuunfuncties beslist wat er wordt verwerkt, opgeslagen of gewijzigd. De lever stuurt zaken terug naar het bloed (zodat andere organen die het nodig hebben kunnen functioneren) of stuurt het afval naar de darmen en de nieren voor eliminatie.

In wezen kunnen we zonder dit niet groeien, spelen en gedijen, en ook niet kwijtraken wat ons niet langer dient.

Daarom is leverontgifting zo belangrijk – we zouden dezelfde rottende puinhoop hebben die we ons eerder hadden voorgesteld als we de lever niet zouden hebben!

De Rol Van De Lever

Leverontgifting is een uiterst belangrijke taak (serieus, we kunnen niet benadrukken ‘leverontgifting is enorm belangrijk). Maar dat is niet alles wat jouw lever doet.

Naast lichaamsontgifting door de lever zijn er nog andere functies die net zo belangrijk zijn voor onze gezondheid:

Metabolische functies van de lever

 • Zet voedingsstoffen om in essentiële elementen die het lichaam kan gebruiken
 • Bepaalt welke voedingsstoffen moeten worden verwerkt, opgeslagen en wat moet worden verwijderd via ontlasting
 • Stuurt gemakkelijk te gebruiken stoffen terug naar de bloedbaan
 • Slaat in vet oplosbare vitamines en mineralen op (zoals koper en ijzer)
 • Breekt proteïne af die beschikbaar wordt als aminozuren
 • Zet glycogeen om in glucose voor metabolische energie
 • Verwerkt vet (lipoproteïnen, cholesterol en fosfolipiden) en slaat het op of gebruikt het als alternatieve energiebron in de vorm van glycerol
 • Zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel gelijk is
 • Verwerkt en verdeelt koolhydraten

Lever detox functies

 • Filtert bloed door hepatocyten, de primaire levercel
 • Verwijdert dode cellen en binnendringende bacteriën in het bloed
 • Neutraliseert schadelijke hormonen (biologisch en met gras gevoederd iemand?)
 • Gebruikt enzymen en zuurstof om gifstoffen te verwijderen, verandert ze in minder gevaarlijke stoffen en elimineert ze vervolgens via een tweefasig proces genaamd ‘oxidatie en conjugatie
 • Neemt de ammoniak (een zeer giftige stof) die wordt geproduceerd door de eiwitverwerking en elimineert deze via ureum, dat later via de nieren wordt afgegeven
 • Verwijdert alcohol uit het bloed
 • Produceert gal om vetoplosbare vitamines op te nemen en ongewenste stoffen weg te spoelen

Functies van het immuunsysteem

 • Verwijdert bacteriën uit de bloedbaan
 • Helpt bij de productie van immuun lymfefactoren
 • Produceert bloedstollende eiwitten in combinatie met vitamine K die nodig zijn voor genezing
 • Neemt ingeademde of ingenomen gifstoffen op (drugs, alcohol, medicijnen)
 • Breekt beschadigde rode bloedcellen af
 • Wist bilirubine (waardoor de huid en het wit van de ogen geel worden, ook bekend als geelzucht)

De Tekens Van Een Gezonde Lever

Als alles soepel verloopt, vindt de lichaamsontgifting correct plaats en werken de leverontgiftings-, metabolische en immuunfuncties allemaal correct, zul je merken:

 • Optimaal tot hoog energieniveau gedurende de dag; je wordt moe, maar het is geen chronische vermoeidheid
 • Jouw huid is vrij van puistjes, droogheid of overmatig vet, enz.
 • De spijsvertering is soepel en voelt goed aan
 • Je immuunsysteem voelt sterk aan; je kunt verkouden worden, maar het komt niet vaak voor, en je lichaam kan een verkoudheid genezen zonder de hulp van medicijnen
 • Regelmatige menstruatiecycli bij vrouwen
 • Regelmatige en continue stoelgang, geen obstipatie
 • Stabiele bloedsuikerspiegels
 • Heldere geest, geen waas of onvermogen om zich te concentreren
 • Normale bilirubinespiegels: minder dan 0,3 mg / dl (minder dan 5,1 µmol / l) voor direct bilirubine en 0,1 tot 1,2 mg / dl (1,71 tot 20,5 µmol / l) voor totaal bilirubine. Bloedonderzoek en toezicht van een arts zijn nodig om dit te controleren.

Al deze dingen worden gemakkelijk als vanzelfsprekend beschouwd of blijven onopgemerkt, maar wanneer leverontgifting correct in ons voordeel werkt, voelen we ons goed.

Echter, leverontgifting en lichaamsontgifting in het algemeen – de natuurlijke die we elke dag doormaken – is sterk afhankelijk van wat we consumeren, eten, drinken en de dingen die we inademen of via de huid opnemen.

Het kan zijn dat jouw lever extra materiaal krijgt om mee te werken en te ontgiften, en zonder overwerk of vakantietijd – kan het gemakkelijk overbelast raken, gestrest raken of slechter presteren.

Het is niet de schuld van jouw lever; het is de aanzienlijke hoeveelheid gifstoffen waaraan we nu worden blootgesteld.

Mogelijk moet je jouw lever ontgiften, zodat deze de juiste lichaamsontgifting kan hervatten!

Als je wilt leren hoe je jouw lichaam kunt ontgiften en leverontgifting kunt ondersteunen, zorg dan dat deze voedingsmiddelen regelmatig in jouw eetpatroon zitten (of voer een reinigende leverontgifting uit) om jouw doelen te bereiken.

Hoe Lever Detox Te Ondersteunen Met Gezond Voedsel

lever detox sapjes voeding

De lever maakt onder meer gebruik van enzymen en vitamines om een ​​adequate lichaamsontgifting uit te voeren. Wanneer u onderzoekt hoe u uw lichaam kunt ontgiften voor ondersteunde leverontgifting, zijn deze voedingsmiddelen ofwel rijk aan vitamines die schadelijke vrije radicalen, de enzymen, aanvallen of helpen bij het activeren van leverontgiftingsenzymen.

 1. Broccoli spruiten: is misschien beter dan broccoli voor lichaamsontgifting, ze ondersteunen beide fasen van leverontgifting met een glutathionboost en antioxidanten.
 2. Bieten en bietensap: kan helpen leverenzymen te activeren, conjugatie of fase 2 te ondersteunen.
 3. Bessen: zoals bosbessen en veenbessen, die anthocyanen bevatten, een antioxidant die leverschade kan voorkomen.
 4. Chlorofyl: ondersteunt lichaamsontgifting en helpt de lever om gifstoffen uit voedsel en opgeslagen gifstoffen te verwijderen.
 5. Kruisbloemige groenten: er is aangetoond dat ze leverontgiftingsenzymen verhogen bij dieren en mannen.
 6. Verse rauwe knoflook: bevat allicine en 39 antibacteriële middelen, helpt leverenzymen te activeren en ondersteunt de gastro-intestinale gezondheid, waardoor de lever minder wordt belast.
 7. Gefermenteerd voedsel: als het uw darmen helpt, helpt het uw lever. Kefir, kombucha, kimchi, augurken, ze helpen allemaal bij het ondersteunen van gezonde darmbacteriën, wat de werklast voor de lever vermindert.
 8. Grapefruit: rijk aan antioxidanten, dierstudies tonen aan dat het de lever helpt beschermen.
 9. Noten: noten zijn in vooronderzoek in verband gebracht met een lager risico op het ontwikkelen van niet-alcoholische leververvetting.
 10. Tarwegras: een superfood dat kan helpen bij het verminderen van gifstoffen en oxidatieve stress, met enzymen die de leverfunctie ondersteunen.
 11. Kurkuma: helpt de lever enzymen te produceren die gifstoffen wegspoelen in fase twee.
 12. Citrusvruchten: rijk aan antioxidanten, dé plek voor lichaamsontgifting
 13. Groene thee: vol antioxidanten, met mate, ondersteunt het leverontgifting en nierreiniging

Je kunt de dagelijkse leverontgifting ondersteunen met Turbo Green Juice, dat chlorofyl, tarwegras en andere lever- en immuunsystemen bevat die superfoods ondersteunen. Om je lever een pauze te geven – of een boost te geven.

Als vuistregel geldt dat als je geïnteresseerd bent in het ontgiften van jouw lever, let op de volgende belangrijke mogelijkheden voor lichaamsontgifting:

 • Verwijder overtollige gifstoffen: alcohol, bewerkte voedingsmiddelen, toegevoegde suiker, overtollig vet.
 • Ruim jouw kasten op: plastic voedselcontainers, cosmetische producten met de top vijf giftige chemicaliën: formaldehyde, dibutylftalaat, tolueen, formaldehydehars en kamfer.
 • Eet gezond voedsel in meest natuurlijke rauwe vorm, of in een poedervormig extract dat de oorspronkelijke verbindingen behoudt.

Wanneer je deze eenvoudige stappen volgt, bereik je sneller een leverontgifting dan je zou verwachten en ben je goed op weg om jouw lever te helpen jouw lichaam efficiënter te ontgiften dan voorheen.

Wanneer je nog steeds op zoek bent naar nieuwe manieren om een ​​gezonde leverfunctie te bevorderen, laat het ons weten. Het team van Organico Labs heeft hard gewerkt om je de volgende leverontgifting te bieden en deze is nu beschikbaar voor mensen die een gemakkelijke manier willen om lever gelukkig en gezond te houden!

#5 Eenvoudige Stappen Voor Een Gezonde Lever Detox

Jouw lever is buitengewoon waardevol. We overleven slechts een paar dagen zonder. Het is de centrale ontgifter voor je hele lichaam. Het reinigt alles wat jouw lichaam nodig heeft vooraleer het door te sturen naar de juiste plaatsen.

Je lever heeft een focus.

Alles wat je eet, drinkt of via jouw huid opneemt, wordt eerst via je bloedbaan naar de lever gebracht. Je lever filtert en ‘ontgift’ eventuele afwijkingen. Je lever metaboliseert en ontgift ook medicijnen. Dit is de lever even in het kort toegelicht.

Dus wanneer we een zuiver, gezond, slank en actief lichaam willen, heb je eerst een gezonde lever nodig!

De gezondheid van je lever kan van invloed zijn op je gewicht, hoe jij je voelt, hoe gezond jouw cellen zijn, jouw huid, jouw energie en zelfs jouw levensduur!

Organico TURBO Detox is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige Solidago Virgaurea, groene thee, zwarte bes en kurkuma. Mocht je dus op een makkelijke manier je lever, je gezondheid, je lijn en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens Organico TURBO Detox.

Organico Turbo Detox - potOrganico TURBO Detox™ is gemaakt met oa. Solidago Virgaurea, een mooie, gele bloem met bijzondere eigenschappen voor lever en nieren.

Solidago Virgaurea stimuleert de lever- en nierfunctie en heeft daardoor een bloed-reinigend effect. Dit bestanddeel wordt ook gebruikt als drainage middel. 

Verder bevat het groene thee, dat wereldwijd bekend is vanwege zijn positieve eigenschappen en voordelen die het heeft voor je lijn en lichaam. Naast al deze eigenschappen, bevat groene thee veel catechines.

Dit is een soort groene antioxidant, die volgens verscheidene onderzoeken de mogelijkheid heeft om vetophopingen in de lever te elimineren en zorgt daarnaast voor het goed functioneren van je lever. Omdat groene thee de lever van gifstoffen zuivert, worden onze hormonen gereset, waardoor het vet rond onze buik wordt verminderd.

Daarnaast bevat Organico Turbo Detox  Alfalfa om het lichaam te helpen ontgiften. Alfalfa werkt vochtafdrijvend en het is bloedzuiverend. Het zorgt dat zware metalen zoals kwik, lood en cadmium en giftige koolwaterstoffen sneller worden afgevoerd uit de lever.

Zwarte bes hebben we toegevoegd omdat het de werking van de lever, alvleesklier, milt en nieren ondersteunt. In de 18e eeuw werd er door een abt in het klooster van Dijon gezegd dat zwarte bessen garant staan voor een eeuwige jeugd.

Tot slot gebruiken we krachtige Kurkuma Longa dat de lever beschermt tegen een aantal giftige stoffen, zoals koolstof tetrachloride, galactosamine, acetaminofen (paracetamol) en Aspergillus aflatoxin. Dit is vooral te danken aan de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Verder stimuleert kurkuma de uitscheiding van gal, cholesterol en bilirubine. Gal is nodig voor een goede vetvertering. Door het verbeteren van de vetvertering heeft kurkuma tegelijkertijd een positief effect op de opname van vet-oplosbare vitamines A, D, E en K.

Organico Turbo Detox  is krachtiger dan gelijk welk ander detox supplement. In één flacon TURBO Detox™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 100 capsules gewone detox. Dit extract is heel anders dan wat je in de supermarkt of online koopt – het is veel geconcentreerder en specifiek geformuleerd voor leverbescherming. (Dit is krachtig spul. Je mag dit detox protocol max. 10 dagen (2 flacons) volgen, en dit maximaal drie keer per jaar.)

Organico TURBO Detox™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Detox™  en wat het voor je gezondheid, je huid, je energieniveau en stofwisseling betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Detox supplement of ben je dit van plan? Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat Organico Turbo Detox krachtiger is dan de meeste detox pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen.

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van een vette lever, de symptomen ervan en hoe je dit oplost.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope, gevaarlijke detox pillen zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>