Zijn er Bijwerkingen aan Magnesium Gebruik?

In de wereld waarin we leven is het steeds gangbaarder geworden om verschillende supplementen te gebruiken om aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen te voldoen. Een van die veel gebruikte supplementen is magnesium, een mineraal dat voor vele lichaamsfuncties essentieel is.

Maar zoals bij veel dingen het geval is, roept dit ook vragen op over mogelijke bijwerkingen. In deze blog duiken we dieper in de vraag: “Zijn er bijwerkingen aan magnesium gebruik?”

Wat is Magnesium en Waarom is het Belangrijk?

Om volledig te begrijpen of er bijwerkingen zijn aan het gebruik van magnesium, is het eerst belangrijk om te weten wat magnesium precies is en waarom het zo belangrijk is voor je lichaam. Magnesium is een mineraal dat van nature in veel voedingsmiddelen voorkomt en dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische processen in je lichaam. Het helpt bij het behouden van normale spier- en zenuwfuncties, ondersteunt een gezond immuunsysteem en draagt bij aan het behoud van sterke botten (de Baaij J, 2015).man sporten gewrichten gewichten trainen botten

Kunnen er Bijwerkingen Optreden bij Normaal Magnesiumgebruik?

Je vraagt je misschien af of het mogelijk is om bijwerkingen te ervaren bij het gebruik van magnesium in normale hoeveelheden. Over het algemeen is magnesium veilig als je het inneemt in de aanbevolen hoeveelheden. De dagelijkse aanbevolen inname verschilt per leeftijd en geslacht, maar voor volwassen mannen en vrouwen ligt deze meestal tussen de 300 en 400 milligram.

Wanneer je magnesium binnenkrijgt door het eten van een evenwichtige voeding die rijk is aan magnesium bevattende voedingsmiddelen, zoals groene bladgroenten, noten, zaden en volle granen, is het zeer onwaarschijnlijk dat je te maken krijgt met bijwerkingen.

Wat Gebeurt er als je Te Veel Magnesium Neemt?

Hoewel het niet gebruikelijk is, kunnen er bijwerkingen optreden als je aanzienlijk meer magnesium inneemt dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het lichaam is redelijk efficiënt in het verwijderen van overtollig magnesium via de nieren, maar er is een grens aan hoeveel het kan verwerken.

Bijwerkingen van een teveel aan magnesium kunnen zijn:

 • Maagklachten en diarree: Dit zijn veel voorkomende bijwerkingen wanneer je te veel magnesium binnenkrijgt, omdat het een laxerend effect kan hebben (de Baaij J, 2023).
 • Misselijkheid en braken: In sommige gevallen kun je last krijgen van misselijkheid of zelfs braken.
 • Vermoeidheid en zwakte: Een overschot aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid of een gevoel van zwakte (de Baaij J, 2023).
 • Onregelmatige hartslag: In extreme gevallen kan een teveel aan magnesium leiden tot een onregelmatige hartslag (de Baaij J, 2023).

Is het Mogelijk om een Magnesiumtekort te Hebben?

Aan de andere kant van het spectrum, het is ook mogelijk om niet genoeg magnesium binnen te krijgen. Een magnesiumtekort is meestal het resultaat van een dieet dat onvoldoende magnesium bevat, maar het kan ook worden veroorzaakt door bepaalde medische aandoeningen of medicijnen.

supplement sterke botten gewrichten gezondheid

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen zijn:

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

 • Spierkrampen en spasmen
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Hoog bloeddruk
 • Hartproblemen
 • Osteoporose

Hoe Kun je Veilig Magnesiumsupplementen Gebruiken?

Hier zijn enkele tips voor veilig gebruik:

 • Volg de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid: Begin met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en pas deze zo nodig aan.
 • Kies voor Hoogwaardige Supplementen: Kies voor supplementen van hoge kwaliteit en vermijd producten met vulstoffen en additieven.
 • Let op je Dieet: Probeer eerst je magnesiuminname te verhogen door middel van je dieet voordat je naar supplementen grijpt.
 • Overleg met je Arts: Als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt, overleg dan eerst met je arts.

Welke Voedingsmiddelen zijn Rijk aan Magnesium?

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je genoeg magnesium binnenkrijgt, is door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan dit mineraal. Enkele goede bronnen van magnesium zijn:

 • Groene bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool
 • Noten en zaden, zoals amandelen en chiazaad
 • Peulvruchten, zoals linzen en zwarte bonen
 • Volkoren granen, zoals quinoa en bruine rijst
 • Bananen, avocado’s en vijgen

Door deze voedingsmiddelen op te nemen in je dagelijkse dieet, kun je helpen om je magnesiuminname op peil te houden en de mogelijke bijwerkingen van een teveel of tekort te voorkomen.

Nu je een dieper inzicht hebt gekregen in het onderwerp, hopen we dat je beter geïnformeerd bent over de mogelijke bijwerkingen van magnesiumgebruik en hoe je dit mineraal op een veilige en gezonde manier kunt gebruiken in je dagelijkse leven..

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen

 1. de Baaij J., Hoenderop J., Bindels R. (2015). Magnesium in man: implications for health and disease. Physiol Rev. PMID: 25540137. DOI: 10.1152/physrev.00012.2014.
 2. de Baaij, J. (2023). Vijf vragen over magnesium aan Jeroen de Baaij. https://www.radboudumc.nl/nieuws/2023/vijf-vragen-over-magnesium-aan-jeroen-de-baaij.

>